Tribuna
"Exerciţiul18”, prima revistă pentru adolescenţi, lansată la Sibiu
Liuba STARII
2042 vizualizari
Un vis al mai multor tineri transformat în realitate şi tipărit sub forma unei reviste. Astfel poate fi numită publicaţia ”Exerciţiul18”, lansată zilele trecute, la Sibiu. O echipă dinamică alcătuită din elevi şi studenţi, ghidată de jurnalişti şi specialişti în comunicare, a creat un proiect editorial, un spaţiu pentru mai multe voci, care vor realiza interviuri, reportaje, articole de opinie şi fotoreportaje pe înţelesul şi limba tineretului sibian şi nu numai.

Revista este disponibilă şi în mediul online, ceea ce o face atractivă pentru tineretul din România. Pe paginile publicaţiei şi pe platforma www.exercitiul18.ro vom putea citi ideile şi meditaţiile tinerilor asupra educaţiei, culturii, comunităţii, bullying-ului, antreprenoriatului şi voluntariatului.

„'Exerciţiul 18' a apărut după câteva discuţii cu elevi şi adolescenţi care şi-ar fi dorit să înveţe mai multe despre ce înseamnă să fii jurnalist, să fii implicat în comunitate, iar ideile lor să fie luate în seamă de cei mai mari, chiar dacă n-au împlinit încă 18 ani. Proiectul a fost înscris la 'Maratonul Internaţional Sibiu 2019' şi a fost susţinut de mai mulţi oameni, ceea ce ne-a încurajat şi mai mult să căutăm şi alte fonduri ca să tipărim 2000 de exemplare din primul număr al revistei. Ne dorim ca 'Exerciţiul18' să ajungă la cât mai mulţi adolescenţi şi studenţi, iar pe cei care vor să se implice în proiect, îi rugăm să ne scrie pe redacţie@exerciţiul18.ro”, spune Oana Ciucă Lázár, preşedintele Asociaţiei "Capital Cultural”.

Revista se distribuie gratuit în liceele din Sibiu, librării, cafenele şi biblioteci. La cerere, poate fi trimisă şi în alte oraşe. Primul număr a fost tipărit în 2000 de exemplare.

Am visat, am alergat, am lucrat o vară întreagă împreună cu echipa pentru un vis devenit realitate. Visul meu de aproape patru ani se împlineşte astăzi, când tu deschizi şi răsfoieşti prima revistă pentru adolescenţi din Sibiu. Vreau ca această revistă să fie un exerciţiu de maturitate şi de maturizare pentru fiecare dintre noi, indiferent că scriem, citim sau desenăm. 'Exerciţiul 18' pentru că vrem să arătăm că se poate. 'Exerciţiul 18' pentru că avem un cuvânt de spus în această comunitate. 'Exerciţiul 18' ca să ne cunoaştem şi noi interesele, opiniile şi ideile", spune Teodora Minea, membrua al echipei.

O revoltă împotriva revistelor şcolare

 "Cu ajutorul 'Exerciţiului 18' am reuşit să îmi regăsesc motivaţia de a mă apuca de ilustraţii şi desen digital. Sunt la Liceul de Arta din Sibiu, îmi place să desenez, cânt şi la chitara din când în când, de obicei doar pentru mine (şi pentru fete). Văd revista asta ca pe un fel de revoltă împotriva revistelor şcolare (care nici măcar nu există în toate şcolile). Sper să ajungem mari, să ne ia oamenii în serios, nu să ne vadă ca pe nişte copii care s-au gândit să facă o revistă din plictiseală", povesteşte Alex Paşca, un alt membru al echipei redacţionale.

Prima ediţie a revistei ”Exerciţiul18” conţine 60 de pagini. Fiecare articol este ilustrat cu fotografii şi schiţe unice realizate de tineri talentaţi. Printre subiectele abordate sunt: „Viitorul în patru variante”, ”Unde pot să fac voluntariat”, ”Câteva filme ale anului 2019 ce merită văzute”, “Toată muzica pe care noi o ascultăm. Sunetul Sibiului” şi ”Come as you are”.

”Eu văd această revistă ca pe un ajutor oferit tuturor elevilor. Sper ca ea să ajungă în mâinile a cât mai multor adolescenţi, deoarece conţine informaţii utile din diferite domenii. Este un proiect care se bazează pe dezvoltarea tineretului, aşa că ar trebui încurajat în orice mod posibil, de la cumpărarea unei reviste până la implicarea a cât mai multor elevi şi tineri în realizarea ei”, conchide Cezar Tarnu, unul dintre “visătoriirevistei ”Exerciţiul18”.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA