Tribuna
Elevii de la "Nicolae Teclu” Copșa Mică, la un stagiu de pregătire practică în Spania
Vasile ANTIPA
3166 vizualizari
Elevii de la

În perioada 3 -16 iunie 2018, un grup de 14 elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, însoțiți de 2 profesori, au participat la stagiul de pregătire practică din cadrul Proiectului Erasmus Plus, cu titlul „Stagii de pregătire practică pentru formarea profesională în domeniul electronicii” desfășurat în Spania, la Sevilia.

Proiectul este finanţat de către Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi are ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor profesionale și personale ale elevilor care se pregătesc în domeniul electronică, în scopul facilitării tranziției elevilor de la școală la viața activă și a inserării cu succes pe piața muncii.

Timp de 2 săptămâni, elevii înscrisi la profilul tehnic, domeniul electronică și automatizări, calificarea profesională tehnician operator tehnică de calcul, au desfăşurat activităţi practice în cadrul companiei de profil SC Dronetools din Sevila, în scopul dobândirii și perfecţionării com­petenţelor profesionale spe­cializate conform stan­dardelor de pregătire profe­sională.

În afara activităţilor practice, cei 14 elevi au urmat cursuri de limba spaniolă, au beneficiat de ore de pregătire culturală şi au participat la excursii în care au vizitat obiective turistice din Sevillia, Cadiz și la întoarcere, din Lisabona.

În urma activităților desfășurate elevii au primit Certificatulul Europass Mobility, documentul care înregistrează cunoştinţele şi competenţele dobândite într-o altă ţară europeană precum și un certificat lingvistic prin care se atestă competențele de comunicare în limba spaniolă. Aceste certificate se adaugă portofoliului educaţional şi profesional al elevilor si vor constitui pentru ei un avantaj important în carieră, prin care își vor mări şansele de an­gajare după absolvire.

Experiența europeană dobândită prin participarea la stagiul din Sevilia, se înscrie în rândul oportunităților pe care Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică le oferă elevilor și profesorilor săi și contribuie la creșterea calității servicilor educaționale oferite de școală.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia