Tribuna
Evenimente istorice care ar trebui recitite - să nu se mai repete
Evenimente istorice care ar trebui recitite  - să nu se mai repete
Moto: ,,Un om avertizat (şi o Ţară, am zice noi) este pe jumătate salvat(ă)”

În vara anului 1940, între
26 iunie şi 7 septembrie, Uniunea Sovietică, Ungaria şi Bulgaria au ocupat succesiv Basarabia, Nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, nord-vestul şi sud-estul Transil­vaniei, respectiv sudul Dobrogei, toate părţi componente ale Statului Naţional, Unitar, Indepen­dent, şi Suveran Român, reîn­tregit în 1918, România pierzând  în câteva zile 100.000 de Kmp şi 7 milioane de locuitori, provincii întregi, cele mai frumoase şi mai româneşti. La bază, greşeli şi slăbiciuni interne, apreciate de către Ion Antonescu astfel: ,,S-au certat, au făcut rând pe rând proiecte peste proiecte şi cu aceeaşi uşurinţă le-au rupt alţii; s-au acuzat şi continuă să se acuze reciproc de nepricepere, de neciste, de reacredinţă etc,etc (ca şi astăzi).

,,Ţara care simte, ţara care vede, ţara care resimte, ţara toată este consternată şi în panică, declarând că suntem înarmaţi până în dinţi, că nu vom ceda nici o brazdă, etc, etc …". Aceasta, deşi la 13 decembrie 1939, Carl Clodius  îi declarase lui Ernest Urdăreanu: ,,În momentul în care Sovietele vor trece Nistrul, nu vom apăra România".  

Câţi bani a primit Iuliu Maniu de la Guvernul Britanic ca să-l aresteze pe Antonescu? (Româ­nia Mare, 22 Iunie 2018): ,,Maniu plătit cu valiza unui contrabandist turc - Salvet Lufti Tozan, consul onorific al Finlandei la Bucureşti - cu 50.000 de dolari şi diamante în valoare 72.000 de lire:

 - Hitler i-a cerut lui Antonescu arestarea lui Maniu;

 - Britanicii l-au presat pe Maniu să dea lovitura de stat împotriva lui Antonescu;

- Grigore Gavencu la o întânire la NKVD în 1943 a fost ave­r­tizat:,,Basarabia o pierdeţi iar dacă nu faceţi un pas concret, pierdeţi întreaga Moldovă".

Maniu a participat la pregătirea loviturii de stat de la 23 august 1944, dar pentru a nu fi reperat a dispărut câteva zile la o clinică  privată.

Ce tare poartă după El acest popor, în fapt, Binecuvântat de Dumnezeu, şi nu se poate descotorosi de ele. Un blestem, parcă, să fim noi cei mai mari duşmani ai noştri.

Ce fac istoricii noştri de nu iau o atitudine mai fermă, mai clară, mai categorică, împotriva acestor stări de lucruri, pentru că au cea mai mare şansă, fiind dintre cei care sunt ascultaţi de către Popor?     

La stima pe care le-o port s-ar adăuga foarte mult dacă ar acţiona toţi, considerând, în totalitatea lor, cea mai mare prioritate profesională, ajutorul acestui popor oropsit, dar cum am spus, Binecuvântat de Dumnezeu, să scape de acest balast de pe urma căruia pierde cel mai mult, deci, din răul pe care şi-l face singur!!!

********

Un imbold în plus este şi ce spunea Sigmund Freud - medic ceh: 1856 - 1939, că: ,,Singura persoană cu care trebuie să te compari eşti tu din trecut şi că singura persoană pe care trebuie să o întreci eşti tot tu, cel din prezent". Ce şansă, pentru a ne debarasa de răul pe care ni-l facem singuri.

********

Să avem sănătate şi noroc şi, dacă se poate, pe amândouă, să nu se mai producă asemenea cataclisme, că suntem copiii ploii, cum se spune.

Dar şi norocul, neajutat de acţiune, nu prea rezolvă lucrurile, iar când este vorba de ŢARĂ  nu se poate merge pe bâjbâite.

Detalii, în cartea la care lucrez: ,,Conceptele de bază ale româ­nilor: Interesul Naţional, Concep­tele de Naţiune şi Naţionalism, de Patrie şi Patriotism şi Strategia Naţională de Dezvoltare Economico-Socială".                                                  

Deci, va urma.

Prof. univ. dr. DHC
IOAN BOGDAN                           

comentarii
1 comentarii

Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să mă trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu drag Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com sau WhatsApp +2348069032895 îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:
Diana Hanganut
21.05.2020 16:24
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia