Tribuna
PNL
Direcția de Asistență Socială Mediaș preia cererile pentru ajutorul de încălzire
Vasile ANTIPA
628 vizualizari
Direcția de Asistență Socială Mediaș preia cererile pentru ajutorul de încălzire

Direcția de Asistență Socială Mediaș va prelua, din 10 octombrie și până în 15 noimebrie, cererile locuitorilor orașului pentru acordarea ajutoarelor de încălzire. Cererile trebuie să fie însoțite de documentele justificative referitoare la veniturile, componența familiei, identitatea și situația juridică a membrilor familiei.

Toate informațiile cu privire la modalitatea de acordare a ajutoarelor de încalzire pentru perioada sezonului rece, noiembrie 2019 – martie 2020, se pot obține la sediul Direcției de Asistență Socială Mediaș, Aleea Comandor Dimitrie Moraru numărul 11, în incinta fostei Școli de Aviație, de luni până vineri, între orele 8-13, iar cererile vor fi preluate până la data de 15 noiembrie 2019.

De ajutorul de încălzire beneficiază familiile care își încălzesc locuințele cu gaze naturale, lemne sau energie electrică, în funcție de venitul net realizat pe membru de familie sau persoană singură. Astfel, limita maximă a venitului net pe membru de familie sau persoană singură, stabilită pentru a putea beneficia de acest ajutor, trebuie să fie de 750 lei, valoarea ajutorului fiind cuprinsă între 20 și 262 de lei în cazul încălzirii cu gaze naturale, 20 și 240 de lei pentru încălzirea cu energie electrică și 20 și 54 de lei pentru încălzirea cu lemne.

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia