Tribuna
Expoziţia ”Structuri” de Geanina Ionescu, vernisată la Casa Artelor
Liuba STARII
1066 vizualizari
Expoziţia ”Structuri” de Geanina Ionescu, vernisată la Casa Artelor
Casa Artelor din Piaţa Mică găzduieşte expoziţia Geaninei Ionescu, „Structuri”. Vernisajul expoziţiei are loc astăzi, 26 octombrie, de la ora 13.

“Intrăm în expoziţii de artă contemporană mai des sau mai rar, iar uneori impactul resimţit este copleşitor prin noutate. Artiştii expun sinteza unor simţiri, unor idei, unor informaţii enunţate în idiolect propriu. Ajungem să păstrăm astfel de imagini în suflet, unde ele cristalizează progresiv, aşa cum înfloresc cristalele de gheaţă pe un geam. Iar energia lor tainică ne inspiră, configurează diamantin, în timp, un orizont de aspiraţii, îndemnându-ne să ni-l apropiem. Doamna Geanina Ionescu operează asupra noastră un exerciţiu de introspecţie, ne supune la ceea ce am putea numi o agresiune optică. Ni se oferă în fapt o inţiere în ceea ce înseamnă limbajele obiectuale. Sunt enorm de multe aceste limbaje, iar provocarea are drept scop să ne reveleze obiectul în ipostaza de purtător de limbaje.Nu este un hazard că arta de secole XX şi XXI construieşte punţi între om şi obiect. Vom ajunge curând să înţelegem cum obiectul vorbeşte despre oameni, câteodată mai bine decât o putem face noi înşine”, a spus dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător ştiinţific, specialist în antropologie simbolică la Institutul de Antropologie “Francisc I. Rainer” al Academiei Române.

Expoziţia  cuprinde 28 de lucrări de artă plastică contemporană  şi este deschisă publicului în perioada 26 octombrie - 15 noiembrie.

“Este o pictură destul de masculină, cu forme geometrice şi cu o gimnastică a griurilor şi a negrului interesantă, care îmi aduce aminte de fotografia alb-negru pe care din păcate vor să o distrugă, dar care totuşi persistă. E o pictură platonică, interesantă, revoluţionară, care sigur că nu place oricui. Arta nu este democraţie, arta este elitistă. Mi-a plăcut expoziţia, este originală, este interesantă, nu mă aşteptam. Îmi pare bine că am văzut-o şi o felicit pe autoare”, a mărturisit  prof. univ. dr. Constantin Bălăceanu - Stolnici, fondator al Societăţii Academice de Antropologie şi director onorific al Institului de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA