Tribuna
Apa Canal
Doi copii deosebiţi au nevoie de tatăl lor
Doi copii deosebiţi au nevoie de tatăl lor
Andrei şi Paul. Două ghemotoace blonde, de 9 şi 5 ani, două poveşti despre zâmbetele şi lumina copilăriei. Două suflete calde, curate, care acum încearcă să înţeleagă ce se întâmplă. Nu ştiu de ce tati, care se juca cu ei tot timpul, râdea, era plin de viaţă, stă acum numai în pat. Nu înţeleg nici de ce o găsesc pe mami din când în când cu ochii plini de lacrimi, pe care încearcă, atunci când e cu ei sau cu tati, să le ascundă. De ce viaţa lor, care era atât de frumoasă, de plină de căldură şi de zâmbet, se învârte acum în jurul unor cuvinte ca malign, metastază, analize, clinică, operaţie...Andrei, Paul şi mama lor au pentru Doamne–Doamne o singură dorinţă, mare cât sufletele şi toate speranţele lor: să–l ajute pe tati să se facă bine.
Până anul trecut, Marius Kara Dobref era un soţ fericit, un angajat pasionat de munca lui şi foarte iubit de colegi, şi un tată extrem de mândru de cei doi copii ai săi. Totul s-a năruit brusc în momentul în care un "semn de mamă" a început să-şi modifice din ce în ce mai mult forma. În noiembrie a fost operat, iar în decembrie a primit rezultatul: tumoarea era malignă.

Boala a avansat foarte repede

Boala a avansat extrem de repede. În ianuarie anul acesta, alte două semne au apărut la subsiori. A urmat a doua operaţie. La puţin timp, alte două semne au ieşit pe spate. De la spitalul din Cluj-Napoca a venit şi verdictul crunt: metastază limfatică şi pulmonară. Acum, Marius, omul activ, întotdeauna plin de viaţă, în permanenţă cu zâmbetul pe buze, cel care avea mereu o vorbă bună pentru fiecare, stă acasă, în pat, se roagă şi speră într-o minune.

Înainte şi acum

Îşi priveşte destinul în ochi cu curaj, încearcă să fie optimist, deşi nimic în viaţa lui nu mai e la fel. "Înainte de boală aveam altă putere, mergeam la lucru, puteam să mă mişc...acum stau în casă". Soţia lui îşi stăpâneşte lacrimile cu greu, îmi poveşteşte i-a binecuvântat Dumnezeu cu o căsnicie frumoasă, plină de înţelegere, de armonie, şi nici măcar nu poate să se gândească ce ar însemna viaţa fără Marius.

Fiecare zi contează

Boala lui Marius, melanom melign modular, este una în care timpul nu ştie să aştepte. Fiecare zi contează, evoluţia este extrem de rapidă. Colegii lui de la Primăria municipiului Sibiu l-au ajutat enorm, au reuşit să-i obţină o consultaţie la o clinică din Viena. După consultaţie, programată pe 9 martie, medicii vor decide ce trebuie făcut mai departe.

Preţul unei vieţi: câteva zeci de mii de euro

Intervenţia este însă extrem de costisitoare, de ordinul zecilor de mii de euro. Colegii din Primărie au strâns cât au putut, la fel şi colegii soţiei lui, de la Judecătoria Sibiu. Femeia are lacrimi în ochi când vorbeşte despre mobilizarea lor excepţională. Nu are cuvinte să le mulţumească suficient.

Andrei şi Paul vor să se joace din nou cu tati

Tot colegii lui au fost şi cei care au încercat să mediatizeze cazul. În speranţa că, citind povestea lui, alţi oameni cu suflet mare şi cu posibilităţi materiale li se vor alătura, astfel încât atunci când specialiştii de la Viena vor decide ce trebuie făcut familia să aibă banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor. Pentru că le e dor de el. Pentru că au nevoie să-l vadă intrând pe uşă zâmbind, spunând o glumă. Pentru că vor ca soţia lui să şteargă de pe obraz doar lacrimi de bucurie. Şi pentru că Andrei şi Paul îşi doresc foarte mult să se joace din nou cu tati.


Cei care doresc să-l ajute pe Marius o pot face depunând bani în contul RO 84 BTRL 0330 1201 B55 670 XX deschis la Banca Transilvania, filiala Bălcescu, pe numele  Kara Dobref Marius.       comentarii
3 comentarii

rusineeee statului roman.lui nu i se deconteaza operatia de catre casa de asigurari,fiindca nu face parte din formatia IRIS,nu?Platim degeaba asigurarea se sanatate...
Dumnezeu sa aiba grija de bietul om nevinovat.
mikaela
26.02.2009 19:55
Isi exprima intelegerea si mahnirea pentru indiferenta autoritatilor in sustinerea medicala si financiara a acestui caz cu totul deosebit.Conducerea asociatiei invita sotia domnului Kara Dobref Marius la sediul asociatiei din str.Justitiei nr.5 pentru intocmirea formalitatilor in vederea obtinerii unui sprijin financiar.Pentru detalii,este rugata sa sune la tel.o269/226321 .
Asociatia crestin ortodoxa ACORD
26.02.2009 21:50
din pacate...a murit...acum 40 de zile! dumnezeu sa-l aiba-n paza!
oana
04.09.2009 16:42
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA