Tribuna
"Educaţia – punte între identitate, cultură şi tradiţie", la Mârşa
Dan FRÂNCU
978 vizualizari

Începând de astăzi, Liceul Tehnologic Mârşa este, pentru câteva zile, gazda Proiectului "Educaţia – punte între identitate, cultură şi tradiţie ".
Proiectul îşi propune promovarea diversității culturale și dezvoltarea comunității locale prin acțiuni culturale, programe de formare profesională, ateliere de pictură, valorificarea patrimoniului și  transferul de metode şi practici multidisciplinare din activitatea didactică. Implementarea acestor  iniţiative comune, cu scopul promovării cooperării, învăţării reciproce şi schimbului de experienţă la nivel naţional, constituie baza valorificării istoriei, tradițiilor și obiceiurilor în rândul tinerei generații.
Activităţile ce se vor desfăşura în cadrul proiectului sunt împărţite în trei domenii distincte. Astfel, luni, 5 octombrie, de Ziua Mondiale a Educaţiei, sunt programate activităţile dedicate valorificării patrimoniului și activităților culturale. Cu acest prilej, elevi şi cadre didactice de la liceul mârşean, precuzm şi invitaţii acestora, vor participa la diverse activităţi prin care vor aduce omagiu şi cinstire marelui cărturar avrigean Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului superior în limba română. Vor fi vizitate câteva obiective din Avrig (Muzeul Avrig, Biserica Ortodoxă « Intrarea Domnului în Ierusalim - Sfântul Mare Mucenic Gheorghe », Biserica Evanghelică, Palatul Brukenthal Avrig), se va organiza un moment omagial la mormântul cărturarului Gheorghe Lazăr, se va desfăşura conferinţa « Gheorghe Lazăr întemeietorul învățământului românesc iar la final, elevii şcolii vor prezenta un scurt program artistic.
Un alt domeniu în cadrul căruia se vor desfăşura activităţi ale proiectului este cel al artelor vizuale. Elevi de diverse vârste vor participa la atelierul de pictură şi artă decorativă – Înflorirea vaselor de lut și a lingurilor de lemn, rodul muncii lor urmând a fi prezentat într-o mini - expoziţie.
În cadrul proiectului, un domeniu distinct este cel al formării profesionale, obiectiv pe care organizatorii îşi propun să-l atingă prin participarea la programul de formare ,,Managementul educațional – cheia exemplelor de bune practici”, furnizat de Casa Corpului Didactic Sibiu.
« Considerăm că schimbul de bune practici va întări şi consolida capacitatea de cooperare a elevilor şi profesorilor din unităţile noastre şcolare şi va creşte abilitatea lor de a face faţă noilor provocări  ale vieţii cotidiene. De asemenea, avem credinţă că este necesar, pentru a forma un sistem de valori dezirabil la elevii nostri, ca tradiţia autentică să fie luată în seamă şi valorizată aşa cum se cuvine. Şi cum altfel putem forma competenţe interculturale elevilor nostri decât prin schimburi culturale educative, care  să-i canalizeze spre experienţe de acceptare a diversităţii, de coexistenţă paşnică alături de cel care este diferit (într-o măsură mai mare sau mai mică) prin limba vorbită, tradiţiile de familie etc.
Aceste activități din cadrul proiectului asigură o dezvoltare durabilă în rândul elevilor, în ceea ce priveşte măsurile de protecție a mediului, prin colectarea selectivă a deșeurilor rezultate în urma activităților desfășurate și ridicarea acestora de către SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA, societate cu care am încheiat un  protocol de colaborare pe perioada derulării proiectului.
Trăim într-o lume multiculturală şi educaţia trebuie adecvată acestei realităţi, iar pentru că educaţia este cheia schimbării şi a progresului, copiii noștri trebuie să beneficieze de toate informaţiile necesare pentru a aprecia diversitatea, a combate excluziunea socială și discriminarea,  promovând pacea și valorile culturale”, ne-au informat responsabilii de proiect.
Proiectul « Educaţia – punte între identitate, cultură şi tradiţie » este organizat de Liceul Tehnologic Mârşa, cu sprijinul mai multor partener şi colaboratori şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu, prin Agenda Culturală 2020.

comentarii
1 comentarii

BUNĂ ZI PULICULUI GENERAL,
ma numesc Adio prisoni, Iam din Romania
Vreau să folosesc acest mediu pentru a informa lumea despre modul în care m-am îmbogățit după ce am vândut unul dintre rinichi la Spitalul Național Aditya Pradhan. Înainte am căutat Spital sincer pentru a-mi vinde rinichiul după atâția ani de viață în sărăcie, până Mă întâlnesc cu un prieten important care m-a prezentat la spitalul ADITYA, am negociat prețul și au fost de acord să-mi cumpere rinichii cu 780.000 de dolari și mi-au plătit jumătate din plată înainte să plec pentru operație.
Imediat după operație, ei îmi dau soldul rămas din bani, iar eu sunt încă într-o stare foarte bună de sănătate și sunt fericit cu viața mea din nou, deoarece sărăcia este o infracțiune, în timp ce banii sunt apărare.
Pentru cei care caută locul potrivit pentru a vă vinde rinichii și pentru a vă menține sănătoși, puteți contacta spitalul ADITYA la
[DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM]
Încă o dată trebuie să folosiți ceea ce aveți pentru a obține ceea ce nu aveți și veți fi în continuare într-o stare bună și sănătoasă, deoarece sărăcia este o infracțiune, în timp ce banii sunt mijloacele de apărare, apelând acum la spital la [DR.PRADHAN. UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM]
DR. PRADHAN
02.10.2020 16:54
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia