Tribuna
Sevis
Elevii sibieni, câştigători la competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa”
Laura BUCIU
1181 vizualizari
Elevii sibieni, câştigători la competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa”
Competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa” a fost câştigată, la categoria licee, la grupa băieţilor/mixtă, de Colegiul Economic „George Bariţiu” Sibiu. Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, iar locul trei a fost adjudecat de echipa Liceului Naţional ”Onisifor Ghibu” Sibiu. Locul doi în clasamentul din grupa fetelor a fost ocupat de echipa Colegiului Tehnic Cibinium Sibiu, iar locul întâi a fost ocupat de echipa Colegiului Economic ”George Bariţiu” Sibiu.

În competiţia elevilor de gimnaziu, la grupa băieţilor a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de echipa Colegiului Naţional „Octavian Goga” Sibiu, pe a doua poziţie a urcat echipa Şcolii Gimnaziale nr. 2 Sibiu, iar pe poziţia fruntaşă elevii Şcolii Gimnaziale nr. 21 Sibiu. 
La grupa fetelor pe locul doi s-a clasat echipa Şcolii Gimnaziale  nr. 2 Cisnădie, iar pe podium s-a urcat echipa Şcolii Gimnaziale nr. 21 Sibiu. Câştigătorii competiţiilor au fost recompensaţi cu diplome şi trofee din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, în timp ce fiecare concurent a primit pachete cu dulciuri.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru”al Judeţului Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a organizat vineri, 22 mai, faza judeţeană a concursului intitulat “Cu viaţa mea apăr viaţa”, destinat elevilor de gimnaziu şi liceu.
La linia de start a competiţiei s-au aliniat 19 echipaje formate din elevi ai şcolilor liceale şi gimnaziale din Sibiu, Cisnădie, Copşa Mică, şura Mică şi Dumbrăveni.
Competiţia “Cu viaţa mea apăr viaţa” presupune o probă teoretică şi două probe practice. Prima probă constă în transportul asistat, pe o distanţă de 50 de metri, al unui accidentat aşezat pe o targă. Arbitrii urmăresc amplasarea victimei pe targă şi transportul acesteia, inclusiv peste un obstacol, în condiţii de siguranţă şi cu respectarea regulilor de prim ajutor medical. A doua probă implică parcurgerea unui raion cu obstacole contaminat, deplasarea realizându-se cu masca, cu vizorul obturat, pe figură. Pe parcursul traseului concurentul este coordonat de un coechipier.  
Această competiţie urmăreşte, printre altele, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a iniţiativei precum şi a spiritului de echipă. (L.B.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia