Tribuna
PNL
Dovleacul, "star"-ul petrecerilor studenţeşti de Halloween
Dovleacul,
Odată cu acordarea titlului de Regiune Gastronomică Europeană 2019, valoare adăugată reputaţiei Sibiului, acum, aceasta este adusă și de evenimentele gastronomice finanțate de Primăria Sibiu. Acestea s-au desfășurat în spațiile ULBS fiind dedicate studenților și nu numai, pentru a oferi prilejul socializării, acceptării și înțelegerii tradițiilor. Proiectul are ca scop conștientizarea publicului sibian cu privire la oportunitățile dezvoltării economice sub agenda Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Din seria evenimentelor gastronomice studențești organizate de Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului – ŞAIAPM, de menționat este sărbătorirea  Halloween-ului studențesc, care a avut loc în seara zilei de 31 octombire, începând cu ora 19 la Complexul studențesc ULBS de pe B-dul Victoriei.

Aici au fost degustate deserturi pe bază de dovleac, plus ingrediente locale și inovative ca dulceață de dovleac cu mere și scorțișoară, plăcintă cu dovleac sau guacamole. La eveniment au participat peste 100 de studenți români și străini, alături de cadre didactice universitare. Toate preparatele au fost bine primite, aprecierile din partea studenților fiind pozitive, toți dorindu-și să le găsească și în meniurile restaurantelor sibiene. Realizarea evaluării prin degustare și intervievare a fost prilej de socializare între studenți și cadre didactice, seara continuând cu muzică și dans, în costume și decoruri de sezon.

Evenimentul face parte din proiectul "Valori ale cunoașterii tradiționale în susținerea Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019", acţiunea fiind cofinanțată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu. (D.C.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia