Tribuna
Doi autori își lansează cărțile la Biblioteca ASTRA
Doi autori își lansează cărțile la Biblioteca ASTRA

 

Vineri, 14 octombrie, de la ora 17:00, în Foaierul Bibliotecii Județene Astra, va avea loc o multiplă lansare de carte.

            Primul autor este prof. univ. dr. Dorin Ștefănescu, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș, care își va lansa cărțile Sorin Titel sau Povestiri din Lumea Timpului, Înțelegerea Divinului și De la Montaigne la Maine de Biran. Lucrările au apărut la editura Eikon, iar alături de autor vor fi prezenți directorul editurii, Valentin Ajder, moderatorul evenimentului, și filosoful și scriitorul Vianu Mureșan. Volumele investighează filosofia post-idealismului german în opera ultimului Schelling, problematica Divinului, așa cum au înțeles-o câțiva gânditori francezi premoderni și, într-un alt registru, fenomenologia timpului în opera lui Sorin Titel.

Al doilea autor este Savu Popa, profesor de Limba și literatura română și scriitor sibian, doctor în filologie cu o teză despre câțiva poeți din generația optzeci, care sunt abordați dintr-o perspectivă hermeneutică a textului poetic. Autorul își va lansa cartea intitulată O hermeneutică a incertitudinii. Incursiuni în poezia lui Aurel Pantea și Ion Mureșan, apărută anul acesta tot la editura Eikon și care cuprinde două studii hermeneutice, dedicate poeziilor a doi dintre autorii optzeciști, Aurel Pantea, care trăiește în Alba Iulia și Ion Mureșan, care trăiește la Cluj-Napoca.

Vor vorbi despre volum prof. univ. dr. Dumitru Chioaru, prof. univ. dr. Dorin Ștefănescu și conf. univ. dr. Radu Vancu, alături de editorul cărții, Valentin Ajder.  Amfitrionul evenimentului va fi directorul bibliotecii Astra, Răzvan Pop.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA