Tribuna
Elevii mîrşeni în Oraşul Unirii – proiect pentru Centenar
Elevii mîrşeni în Oraşul Unirii – proiect pentru Centenar
Centenarul României Mari este sărbătorit, printr-o serie de evenimente, şi de elevii şi cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Mîrşa. Astfel, în cadrul Proiectului Aniversar "Unirea în cuget şi în fapt”, miecurea trecută, aproximativ 100 de elevi din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, alături de câteva cadre didactice, au efectuat o excursie în Alba Iulia, oraşul Marii Uniri de la 1 DECEMBRIE 1918.

Cu acest prilej, grupul din Mîrşa a vizitat cele mai importante obiective din “cea de-a doua capitală a României” (Cetatea Alba - Carolina, Catedrala Reîntregirii Neamului, Catedrala Romano – Catolică, Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii etc), acţiunea oferindu-le ocazia de a cunoaşte, sau de a înţelege mai bine, momentele importante din istoria acestui neam şi acestei ţări, faptele istorice ale marilor înaintaşi. Copiii s-a întors deosebit de încântaţi şi impresionaţi din Oraşul Unirii, activităţile viitoare programate în cadrul aceluiaşi proiect având menirea de a le insufla şi mai mult, mândria de a fi român, cetăţean al acestei ţări, bucuria de a fi contemporani cu frumoasa aniversare a primului secol al României Mari.
Excursia la Alba Iulia dedicată Centanarului Marii Uniri a fost posibilă datorită unui sprijin financiar, în sumă de 3.000 lei, oferit de Consiliul Local şi Primăria Avrig (cu prilejul ultimei şedinţe ordinare, legislativul local avrigean a aprobat alocarea financiară pentru susţinerea proiectului instituţiei de învăţământ).
Proiectul Aniversar “Unirea în cuget și în fapt”, al Liceului Tehnologic Mîrşa, se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Casa Corpului Didactic Sibiu, Biblioteca Orășenească Avrig şi Muzeul Național al Marii Uniri Alba Iulia. (D.F.)

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA