Tribuna
Expoziţia „Mineralia", la Palatul Brukenthal
Dumitru CHISELIŢĂ
624 vizualizari
Expoziţia „Mineralia
În Sala de Expoziţii Temporare din incinta Palatului Brukenthal va avea loc, între 14 şi 16 iunie, o nouă ediţie a expoziţiei "Mineralia".

"Muzeul Național Brukenthal deschide o nouă ediţie a celei mai mari expoziţii dedicate exclusiv pietrelor fine, pietrelor de podoabă, pietrelor preţioase şi cristalelor.    

Pasionaţii lumii mineralelor vor găsi sute de specii minerale în eşantioane de colecţie, roci cu fosile, meteoriţi şi cristale cu forme naturale; roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit. Gemele – pietre cu calităţi estetice superioare – sunt prezentate sub forme şlefuite pentru a scoate în evidenţă frumuseţea, culorile sau transparenţa. Doamnele şi domnişoarele vor putea admira şi achiziționa bijuterii din cele mai diverse, medalioane zodiacale, brăţări, cercei sau coliere elaborate, toate din pietre de podoabă, fine sau preţioase.

Mineralul pus în evidenţă la această ediţie va fi rubinul. O piatră preţioasă din familia corindonului, cunoscută pentru culoarea roşu intens, de unde a primit şi numele (din latină rubinus = cel roşu). Natural apare în roci metamorfice formând cristale hexagonale de duritate mare, imediat sub diamant. Cele mai frumoase piese din bijuteriile cu rubin provin din Asia – Myanmar, Sri Lanka sau Brazilia", spune despre expoziţie organizatorul ei, geologul Andrei Gorduza.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia