Tribuna
Directorii Camerei de Conturi Sibiu şi-au susţinut tezele de doctorat
Directorii Camerei de Conturi Sibiu şi-au susţinut tezele de doctorat
Conducerea Camerei de Conturi Sibiu continuă să se perfecţioneze în activitatea pe care o desfăşoară. Pe lângă atribuţiile pe care le exercită în munca de zi cu zi privind verificarea bunei gestionări a banului public în administraţia locală sibiană, directorii Camerei din Sibiu şi-au făcut timp şi pentru completarea studiilor în domeniu, în condiţiile în care, în ultima lună, Emil Citrea, directorul Camerei de Conturi Sibiu, şi Viorel Bobeş, director adjunct, şi-au susţinut teza de doctorat, obţinând astfel doctoratul.
Calitatea totală şi exportul de calitate

Primul care şi-a susţinut teza de doctorat a fost Emil Constantin Citrea, directorul Camerei de Conturi Sibiu, în 24 octombrie, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Teza s-a numit "Strategii şi politici manageriale în instituţii de control financiar şi audit", conducătorul ştiinţific fiind prof. univ. dr. Liviu Ilieş, de la Universitatea Babeş-Bolyai. "Această lucrare este o noutate în materie, deoarece s-a scris puţin în acest domeniu. Există multe noutăţi de o importanţă specială, cum ar fi planificarea activităţii de control. O bună planificare poate reduce costurile activităţii de control în mod semnificativ. Totodată, planificarea gândită, la toate etapele activităţii, trebuie să plece de la o bună documentare a acţiunilor care urmează. Această teză a tratat şi implementarea principiului calităţii totale în controlul şi auditul financiar, un concept nou. Instituţia de control este cea care exportă calitate în activitatea pe care o desfăşoară. Plecând de la principiul calităţii totale, am reuşit să tratez şi gestionarea resurselor umane. Acest concept a dus şi la o idee nouă, pe lângă pregătirea profesională, este nevoie de o testare psihologică, astfel încât inspectorul să fie un om integru, fără interese. De altfel, evaluarea periodică a inspectorului trebuie să se facă pe criterii ştiinţifice, anunţate în prealabil", îşi susţine Emil Citrea principiile care au stat la baza acestei teze de doctorat. Acesta spune că lucrarea cuprinde şi un studiu privind controlul financiar în celelalte state, membre ale Uniunii Europene, finalitatea fiind independenţa financiară. 

Auditul financiar, noua miză

Vineri, 14 noiembrie, a venit rândul lui Viorel Bobeş, directorul adjunct al Camerei de Conturi Sibiu, să-şi susţină teza de doctorat. Evenimentul a avut loc în Senatul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Teza a purtat titlul: "Abordări actuale şi de perspectivă în managementul controlului şi a auditului financiar", conducător ştiinţific fiind prof. univ. dr. Ioan Bogdan, ULBS. "Lucrarea tratează pentru prima dată controlul şi auditul financiar ca funcţie a managementului, prin care se urmăreşte perfecţionarea activităţilor organizaţiilor în contextul mutărilor profunde care au loc în lumea contemporană, cum ar fi schimbarea, globalizarea afacerilor; internaţionalizarea firmelor şi managementul bazat pe cunoştinţe. Auditul este un concept nou, despre care, la noi, se vorbeşte după 1999. Se lucrează după standarde internaţionale, atât pe auditul de performanţă, cât şi pe auditul financiar. O altă abordare a tezei face referire şi la rolul auditului în eradicarea corupţiei, fenomen aflat în atenţia Uniunii Europene. Totodată, lucrarea urmăreşte şi creşterea responsabilităţii managerilor în gestionarea banului public", susţine Viorel Bobeş, autorul tezei de doctorat.

Instituţie în continuă perfecţionare

Pe lângă ce doi directori, care recent, şi-au susţinut tezele de doctorat, alţi trei inspectori din cadrul Camerei de Conturi Sibiu sunt doctoranzi. Este vorba despre Mariana Neagoi, Vasile Bădilă şi Ioan Păculea. Practic, 30 la sută din inspectorii instituţiei şi-au susţinut sau îşi vor susţine tezele de doctorat. În acest moment, Camera de Conturi Sibiu numără 17 inspectori.
comentarii
10 comentarii

Baieti buni(!?), dar cu hotii nostri de la Universitate de ce nu vor sa faca ordine. Sustin si ei mafia? Eu cred ca da.
DNA
18.11.2008 07:38
Cine a ridicat "hotelul restaurant" ROBERT's nu cumvad-nul citrea? eu cred ca da care a costat cateva miloane de euro.De unde a avut atatea valuta? A fost ridicar in mod cinstit?din munca cinstita?ar trebui verificat si de organele competente si de catre altii...
Ionescu Constantin
18.11.2008 09:16
Doi impostori care habar n-au de stiinta. Ca sa faci o teza de dr. adevarata trebuie sa stii MATEMATICA APLICATA si INFORMATICA (MAI ALES INTELIGENTA ARTIFICIALA), ca sa modelezi si sa simulezi procesele de management. Astia 2 sunt doi politruci jalnici, smecheri si agramati. JALE!!!
Prof
18.11.2008 11:43
Cu soala de dans(STEFAN GHEORGHIU sau DREPTUL ADMINISTRATIV)???!!!
hai
18.11.2008 14:21
NU VEDETI CA IA PARASIT SI PARUL DE ATITA STIINTA CITA SPAGA O FI DAT?
un cititor
18.11.2008 14:34
Tichie de margaritar pe capul prostului...
Ati ocupat locul la doctorat unor tineri care chiar voiau sa faca cercetare, sa realizeze ceva.
La ce va trebuia voua doctorat ca sunteti amandoi niste fosile? Credeti ca valoreaza ceva titlul asta daca spui ca l-ai obtinut la dinozaurul de bogdan (n-am vazut in viata mea un om mai ermetic decat asta)?
Rusine!!!!
alt cititor
18.11.2008 16:37
Bai "ziaristilor"!
Cunosc un tip super-destept care si-a sustinut doctoratul la ULBS cu o teza revolutionara.
De el de ce nu scrieti?
cititorul 1
18.11.2008 16:39
citrea este un impostor, care acopera toate fraudele financiare marca johannis!
emil
18.11.2008 18:50
Atat de jos a ajuns Tribuna?Asta e o stire?
T
18.11.2008 23:06
Citrea este unul din marii corupti ai Sibiului,detine 9 case pe numele mamei lui de 80 de ani,o ferma la Talmaciu si una la Vurpar iar ultima investitie un Hotel de 7 etaje in mijlocul unui cartier de case ,pe locul unui parc facut cadou de Johannis ptr a-si asigura linistea in cheltuirea banilor publici de exemplu un giratoriu in fata bisericii Trei Brazi cu 159 MILIARDE de lei vechi
cetateanu
13.11.2009 21:00
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia