Tribuna
Sevis
Directorul general Romgaz, la Ziua Energiei în Europa, la Strasbourg
Vasile ANTIPA
953 vizualizari
Directorul general Romgaz, la Ziua Energiei în Europa, la Strasbourg

Directorul Romgaz Mediaș Adrian Volintiru, a participat, luni, la Strasbourg, la Ziua Energiei în Europa. Eficienţa energetică, reglementările specifice şi inovarea sunt pilonii cheie pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere în domeniul energetic. Aceasta este principala concluzie desprinsă, luni, în cadrul “Zilei Energiei în Europa”, eveniment organizat de Comisia Europeană, la Bruxelles, unde a participat directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru.

Cooperarea regională este esențială pentru a identifica cele mai bune soluții şi proiecte în special în zona de securitate energetică. Asigurarea interconectivității oferă posibilitatea dezvoltării de parteneriate durabile între țările membre ale Uniunii Europene. În acest sens, în cadrul dezbaterii de la Bruxelles a fost menţionat coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, Faza 1 (BRUA – Faza 1) unde România este parte, proiect susţinut de Comisia Europeană, important la nivel naţional şi regional pentru că duce la diversificarea surselor de gaze.

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a vorbit despre importanţa companiei în contextul actual al dezvoltării regionale cât şi de despre proiectele importante pe care compania le are în vedere în următoarea perioadă. „Romgaz îşi consolidează poziţia nu doar la nivel local ci şi la nivel regional. Ne vom concentra în perioada următoare pe două obiective majore: pe identificarea zăcămintelor onshore care să înlocuiască actualele exploatări şi pe diversificarea energetică”, a menţionat directorul general al Romgaz.  

Acesta a vorbit în faţa oficialilor europeni despre investiţiile importante pentru zona de producere de energie electrică, care pot poziţiona compania drept un jucător competitiv pe piaţa de electricitate în România şi chiar în zona ţărilor vecine. Pentru ca tema acestei conferinte este cooperarea transfrontalieră, avem ca şi direcții strategice de dezvoltare: eoliene, gazul comprimat, o nouă centrală electrică, descoperirea de zăcăminte noi și nu în ultimul rând operaţunile off shore din Marea Neagră.

"Ne intereseaza prezentul şi viitorul şi cred că doar investind masiv în proiecte de anvergură, putem deveni competitivi la nivel regional şi un partener de încredere în a această zonă a Europei”, a precizat Adrian Volintiru.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia