Tribuna
PNL
De unde să îți cumperi anvelopele, online sau service roți?
De unde să îți cumperi anvelopele, online sau service roți?

Zăpada a venit și toți șoferii mai experimentați sau nu, sunt nevoiți să cumpere și să își monteze anvelopele de iarnă sau all-season, mixte sau MS.

Vom analiza în continuare de unde este mai bine să le achiziționezi acum când ai nevoie de ele.

Criteriile după care mulți dintre noi aleg anvelopele sunt reclamele la TV, notorietatea mărcii, recomandările prietenilor și mai nou. prețul cel mai mic.

 

Dar locul de unde le cumpărăm este important?

 

Le cumpărăm de la service-urile tradiționale de roți, afaște în proximitatea locuinței/ biroului sau de pe site-uri online, care vând anvelope.

Să analizăm așadar avantajele și dezavantajele celor două variante de achiziționare.

Vom lua ca exemplu site-ul sibienilor de la www.e-pneu.ro

 

Avantajele cumpărării de pe Internet

 

1. Ai de unde alege

Pe site-urile de comerț online găsești o varietate de dimensiuni, mărci și profile de unde poți alege mai ușor comparativ cu un service specializat, unde spațiul de depozitare și capacitatea stocului este limitată, deci și optiunile sunt reduse.

 

2. Sunt mai ieftine

Deoarece costurile operaționale ale site-urilor online sunt mai mici, ele au posibilitatea de a vinde mai ieftin în comparație cu service-urile de proximitate, astfel încât reducerile de preț vor reprezenta economii semnificative în bugetul clienților.

 

3. Te poți informa mai ușor

În cadrul site-urilor de comerț online găsești informații variate despre producptori, marcajele de pe eticheta europeană sau profil, precum și părerea altor cumpărători despre produsul pe care dorești să îl achiziționezi. În plus, poți face prospectarea pieței de la tine de acasă, la orice oră din zi sau din noapte.

 

 

Dezavantajele cumpărării de pe Internet

 

1. Durează livrarea

Când comandați de la magazinele online din România, livrarea anvelopelor durează între 1 și 3 zile, iar la site-urile din afara țării livrarea poate dura până la 14 zile.

Dacă ai nevoie de anvelope ”ACUM” pentru ca nu ai fost prevăzător aceste site-uri nu reprezintă o opțiune pentru tine și vei fi obligat să te adresezi service-urilor locale.

 

2. Plătești montajul

După ce ai primit anvelopele acasă va trebui să le montezi la un service de roți. Costul montajului și echilibratului poate varia între 10 lei pe roată (la jantele mici de 13/14 țoli) și poate urca până la 30 de lei pe roată (la jantele mari sau anvelopele runflat).

De multe ori există o diferență de preț, iar dacă vei comanda online, va fi suficient de mare, încât să acopere cu vârf și îndesat costurile de montaj.

 

 

Service-urile de roți din proximitate?

 

Avantaje

1. Locația

Principalul avantaj este ca sunt aproape (sau mai departe) de noi și avem posibilitatea să ne deplasăm direct cu mașina, să vedem anvelopele fizic.

 

2. Montajul inlcus

Cel mai probabil, atunci când cumpărăm anvelopele dintr-un service de roți local vom beneficia de montaj gratuit pe loc, ceea ce poate fi un mare avantaj dacă suntem grăbiți din cauza activităților.

 

Dezavantaje

1. Gama de produse redusă

În cadrul unui service roți ne este limitată posibilitatea de a alege produsele aflate pe stoc în cadrul depozitului local. Dacă pe internet pentru o dimensiune uzuală ca cea de Dacia Logan 185/65R15 găsim peste 100 de variante disponibile, în cadrul unui depozit local vom găsi maximum 2 variante pe stoc.

 

2. Prețul e mai mare

În proporție de 90% (și cu precădere în cazul dimensiunilor mari) prețul în service-uri este mult mai mare în comparație cu cel din magazinele online, diferențele pot ajunge și până la 40%.

în concluzie putem afirma: dacă suntem mai pretențiosi sau căutăm să facem economie, este recomandat să căutăm magazinele online de anvelope și să cumpărăm de aici, așteptând livrarea câteva zile.

În cazul în care suntem presați de timp sau nu prea ne interesează prețul putem alege fără griji service-ul cel mai apropiat de casă sau de locul nostru de muncă.

Voi ce părere aveți?

comentarii
1 comentarii

anvelopele se cumpara de la raluca turcan
o reesapata de botoshani cu studii la moscova
21.11.2020 16:57
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia