Tribuna
Sevis
Detectarea ganglionului santinelă cu tehnica ICG, pentru prima dată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu
b.o.n.
2908 vizualizari
Detectarea ganglionului santinelă cu tehnica ICG, pentru prima dată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

 

Începând cu data de 28 mai, la blocul operator al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu se află în demo un aparat de ultimă generație folosit în diagnosticarea și tratarea bolnavilor neoplazici. Cu ajutorul noii tehnici pacienții neoplazici beneficiază de o stadializare fidelă și de un tratament modern. Două dintre pacientele cu tumori mamare au beneficiat astfel de determinarea ganglionului santinelă cu Indocyanine Green (ICG), un colorant neradioactiv, tehnică aplicată pentru prima dată în spitalul din Sibiu de către echipa Clinicii Chirurgie II.

Tehnica exciziei bioptice a ganglionului santinelă axilar reprezintă una dintre cele mai noi metode de abordare a cancerului de sân, cu scopul de a limita agresivitatea tratamentului chirurgical, prin cartografierea ariei de drenaj limfatic specific.
“Ne bucurăm pentru că pacientele noastre cu tumori mamare au avut acces la o astfel de determinare, mai ales ținând seama că în Clinicile Chirurgicale ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu se operează anual un mare număr de neoplazii mamare”, a declarat conf. dr. Dan Bratu, cel care a condus echipele operatorii în cele două cazuri.

De asemenea, tehnica de “mappare” ganglionară cu ICG se folosește cu succes și în alte tipuri de neoplazii, cum ar fi melanomul malign, neoplaziile din sfera genitală sau cancerul de colon.

“Tratamentul cancerului de sân și, în general, al bolilor neoplazice, reprezintă un tratament multifactorial complex în care tumor board-ul sau comisia oncologică sunt indispensabile. Din fericire, în SCJUS această echipă funcționează, tehnica ICG aplicată acum venind doar ca un corolar al unor rezultate deja notabile în tratamentul bolilor neoplazice. Suntem optimiști pentru că avem sprijinul conducerii spitalului în achiziționarea cât mai rapidă a unui astfel de aparat, mai ales că în ambele secții chirurgicale există deja specialiști instruiți în  utilizarea tehnicii ICG”, a mai declarat conf. dr. Dan Bratu.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia