Tribuna
Sevis
Elevii se întorc, de astăzi, la şcoală
Ana Maria MĂTUŞOIU
1249 vizualizari
Elevii se întorc, de astăzi, la şcoală
Minivacanţa a luat sfârşit, aşa că elevii şi preşcolarii se întorc de astăzi la cursuri. Aceştia au avut patru zile libere, după ce Executivul a decis să declare şi ziua de luni, 23 ianuarie, zi liberă. Astfel, s-a făcut o punte între 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, şi weekend.

După o minivacanţă de patru zile, elevii şi preşcolarii au revenit, astăzi, la cursuri. În şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului s-a decis ca ziua de 23 ianuarie să fie liberă, la fel ca cea de marţi, când s-a sărbătorit Unirea Principatelor Române, zi de sărbătoare legală. Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Liviu Pop, a spus că modalitatea în care se vor recupera orele în învăţământul preuniversitar va fi decisă de părinţi, corpul profesoral al unităţii de învăţământ şi administraţia locală. 
„În conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ recuperarea orelor este atributul fiecărei unităţi şcolare în parte. Astfel, ei pot să facă programe de recuperare atât a materiilor, cât şi a orelor pierdute. Forma în care se va face recuperarea o va decide fiecare şcoală. Poate decide că în timpul unei ore fac 45 de minute şi încă 5 minute recuperarea, pot scurta pauza şi să prelungească programul de recuperare. Pot să decidă că fac orele de 55 de minute şi pauza de cinci minute. Pot spune că în fiecare zi se recuperează o oră şi într-o săptămână se recuperează o zi, adică se mai pune o oră suplimentară. Sunt foarte multe variante în care se pot recupera orele. Poate să-i aducă într-o zi specială la şcoală. Nu există regulă de la nivelul ministerului. Ei decid pe plan local cum fac recuperarea", a explicat Liviu Pop pentru Agerpres.
Viitoarea vacanţă, cea intersemestrială, va fi în intervalul 4-12 februarie 2017, vacanţa de primăvară între 19 şi 30 aprilie 2017, iar vacanţa de vară între 17 iunie şi 10 septembrie 2017.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a în 9 iunie 2017.
De asemenea, în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia