Tribuna
EXPOZIŢIA NAŢIONALĂ DE FILATELIE "ANIVERSĂRI SIBIENE"
EXPOZIŢIA NAŢIONALĂ DE FILATELIE
În perioada 29-31 octombrie 2021, Asociaţia Filateliştilor din judeţul Sibiu în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu, Biblioteca Judeţeană ASTRA şi Asociaţiunea ASTRA va organiza Expoziţia naţională de filatelie "Aniversări sibiene".

 

 

Expoziţia este dedicată împlinirii a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului, împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Asociaţiunii şi Bibliotecii ASTRA şi a 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal.

La expoziţie s-au înscris un număr de
73 de exponate aparţinând unor colecţionari din 21 de localităţi din ţară având ca tematici: istoria, pictura, arta populară, ştinţele naturii, vânătoarea şi cultura în general.

Pe lângă exponatele de filatelie tematică, istorie poştală, maximafilie, cartofilie, întreguri poştale ş.a. s-au înscris şi un număr de 13 autori de lucrări filatelice.

Pentru această expoziţie, filateliştii sibieni au pregătit un catalog al expoziţiei, 3 plicuri cu ştampile speciale dedicate evenimen­telor aniversate şi medalia expoziţiei, care se vor distribui gratuit tuturor expozanţilor şi celor care au contribuit la buna desfăşurare a acestei manifestări culturale.

Ţinând cont de situaţia pandemiei, Comi­tetul de organizare a expoziţiei a hotărât ca jurizarea expoziţiei să se facă online, iar vernisajul expoziţiei, programat la Biblioteca Judeţeană ASTRA - Corp B, pentru vineri,
29 octombrie orele 12, se va ţine doar în condiţii speciale şi numai în cazul când acest lucru va fi posibil în condiţiile actuale.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, începând cu data de 25 octombrie 2021, în intervalul orelor de funcţionare ale Bibliotecii ASTRA corp B şi în condiţiile impuse de conducerea Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Menţionăm faptul că această manifestare culturală este cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
ADR CENTRU

Primaria SIBIU

Management Salubrizare si Protectia Mediului

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Comunicat Hoghilag
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA