Tribuna
Sevis
Duminică, doi tineri sibieni vor oferi îmbrăţişări gratuite
Andra MARINESCU
2778 vizualizari
Duminică, doi tineri sibieni vor oferi îmbrăţişări gratuite
După o iarnă care şi-a prelungit şederea mai mult decât avea "bilet", doi tineri sibieni şi-au propus să dezamorţească oraşul, oferind îmbrăţişări gratuite, prin campania "Free Hugs". Asta vor face duminică, 15 martie, de la ora 13.

Iniţiativa îi aparţine lui Andrei Popoviciu, unul dintre organizatorii din acest an. "Ideea de Free Hugs o cunosc de când eram prin clasa a XI-a, când am fost chemat de un prieten în Piaţa Mare, la această mişcare. Mi-a plăcut foarte mult să văd cât de mult poţi să le schimbi ziua unor oameni, printr-o simplă îmbrăţişare. De aceea, am decis ca şi anul acesta să aducem zâmbetul pe buzele sibienilor", mărturiseşte tânărul.
Free Hugs este un concept ce a luat naştere în anul 2004, când australianul cunoscut sub numele de "Juann Mann" a primit o îmbrăţişare de la un străin, într-un moment de deznădejde. Aşa, a hotărât să împartă acest "cadou" şi cu alţii. Primul eveniment "Free Hugs" a avut loc la Sydney, pe 1 decembrie 2004, iar doi ani mai târziu îmbrăţişările gratuite au făcut înconjurul lumii.
"La nivel mondial, s-a creat o tradiţie de la care am pornit şi noi. Primul eveniment Free Hugs organizat în Sibiu a fost în 14 Martie 2009, de către doi tineri, Sebastian Tăvală şi Opriş Cătălin, a căror chemare a strâns zeci de tineri dornici de a oferi o îmbrăţişare călduroasă fiecărui trecător. De ce o facem? Pentru că o îmbrăţişare din partea unui străin îţi poate înveseli ziua şi te poate încărca cu energie pozitivă", a spus Alexandru Cristian Moşteanu, celălalt organizator al evenimentului.
Evenimentul ce va avea loc duminică a fost lansat deja pe reţeaua de socializare Facebook, iar până acum au confirmat circa 80 de persoane. Cei doi tineri vor îmbrăţişa oameni pe traseul Piaţa Mare - strada Nicolae Bălcescu - Calea Dumbrăvii - Parcul Sub Arini.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia