Continental
Tribuna
Drumeţie caritabilă în Cindrel cu degustare de brânzeturi, în weekend
Liuba STARII
1006 vizualizari
Drumeţie caritabilă în Cindrel cu degustare de brânzeturi, în weekend
Duminică, 8 iulie, echipa "Mountain Guide Sibiu" se va alătură strângerii de fonduri pentru ”Prima tabără De Poveste", dedicată copiilor din centrele de plasament din judeţul Sibiu.Evenimentul face parte din proiectul de strângere de fonduri ”Prima tabără De Poveste”, organizat alături de ”Colt Technology Services".

"Organizăm pentru dumneavoastră o drumeţie montană de nivel mediu prin care ne propunem să vă scoatem în natură, să vă bucuraţi de peisajele superbe ale munţilor Cindrel, degustaţi câteva produse tradiţionale la o stână şi faceţi şi o faptă bună", spun organizatorii.
Participanţii se vor aduna în parcarea ”Hanului Dumbrava” (lângă Hotelul ”Hilton”), la ora 8 şi se vor grupa în maşinile personale. Apoi, se vor deplasa la Răşinari, pe Valea Caselor, de unde vor pleca într-o drumeţie spre stâna lui Gheorghe (cioban din Râu Sadului), unde va avea loc degustarea brânzeturilor, combinate cu legume de sezon si cu un bulz făcut pe jar încins. Traseul va dura cinci ore, cu o pauză la stână.

Taxa de participare este 80 de lei (din care o parte se va duce pentru prânz, iar restul ca donaţie către ”Asociaţia De Poveste", oferind astfel copiilor instituţionalizaţi şansa de a merge în tabără). Organizatorii precizează că „pot participa şi copii de la vârsta de cinci-şase ani, însoţiţi de minim un părinte sau şi mai mici dacă sunt purtaţi în spate de către părinţi".
De asemenea, participanţii vor avea nevoie de echipamentul adecvat zonei montane, precum bocanci sau semighete care să ţină glezna, pantaloni lungi(subţiri) recomandaţi pentru evitarea căpuşelor sau a altor insecte. În plus, vor avea nevoie de tricou plus bluza schimb, accesorii de protecţie împotriva soarelui (şapcă, pălărie), cremă de soare, pelerină sau geacă impermeabilă şi beţe de trekking (pentru cei care folosesc). Pe lângă toate acestea, să mai aveţi în ghiozdan şi apă (cât consideraţi că beţi în cinci ore de drumeţie), un sandwish, fructe sau ciocolată.

"Vrem să îi răsplătim pe copii pentru rezultatele obţinute la învăţătură,să îi motivăm pentru a avea un parcurs şcolar bun în continuare şi să îi responsabilizăm cu privire la atribuţiile şi rolul pe care îl pot avea în comunitate. Dobândirea acestor aptitudini este esenţială şi pentru momentul la care tinerii vor părăsi centrul de plasament, ajutându-i la o integrare mai facilă în societate şi la o calitate mai bună a vieţii în familie", mai spun organizatorii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia