Continental
Tribuna
DUMITRU CIOCOI-POP ŞI UNIVERSITATEA SIBIANĂ (MOMENT EVOCATOR)
Gh. DOBRIN
878 vizualizari
DUMITRU CIOCOI-POP ŞI UNIVERSITATEA SIBIANĂ (MOMENT EVOCATOR)

 Universitatea sibiană şi Facultatea ei de Medicină întâmpinau în anul 1997, unele dificultăţi în procesul de organizare şi funcţionare. Anume, conducerea universităţii, rectorul  prof. univ. Dumitru Ciocoi-Pop, ca şi decanul Facultăţii de Medicină, conf.dr. Ilie Crăciun, erau îngrijoraţi de faptul că a fost respinsă cererea de autorizare şi funcţionare a specializării Stomatologie, datorită inadecvării amenajării sediului cât şi insuficienţei şi necorespunderii dotării tehnice.
    Rectorul Dumitru Ciocoi-Pop a depus eforturi stăruitoare, în urma cărora s-a obţinut de la Ministerul Învăţământului o finanţare suplimentară de 50.000 dolari, cu ajutorul cărora s-a modernizat sediul şi s-a achiziţionat aparatura adecvată. A fost apoi nevoie de insistenţe repetate pentru ca în cele din urmă, Comisia de Autorizare să accepte reexaminarea cazului, să se deplaseze din nou la faţa locului, să refacă procesul-verbal de constatare şi să revină asupra deciziei în sensul autorizării funcţionării specializării Stomatologie a Facultăţii de Medicină.
    În sensul aceloraşi preocupări şi eforturi depuse de Rectorul universităţii, s-a obţinut  de la Ministerul Sănătăţii repartiţia unor dotări tehnice de imagistică pentru serviciile de radiologie ale Spitalului Judeţean şi ale Spitalului de boli pulmonare, servind inclusiv procesului practic de învăţământ medical.
    În acest fel, în condiţiile dificile ale acelei perioade, s-a reuşit, pas cu pas, adecvarea şi îmbunătăţirea condiţiilor materiale de desfăşurare a activităţii didactice şi ştiinţifice a Univeristăţii sibiene care, sub conducerea celor trei mandate ale eminentului ei Rector - om dedicat trup şi suflet ştiinţei şi culturii – cum şi prin efortul şi străduinţa celor care i-au urmat la conducere, a cunoscut o creştere şi dezvoltare impetuoasă, a dobândit o statură de înaltă ţinută în rândul instituţiilor educative şi formative româneşti, un  justificat prestigiu  internaţional şi, nu în ultimul rând, a devenit o instituţie forte în susţinerea şi promovarea Sibiului ca focar de civilizaţie şi cultură.     
Av. Gavril DEJEU

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia