Continental
Tribuna
Doctor Honoris Causa în anul în care AFTa marcat 200 de ani de la naşterea patronului său spiritual
Adrian POPESCU
810 vizualizari
Doctor Honoris Causa în anul în care AFTa marcat 200 de ani de la naşterea patronului său spiritual
La puţin timp după marcarea celor 200 de ani de la naşterea patronului spiritual al Academiei Forţelor Terestre, prof.univ.dr.ing. Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale şi cadru didactic al Universității "Politehnica” din Bucureşti, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei ședințe solemne desfășurate (în 18 iulie) în aula instituției militare sibiene. Titlul a fost acordat, la propunerea Consiliului de Administrație și a Senatului universitar al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Băl­ cescu” Sibiu. Demersul vine să încununeze efortul domnului prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv, anume acela de a fi susținut constant și cu temeinicie învățământul universitar militar românesc, promovând concomitent imaginea AFT în țară și în străină­ tate. În preambulul evenimentului, după intonarea Imnului României, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Băl­ cescu”, gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan a ținut să reitereze aceste argumente menționate mai sus. În plus a făcut referiri și la actuala curriculă educațională care a impulsionat procesul de pregătire în AFT, "un proces evolutiv-performant și ireversibil", confirmat (nu de mult) și de Sorin Radu Câmpeanu - actualul președinte al Consiliu­ lui Național al Rectorilor (prezent și domnia sa la eveniment, alături de alte personalități de marcă locale și naționale). Cuvinte laudative au fost adresate într-un mesaj video de rectorul Universității Politehnica din București, cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. La finalul cutumicelor momente, care fac parte din ritualul acordării titlului de Doctor Honoris Causa, prof.univ.dr.ing. Gigel Paraschiv a avut un expozeu interesant despre "competențe și evoluția elitelor în cadrul învățământului militar universitar", cu referiri punctuale la procesul de informare și formare a militarilor "care trebuie să facă față nu numai provocărilor din mediul lor profesional dar și a celor care vin dinspre societatea civilă". În acest sens, domnia sa a trecut în revistă 10 din componentele militare care sunt transferabile profesiilor civile. Domnia sa
și-a focusat discursul și pe rolul comunicării, pe rolul gândirii critice și creative, dar și pe componenta etică, "toate stând la temelia pregătirii vocaționale în general, și a celei militare - în special". Secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale și-a încheiat referatul anunțând declanșarea unei noi epoci în procesul de învățămănt , un proces în care beneficiarii curriculei educaționale trebuie să facă față dinamicii revoluției tehnicii contemporane și să se adapteze rigorilor noi din universul științific, axat pe sustenabilitate și compatibilitate continuă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia