Tribuna
Avrig
Dublu eşec în Consiliul Local Avrig
Dan FRÂNCU
1416 vizualizari

Eforturile mai multor consilieri locali avrigeni de a convoca forul legislativ local pentru o şedinţă extraordinară, în scopul dezbaterii şi adoptării unei hotărâri, considerată de ei, deosebit de importantă, au avut parte doar de un dublu eşec.

Joia trecută, şapte aleşi locali (reprezentanţii PDL, PNL şi un membru al FDGR) au convocat de îndată Consiliul Local Avrig pentru a discuta un proiect de hotărâre privind constituirea „ASOCIAŢIEI CINEGETICE ACVILA DE MUNTE” (prin asociere cu Consiliul Local al comunei Porumbacu de Jos), în vederea alegerii şi propunerii gestionarului fondului de vânătoare (cinegetic) situat pe teritoriul administrativ al celor două unităţi. Proiectul ce urma să fie supus dezbaterilor a fost iniţiat de o comisie specială formată în cadrul Consiliului Local Avrig tocmai în acest scop. Spre ghinionul iniţiatorilor, numărul aleşilor locali ce s-au prezentat la ora stabilită iniţial pentru şedinţă (16) a fost insuficient pentru ca cvorumul necesar să fie întrunit şi şedinţa să se poate desfăşura în condiţii legale. (Doar consilierii ce au semnat convocatorul pentru şedinţă s-au şi prezentat la aceasta.) Nici amânarea cu două ore a întâlnirii nu a adus rezultatul scontat, astfel că iniţiatorii au fost nevoiţi să renunţe la această idee.

Iniţiatorii acestui proiect de hotărâre au considerat că s-a impus convocarea unei sedinţe de îndată a Consiliului Local Avrig deoarece, la sfârşitul lunii februarie 2011, expiră actualul contract de administrare pentru fondul cinegetic şi pentru a putea beneficia de prevederile legale ce permit proprietarilor de fond atribuirea directă a acestuia, se impune parcurgerea de urgenţă a formalităţilor de înregistrare a acestei asociaţii la organele judecătoreşti.

Din altă privinţă, graba de care au dat dovadă iniţiatorii acestui demers nu prea pare să fie justificată, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a legislativului local avrigean, convocată pentru ziua de luni, 13 decembrie, fiind trecut şi un proiect de hotărâre, de această dată iniţiat de primarul Arnold Gunter Klingeis, care are aceeaşi temă. De fapt, se pare că acesta a fost unul din motivele ce i-au determinat pe cei ce au convocat şedinţa de îndată să vină cu propria propunere pentru înfiinţarea respectivei asociaţii, forma actului constitutiv, a statutului, precum şi celelalte chestiuni organizatorice, diferind substanţial faţă de propunerea edilului şef avrigean.

Vom vedea cum va fi rezolvată acestă chestiune luni, în cadrul şedinţei ordinare.

comentarii
1 comentarii

DE CE NU VINE PRIMARUL PE STR. EROILOR SA VERIFICE LUCRARILE DE ASFALTARE DE LA GAZ METAN IN SUS CATRE STICLA SI SA VADA CA STRADA E CU MULT MAI SUS DECIT CURTILE IAR APA DE PLOAIE NU ARE UNDE SA SE SCURGA DIN CURTI SI CA NU SE FAC BRANSARI LA CANALUL PLUVIAL MUNCITORI CARE LUCREAZ A SPUN CA NU E IN PROIECT BATAIE DE JOC
UN AVRIGEAN
13.12.2010 20:57
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia