Tribuna
Drumul Dîrlos-Hoghilag intră în modernizare
Sorana MAIER
1089 vizualizari
Finanţarea este de 34 milioane lei, din care cea mai mare parte sunt bani europeni.

Contractul de execuţie pen­tru modernizarea dru­mului judeţean 142E Dîrlos-Hoghilag a fost semnat zilele trecute de reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu şi cei ai constructorului.
Modernizarea acestui drum important pentru nor­dul judeţului este finanţată printr-un proiect european în cadrul Programului Ope­raţional Regional, a cărui valoare totală este de 34 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Sibiu.
Uniunea Europeană va suporta aproximativ 85% din costul lucrărilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice fi­nanţează cu 13%, iar con­tribuţia Consiliului Jude­ţean Sibiu este de 2%. Execuţia lucrărilor va fi asigurată de SC Drumserv SA din Târgu Mureş, declarată câştigă­toare în urma licitaţiei electro­nice unde a oferit un preţ de 18,6 milioane de lei, fără tva.
”Am pornit procedurile pentru modernizarea DJ 142E pentru că urmărim dezvoltarea tuturor zonelor din judeţ, cu precădere a celor rămase mai în urmă. Modernizarea acestui drum aflat în prezent în stare avansată de degradare, va contribui la creşterea sigu­ranţei participanţilor la trafic, asigurarea unui transport eco­nomic şi eficient a materialelor de construcţii în zonă, a altor produse comer­ciale necesare, atragerea de noi investitori care să facă posibilă crearea de noi locuri de muncă şi, prin aceasta, reducerea considerabilă a ratei şomajului” declară Ioan Cindrea, preşedintele Consi­liului Judeţean Sibiu.
Modernizarea drumului va fi realizată între km 0+000 – 20+130, pe o lungime totală de 16,4 km şi va duce la decongestionarea DN 14 prin devierea traficului vehiculelor cu tracţiune animală şi a autovehiculelor din sectorul agricol (atelaje, tractoare, remorci, combine agricole etc). În prezent, drumul este pietruit în afara localităţilor, cu lăţimea părţii carosabile 4,00 – 5,50 m. Grosimea structurii rutiere este cuprinsă între 7 – 30 cm, formată din balast în afara localităţilor. Ca urmare a traficului greu (transporturi de lemne, cereale, materiale de construcţii, utilaje agricole), ciclului de îngheţ – dezgheţ şi stagnării apei, împietruirea a fost afectată, făcând dificilă utilizarea acestuia de către autove­hiculele care se deplasează între localităţi. Principala problemă a drumului DJ 142 E a fost lipsa unui sistem rutier adecvat traficului prognozat şi scurgerea ne­controlată a apelor pluviale, ceea ce a generat efecte negative majore.
Predarea amplasa­men­tului şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor vor fi făcute luni, 18 august 2014, termenul de execuţie este de 15 luni, iar termenul pentru finalizarea întregului proiect este decembrie 2015.

comentarii
1 comentarii

felicitari Consiliului Judetean Sibiu pentru astfel de investitii
un sibian
14.08.2014 11:07
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia