Tribuna
Cutremurător!
Donaţie din Ţara Soarelui Răsare: bani pentru Spitalul Judeţean
Laura BUCIU
1566 vizualizari
Donaţie din Ţara Soarelui Răsare: bani pentru Spitalul Judeţean
„Am făcut o promisiune. Şi noi ne respectăm promisiunile orice s-ar întâmpla”, a spus Prim Secretarul Ambasadei Japoniei în România, care a venit la Sibiu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru a face o donaţie în cadrul Programului de Asistenţă nerambursabilă, prin intermediul proiectului „O viaţă mai bună”, oferit de Guvernul Japonez.
Toată planeta priveşte cu groază tragedia care a lovit Japonia, iar locuitorii acestei ţări nu contenesc să ne ofere lecţii de viaţă. Deşi ei sunt primii care au nevoie de ajutor, japonezii fac ei acte de caritate. Au oferit Spitalului Clinic Judeţean aproape 70.000 de euro pentru a-şi achiziţiona aparatură medicală. Promisiunea fusese făcută în urmă cu mai bine de doi ani. „Sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de acest ajutor. Noi am făcut o promisiune Sibiului şi noi ne ţinem de promisiune orice ar fi. O promisiune este o promisiune. Nu este prima dată când Japonia e lovită de dezastru. Tocmai de aceea, pentru că ştim ce înseamnă, noi vrem să ajutăm la evitarea suferinţei sub toate formele ei oriunde este posibil acest lucru”, a spus Shin Ogawa, Prim Secretarul Ambasadei Japoniei în România.
TVA-ul care ar trebui plătit furnizorilor de aparatură medicală va fi plătit de Takata Petri, o firmă care are, de asemenea, capital japonez şi care s-a oferit să suporte contribuţia pentru Taxa pe Valoare Adăugată.

O viaţă mai bună

În baza Contractului de Grant, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă primeşte suma de 69.827 de euro. Cu aceşti bani, se vor achiziţiona echipamente medicale, care vor contribui la îmbunătăţirea standardelor de performanţă, astfel încât calitatea actului medical să crească în beneficiul pacienţilor. Aparatura medicală care urmează să fie achiziţionată: EKG-uri, defibrilatoare, masă de operaţie, EEG, Endoscop, va ajunge în mai multe secţii ale Spitalului şi fie va înlocui aparatura veche de aproape 20 de ani, fie va fi un aparat de care unitatea medicală nu dispune. „În primul rând vreau să prezint condoleanţele mele poporului japonez. Este o onoare să vă avem aici, după tragedia prin care a trecut Japonia. Este extrem de dificil să vorbim despre problemele noastre, în faţa tragediei cu care se confruntă poporul dumneavoastră”, a spus conf. Adrian Şanta, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
La semnarea Contractului de Grant a fost prezent şi managerul Takata Petri, dar şi Prefectul Sibiului, Horaţiu Răcuciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Şovăială şi directorul medical al Spitalului, Călin Cipăian.
În memoria victimelor din Japonia, s-a ţinut un moment de reculegere.

CASETA
Programul de Asistenţă nerambursabilă a început în România încă din 1998 şi a vizat sectoare sensibile: sănătate, învăţământ, mediu, agricultură. Din 1998 până în prezent, 26 de instituţii au beneficiat de finanţare nerambursabilă din partea Guvernului Japonez. Potrivit Prim Secretarului Ambasadei Japoniei, Shin Ogawa, acest program nu se va termina din cauza problemelor prin care trece Japonia, dar e posibil ca România, odată intrată în Uniunea Europeană să nu se mai încadreze în rândul ţărilor care au nevoie de susţinere.
comentarii
2 comentarii

Respect !
ID
16.03.2011 11:33
iti multumim Japonia- este o lectie de viata pentru romani si Romania, o promisiune este totdeauna o promisiune-asta trebuie sa invatam
Bratu Cosmin
16.03.2011 20:19
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia