Tribuna
Eurovision 2020: România este pe poziția a 6-a în topul favoriților
Eurovision 2020: România este pe poziția a 6-a în topul favoriților

Cea de-a 65-a ediție a Concursului Muzical Eurovision este programată în perioada 12 - 16 mai 2020. Olanda, țară care a câștigat trofeul anul trecut cu piesa „Arcade” - interpretată de Duncan Laurence, este pentru a 5-a oară gazda concursului. De această dată Rotterdam este orașul ales, după ce Hilversum, Amsterdam și Haga (de două ori) au găzduit evenimentul în trecut.

 

România va fi reprezentată la Eurovision 2020 de Roxen, o tânără solistă din Cluj-Napoca în vârstă de doar 20 de ani, care a câștigat finala națională de pe 1 martie cu piesa „Alcohol You” - compozitor/producător: Viky Red, versuri: Ionuț Armas și Breyan Isaac.

Procedeul de alegere a melodiei care să ne reprezinte la concursul din mai a fost unul inedit în acest an, însă pare a fi fost unul de bun augur, dacă ne uităm cum arată topul favoriților acum, cu două luni înainte de startul evenimentului. În secțiunea de pariuri speciale de la NetBet Sport, România este creditată cu șansa a 6-a, la o cotă destul de apropiată de cele afișate în dreptul favoritelor 4 și 5. Bulgaria și Islanda sunt în acest moment favoritele principale la trofeu, însă lucrurile se mai pot schimba pe parcurs, în funcție de mai mulți factori.

 

Iată cum arată topul favoriților la Eurovision 2020, împreună cu cotele la pariuri stabilite de NetBet, operator licențiat ONJN până în 2026, prezent în mediul online cu NetBet Sport, NetBet Casino și NetBet Poker.

  1. Bulgaria 5.00
  2. Islanda 5.50
  3. Lituania 6.00
  4. Elveția 8.00
  5. Rusia 9.00
  6. România 10.00
  7. Italia 13.00
  8. Malta 15.00
  9. Azerbaidjan 15.00
  10.  Germania 17.00

Aminteam mai sus că există mai mulți factori ce pot determina modificări în topul favoriților. Printre cei mai importanți se numără numărul de vizualizări de pe YouTube, reacțiile fanilor de pe rețelele de socializare dar și modificările aduse pieselor. De exemplu, piesa României „Alcohol You” a beneficiat deja de câteva update-uri, menite să crească intensitatea emoției transmise, punând în același timp mai mult accent pe vocea lui Roxen.

 

Faptul că piesa României se află între primele favorite este cu atât mai îmbucurător cu cât la ultimele două ediții Eurovision nu am reușit să trecem de semifinale. The Humans - "Goodbye" au reprezentat România la Eurovision 2018, iar la Eurovision 2019 Ester Peony cu piesa "On a Sunday".

Conform tragerii la sorți din data de 28 ianuarie, România va evolua la Rotterdam în prima semifinală (12 mai), alături de Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia și Ucraina. 

În cea de-a doua semifinală, programată pe 14 mai, vor concura Austria, Cehia, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia, Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia și Portugalia.

 Cele 35 de țari de mai sus se vor lupta în semifinale pentru 20 de locuri în Marea Finală, acolo unde sunt deja calificate cele 5 din grupul „Big 5” - Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și, bineînțeles, țara gazdă, Olanda. De menționat că, începând cu 2020, denumirea Olandei s-a schimbat oficial în „Țările de jos” (Netherlands), din motive prezentate în acest articol.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia