Tribuna
PNL
Executivul îşi va asuma răspunderea pe pachetul de măsuri anticriză

Premierul Emil Boc a anunţat la începutul şedinţei de Guvern de ieri că Executivul îşi asumă răspunderea pe pachetul de măsuri de austeritate, informează Realitatea TV. Potrivit lui Boc, în acest proiect de lege vor fi cuprinse măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare convenite cu Fondul Monetar Internaţional, dar a arătat că măsurile vor fi discutate şi cu sindicatele şi patronatele. Premierul a spus că modalitatea de punere în aplicare a programului de reducere a cheltuielilor bugetare şi de susţinere a activităţii economice "să fie angajarea răspunderii Guvernului". El a arătat că asumarea răspunderii trebuie făcută în timp util pentru a permite aplicarea măsurilor începând cu luna iunie. Boc a subliniat faptul că măsurile cuprinse în proiect trebuie discutate în Coaliţie, după care aprobate în Guvern, după care va fi angajată răspunderea în faţa Parlamentului. Emil Boc crede că reducerea cheltuielilor bugetare reprezintă soluţia viabilă pentru viitorul României, arătând că este necesară. Premierul a mai declarat că nu are în vedere majorarea TVA-ului şi a cotei unice.
Boc a mai spus că nu Guvernul pe care îl conduce se face vinovat de greşelile în politica salarială şi cea de pensii din anii 2007-2008. Şeful Executivului a mai spus că deşi în 2009 creşterea cheltuielilor a putut fi ţinută sub control, în acest an, pe fondul agravării crizei economice europene şi mondiale, România nu mai poate finanţa din împrumut cheltuieli suplimentare pentru salarii şi pensii.
Guvernul s-a reunit ieri în şedinţă pentru a pune în discuţie un nou proiect de ordonanţă de urgenţă care are în vedere combaterea evaziunii fiscale.
comentarii
7 comentarii

noi tot de 5 lei luam salam
poate sa reduca salariile...
20.05.2010 09:45
Pai boc si-a mai asumat o data raspunderea si uite unde ne-a adus acum va calca pe morti pentru a demonstra cum stie el sa ne vanda la americani, un pic cate-un pic cat e el de mic
cetatean
20.05.2010 11:34
daca Parlamentul Roaniei, forul suprem ,a aprobat in 2007-2008, ce comenteaza Boc, consider ca vina este a intregului Executiv condus de Boc in 2009, prin neurmarirea si luarea masurilor de evitarea colapsului, inca din 2009. Pentru incompetenta si cheltuirea banului public incepand cu 2009,nu trbuie sa suporte contribuabilul roman,ci cei pusi sa conduca destinele tarii. Asumarea raspunderii ? corect, dar si sanctionarea membrilor executiv, cu imputarea cheltuielilor nejutificate in perioada de criza , confiscarea averilor realizate dupa numirea lor in conducerea tarii, acum si deacum inainte si pentru urmatorii alesi.
sibiu
20.05.2010 11:49
unde-i criza?
vezi monitorul de sibiu salarii
20.05.2010 14:02
foarte bine face boc,sa mai rareasca bugetarii,in vreme ce la privat esti neprotejat,aia luau prime si salarii fffff mari...
asa ca le urez:la revedere-drum bun.
adyy
20.05.2010 16:09
Esti un bou puturos
Pt adyy
20.05.2010 22:12
Tu nu mai vb aiurea ca sunt f putini bugetari care au salarii mari.Am fost bugetar aveam salar 10mil.cu vecheme de 20 ani,sporuriile au fost taiate de 5 ani,prime nu am luat de 4 ani si munceam mai mult decat muncesti tu la privat.Acum lucrez la privat am salariu mult mai mare,dar la privat te plateste in functie de cat de multe stii nu dupa pile.
Pt.Adyy
21.05.2010 00:07
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia