Tribuna
PNL
Debitori insolvabili, eliminaţi din evidenţele fiscale ale Primăriei Avrig
Dan FRÂNCU
1069 vizualizari
Debitori insolvabili, eliminaţi din evidenţele fiscale ale Primăriei Avrig

25 de persoane cu domiciliul pe teritoriul administrativ al oraşului Avrig au fost scoase din evidenţa fiscală a Primăriei Avrig, ca urmare a încheierii proceselor verbale de declarare a insolvabilităţii acestora. Respectivii cetăţeni, au înregistrate în evidenţele fiscale ale administraţiei locale debite (amenzi contravenţionale) care însumează 10.440 lei.

Hotărârea prin care s-a aprobat radierea acestor datornici din evidenţe a fost adoptată de Consiliul Local al oraşului Avrig în cadrul şedinţei ordinare din luna ianuarie, în acest moment fiind epuizate toate posibilităţile legale de a colecta de la aceştia sumele restante. Aplicarea acestei hotărâri va duce la realizarea unei prognoze şi mai realiste asupra bugetului local al oraşului, iar, cel mai probabil, asemenea măsuri vor mai fi luate şi în perioada următoare. (Recomandarea de scoatere din evidenţe a acestor debitori a fost făcută de specialiştii Curţii de Conturi a României, în urma controlului efectuat la Primăria Avrig în ultimul trimestru al anului trecut.)

Toţi cei 25 de cetăţeni scoşi din evidenţele fiscale ale Primăriei Avrig au fost sancţionaţi contravenţional cu diverse amenzi aplicate în baza Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anii 2006, 2008 şi 2010. Suma cea mai mare datorată de un cetăţean regăsit în anexa acestei hotărâri a legislativului local avrigean este de 1.650 lei şi provine din cumularea a trei amenzi. Tot din acest document am aflat că unul dintre cetăţenii ce avea debite la bugetul local al oraşului avea înregistrate pe numele său opt amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.350 lei. La extrema cealaltă se află un cetăţean ce era înregistrat cu un debit de 60 lei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia