Tribuna
Este familia românească sub asediu ?! ...
Este familia românească sub asediu ?! ...
Motto: ,,Uniune legală, liber consimţită între un bărbat şi o femeie pentru întemeierea unei familii.”(Dex)

Senatul României a adoptat în 11 septembrie 2018 un amendament la art. 48 din Constituţie referitor la instituţia căsătoriei şi a familiei. Acest demers juridic va fi validat în urma unui Referendum Naţional anunţat pentru data de 7 octombrie 2018 pentru a fi consultată populaţia în legătură cu reglementarea juridică a conţinutului instituţiei căsătoriei şi a protejării familiei.

Este nevoie de un REFERENDUM ?

Răspunsul poate fi şi DA şi NU.

NU, pentru că:

-Noul Cod Civil (art.259, alin. 1 şi 2) prevede că actul căsătoriei este o uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie în scopul întemeierii unei familii.

-Noul Cod Civil (art.277) interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex iar căsătoriile încheiate sau contractate în străinătate, fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini, nu sunt recunoscute în România. Acelaşi tratament juridic se aplică şi parteneriatelor civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex, încheiate sau contractate în străinătate, fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini.

-Noul Cod Civil (art.277, alin. 4) prevede că dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE şi Spaţiul Economic European rămân valabile.

- Referendumul presupune cheltuirea unor resurse financiare importante, şi nu numai, ce ar putea fi direcţionate pentru rezolvarea altor nevoi stategice sau sociale.

DA, pentru că:

- România, ca şi alte ţări din Europa şi alte continente, se află într-un clivaj moral şi juridic privind conţinutul instituţiei căsătoriei şi al familiei, 16 ţări au adoptat deja reglementări după un alt model al căsătoriei decât cel natural.

-Revoluţia sexuală începută în anii ’50, dar, mai ales, astăzi, ereziile transgenderismului şi ideologiei de gen, pretind că sexul biologic nu dă fiinţei umane identitatea ei sexuală, că Natura şi Dumnezeu au greşit când au dat naştere la două sexe. Desigur acestea sunt falsităţi care vor să transforme adevărul în minciună şi minciuna în adevăr.

-Astăzi, nu doar în Occident, dar şi în România, a devenit aproape o practică, ca cei care dezagreează transgenderismul şi se opun homosexualităţii să fie pedepsiţi.

Susţin că familia şi căsătoria nu pot fi definite, înţelese şi aplicate ca modele de viaţă care fac bine unor categorii de oameni sau aduc beneficii unor scopuri străine Naţiunii Române.

Apreciez că Referendumul este necesar pentru a valida demersul juridic al Senatului României privind reglementarea clară, fără ambiguităţi, a instituţiei căsătoriei, ca fiind o uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

În acest înţeles aplicat familia va reuşi să perpetueze Neamul Românesc şi prosperitatea Naţiunii Române.

Mie îmi pasă de România de mâine, de copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri şi mă pronunţ pentru o Românie curată şi luminoasă.

Doamne ajută!

Jr. Col.(r) Dr. Eugen-Nicolae ROTĂRESCU

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia