Tribuna
Avrig
Ediţia a doua a festivalului baroc de la Complexul Brukenthal
Dan FRÂNCU
1277 vizualizari

Sâmbătă, 9 octombrie, fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig (Preventoriul), va găzdui cea de-a II-a ediţie a Festivalului “Toamnă barocă la Avrig”.
Pentru o zi, complexul baroc de la Avrig, (poate, cel mai important edificiu de acest fel din ţara noastră) va retrăi puţin din farmecul vieţii de odinioară. Domniţe şi baroni, unii dintre aceştia purtând costume de epocă, se vor plimba pe aleile parcului de la Avrig, aşa cum se întâmpla şi în vremea fostului guvernator al Transilvaniei, admirând frumosul peisaj.
Pentru această ediţie a festivalului, organizatorii au pregătit un program divers, ce va cuprinde un concert de muzică barocă, suţinut de Ansamblul Camerata Barocco al Filarmonicii de Stat Sibiu, vernisajul unei expoziţii de sculptură (realizator- Dinu Câmpeanu), microrecitaluri susţinute pe aleile parcului de Grupul SOL, spectacolul de echitaţie oferit de  Herghelia Sâmbăta de Sus, spectacolul cu foc (Grupul CRISPUS), precum şi alte surprize. Seara se va încheia cu un bal, unde participanţii vor purta, în mod obligatoriu, ţinută de seară sau baroc. Cele mai multe dintre momentele incluse în program se vor desfăşura în partea de jos a complexului (zona Oranjerie).
Festivalul “Toamnă barocă la Avrig” este organizat de Primăria şi Consiliul Local Avrig (prin Muzeul oraşului Avrig şi Centrul de Informare Turistică Avrig) şi Asociaţia “Prietenii Avrigului”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu, Fundaţia Samuel von Brukenthal şi Biblioteca Orăşenească din Avrig.
“Toamnă barocă la Avrig”, un adevărat eveniment cultural sub semnul barocului, este prima manifestare de acest fel organizată în România, printre obiectivele festivalului fiind şi acela de a promova şi de a readuce în atenţia opiniei publice, a autorităţilor locale şi naţionale, dar şi a locuitorilor Avrigului, acest complex baroc unic în România, dar şi multe alte elemente ale acestui stil prezente şi cunoscute în această zonă.
Cotidianul TRIBUNA este partener media al festivalului. Vom reveni cu amănunte.comentarii
3 comentarii

Publicul are acces acolo ? Cetateanul obisnuit adica, nu cei cu ''invitatii''?
unu
01.10.2010 08:42
si data trecuta a fost tot liber invitatiile au fost pentru promovarea evenimentului...daca scrie pe afis si apar afise de obicei este public totul altfel nu ar aparea in presa articole si niciunde ...manifestarilor cu usile inchise nu li se face publicitate. asa ca dl unu sunteti binevenit CU sau FARA carcoteala dvs. tot fain o sa ne distram.
una
01.10.2010 17:59
este bine sa fiti cat mai multi acolo, in costum baroc daca se poate caci parcul este minunat iar farmecul epocii poate renaste.
unii
01.10.2010 18:28
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia