Tribuna
PNL
Datorii noi pentru Tursib
Datorii noi pentru Tursib

Modernizările de care societatea sibiană de transport are nevoie vor creşte gradul de îndatorare al oraşului. În acest sens, primarul Klaus Johannis a recunoscut că a purtat discuţii cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). "Directorul BERD pentru România s-a arătata foarte deschis la colaborare şi se ştie că această bancă oferă condiţii avantajoase pentru comunităţile locale", a declarat Johannis. Proiectul ce se pregăteşte pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de transport în comun din Sibiu nu este însă unul ieftin. "La BERD nu poţi merge cu o cerere de împrumut de 2-3 milioane de euro, iar noi dorim să solicităm aceşti bani anul acesta sau anul viitor. Acum suntem abia în faza de concepere a proiectului cu care ne vom prezenta la BERD", a mai spus primarul. 
În ambiţiile locale pentru un transport în comun cât mai eficient şi mai ecologic nu intră benzi speciale pentru Tursib. "Aceste delimitări pot fi gândite doar după finalizarea centurii, deşi, atunci traficul nu va mai şi aşa o problemă, iar această investiţie se va dovedi inutilă. Cu siguranţă, centura va uşura traficul, iar maşinile Tursib cor circula mult mai bine", a explicat primarul Johannis.comentarii
3 comentarii

Verfica-ti scrisul inaite de a posta.
Ala
11.07.2008 12:15
preturile carburantior cresc mai mult decat cyrentul. CUMPARATI TROLEIBUZE! NU DISTRUGETI UN SISTEM DE TRANSPORT RENTABIL!!!!!!!
x
11.07.2008 22:03
Desi viata troleibuzelor este de doua ori mai mare decat a unui autobuz,costurile de intretinere sunt foarte ridicate!..cred ca si de accea tursibului nu ii convine!Ar fi superb daca macar s-ar achizitiona macar 10 trolee second hand din Germania sau Elvetia!Ar aduce un plus transportului in comun.
bogdan
12.07.2008 10:52
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia