Tribuna
Sevis
Doctori din străinătate vorbesc despre cancerul gastric la Sibiu
Laura BUCIU
2917 vizualizari

Medici din ţară şi din străinătate au venit la Sibiu pentru a le vorbi medicilor rezidenţi şi specialiştilor despre modalităţile terapeutice actuale în cancerul gastric. Work-shop-ul  „Tratamentul multidisciplinar al cancerului gastric” are loc la Sibiu şi este organizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Colegiul  Medicilor Sibiu.  Evenimentul are  loc la sediul Colegiului Medicilor din Sibiu, Piaţa Mare nr. 12, de la ora 9.30. Organizatorii principali ai manifestării sunt prof.univ.dr. Lorant Kiss, medic şef Secţia Clinică Chirurgie I a SCJU Sibiu şi conf.univ.dr. Paul Jurgen Porr, medic şef Secţia Clinică Medicală I a SCJU Sibiu, în colaborare cu prof.univ.dr. Constantin Copotoiu, UMF Târgu Mureş, medic şef Secţia Clinică Chirurgie I SCJU Târgu-Mureş şi prof.univ.dr. Cornel Iancu, UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj şi Institutul de Gastroenterologie Cluj-Napoca. „Având un spital universitar şi o facultate de medicină tânără, avem mare nevoie să strângem relaţiile de prietenie, de colegialitate dar şi pe plan ştiinţific cu toate centrele medicale tradiţionale şi de prestigiu din ţară. În acest sens, am hotărât, împreună cu conf.univ. Porr să derulăm la Sibiu o activitate de tip work-shop, care să închege relaţia Facultăţii de Medicină din Sibiu dar şi a SCJU Sibiu cu marile centre din ţară. Pentru început, am stabilit o puternică legătură cu centrele din Târgu Mureş şi Cluj şi, în colaborare cu Clinica Chirurgie I din Târgu Mureş, cu Institutele de Gastroenterologie şi Oncologie din Cluj-Napoca precum şi cu Clinica Chirurgie III din Cluj, apoi am pus bazele acestei manifestări”, a declarat prof.univ.dr. Lorant Kiss, medic şef Secţia Clinică Chirurgie I a SCJU Sibiu.
La eveniment va participa, în calitate de speaker invitat, Dr. Ferdinand Bauer, din Kaufbeuren Germania care va conferenţia pe tema „Capcane şi pericole în diagnosticul imagistic al tumorilor pancreatice invadante”.
“Astăzi medicina este o ştiinţă în care există colaborare multidisciplinară. S-a ajuns la telemedicină, imaginile din sala de operaţie pot fi trimise oriunde în lume, iar dacă nu ai legături cu marile centre, rămâi în afara drumului principal. De aceea, ne dorim să organizăm astfel de manifestări prin rotaţie, să mergem şi noi în alte centre din ţară. Ne gândim chiar şi mai departe, către organizarea de workshopuri internaţionale în colaborare cu clinici din străinătate cum ar fi Spitalul Clinic din Triemli - Elveţia, Clinica de Chirurgie din Graz - Austria, Clinica de Chirurgie din Marburg - Germania, pentru a putea introduce şcoala medicală sibiană în acest val evolutiv al ştiinţei europene moderne” a explicat prof.univ.dr. Lorant Kiss, medic şef Secţia Clinică Chirurgie I a SCJU Sibiu. Din comitetul de organizare fac parte mai mulţi medici chirurgi ai SCJU Sibiu, precum dr. Ciprian Tănăsescu, dr. Călin Mohor, dr. Adrian Boicean, dr. Dan-Orga Dumitru, asist.univ.dr. Dan Creţu, asist.univ.dr. Bogdan Bărbulescu, asist.univ.dr. Roland Kiss şi dr. Marian Bundache.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia