Tribuna
Elevii mârşeni şi prietenii lor englezi şi-au împărtăşit experienţele culinare la Wales High School (Anglia)
Dan FRÂNCU
2632 vizualizari
Elevii mârşeni şi prietenii lor englezi şi-au împărtăşit experienţele culinare la Wales High School (Anglia)

De peste 22 de ani, între Liceul Tehnologic din Mârşa şi Wales High School (Anglia) există o frumoasă relaţie de prietenie, unică în judeţ (şi nu numai!), fapt datorat longevitaţii şi complexităţii activităţilor comune organizate. În tot acest timp, câteva sute de elevi şi cadre didactice de la cele două instituţii de învăţământ au luat parte la o serie impresionantă de schimburi şi diverse activităţi, cu fiecare dintre aceste prilejuri relaţia dintre englezi şi români devenind mai profundă şi puternică.
În urmă cu puţin timp, în Anglia s-a derulat o nouă etapă frumoasei legături de prietenie dintre cele două şcoli, pentru o săptămână, şapte elevi şi un cadru didactic însoţitor români fiind oaspeţii prietenilor englezi.
Tema acestui schimb a avut legătură cu tradiţiile culinare, membrii delegaţiei române împărtăşind prietenilor englezi câte ceva din ceea ce înseamnă bucătăria românească, în timp ce gazdele au arătat câteva din secretele mâncării tradiţionale din zonă. Atât românii cât şi englezii au participat la cursuri şi demonstraţii de gătit, preparatele rezultate fiind împărţite tuturor participanţilor la această frumoasă experienţă.
"Cât timp delegaţia noastră a fost plecată în Anglia, dar şi după ce aceasta s-a întors în ţară, am avut numeroase convorbiri telefonice cu englezii responsabili de această activitate. Aceştia m-au asigurat că totul a fost în regulă, că toată lumea s-a bucurat şi a trăit din plin această experienţă. Atât fostul director al Wales High School, Lawrence Morton, omul ce a iniţiat această relaţie, cât şi noul director, G. Di Lasio, se bucură pentru continuarea relaţiei dintre cele două licee şi au promis că vor face tot ce e posibil pentru ca aceasta să continue. Anul viitor, o delegaţie de elevi şi profesori de la Wales High School este aşteptată la Mârşa. Aşadar, mergem mai departe, iar generaţiilor următoare li se vor crea aceleaşi oportunităţi de a participa la acest schimb de experienţă.", ne-a spus directorul Liceului Tehnologic Mârşa, prof. ing. Maria Şinca.
Pe lângă zilele petrecute la Wales High School, în compania elevilor şi profesorilor englezi, programul pregătit pentru acest prilej a mai cuprins, printre altele şi vizitarea capitalei Marii Britanii, Londra.
Vizita mârşenilor în Anglia s-a încheiat miercuri, 10 iulie.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia