Tribuna
Europa ne invită la un concurs de protecţia mediului
Dan FRÂNCU
1454 vizualizari

Persoanele preocupate de actualele probleme de mediu, schimbările climatice, reducerea emisiilor de carbon etc, dar care au şi diverse iniţiative ecologice ce ar putea conduce la remedierea acestor probleme, sunt provocaţi la un interesant concurs. La iniţiativa comisarului european pentru acţiuni climatice, Connie Hedegaard, a fost lansat concursul "Lumea pe care o vrei", iniţiativă destinată spiritelor creatoare și inovatoare din întreaga Uniune Europeană.
"Aveți la dispoziție trei luni pentru a vă înscrie la concursul <<Lumea pe care o vrei>> cu propriile dumneavoastră povești de succes legate de reducerea emisiilor de carbon. Vor fi examinate toate proiectele, mari sau mici, realizate de persoane fizice sau de organizații cu sediul într-un stat membru al UE, cu condiția ca principalul lor obiectiv să fie reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Poate fi vorba despre o bicicletă electrică pentru transportat mărfuri, despre un proces de producție inovator care determină scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și a facturilor la energie, despre clădiri sustenabile sau despre soluții de încălzire. Putem observa în întreaga Europă o mulțime de exemple practice de mod de viață cu emisii scăzute de carbon, care protejează clima, îmbunătățindu-ne totodată calitatea vieții. Concursul <<Lumea pe care o vrei>> are ca scop să ofere o platformă pentru prezentarea acestor proiecte și pentru recompensarea celor mai creative, mai practice și mai eficace.", se menţionează într-un comunicat de presă al reprezentanţei din România a Comisiei Europene.
Cei ce doresc să-şi înscrie proiectele în concurs, trebuie să viziteze pagina de internet http://world-you-like.europa.eu/ro/. Tot la această adresă, în lunile mai şi iunie, cetăţenii vor putea să voteze inițiativa cea mai creativă și mai vizionară. Dintre cele mai populare zece proiecte, un juriu prezidat de Connie Hedegaard va selecționa trei câștigători care vor fi premiați la Copenhaga în octombrie 2013, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Sustania. ( Sustania, reprezintă o inițiativă internațională în domeniul sustenabilității condusă de Arnold Schwarzenegger, a cărei activitate constă în identificarea și promovarea unor soluții ușor disponibile.)
"Concursul face parte din campania „Lumea pe care o vrei. Cu clima care îți place”. De la lansarea acesteia în octombrie 2012, campania a atras peste 20 000 de adepți în rețelele de socializare și peste 130 de parteneri oficiali, inclusiv autorități publice, organizații neguvernamentale, universități și întreprinderi. Scopul său este de a prezenta soluțiile rentabile existente în vederea atingerii obiectivului UE de a reduce cu 80‑95% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050, precum și de a încuraja soluții noi.", se mai menţionează în comunicatul de presă.
comentarii
1 comentarii

europa si-a distrus mediul dar siau facut industrie si acum si pana acum au trait bine, noua ne-au distrus industria asa cum era si acum ne impun sa le livram aer proaspat, si tot ei importa lemnul din padurile noastre. vorba ceea:ca sa tai padurea iti trebuie coada pentru topor, mai ales ca azi avem drujbe
papa de la roma
12.03.2013 06:23
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA