Tribuna
Dan Barna şi părinţii din Evul Mediu care "nu sunt conectaţi la agenda publică"
Dumitru CHISELIŢĂ
1966 vizualizari
Dan Barna şi părinţii din Evul Mediu care
© facebook/Dan Barna
Dacă nu ar fi odios, ar fi comic. Dacă nu am vorbi despre unii care au ajuns cumva să decidă pentru noi (deşi au luat doar locul 3 la parlamentare, şi ăla vai de el, că românii au ales să nu-şi mai mânjească mâinile votând pe cei care nu îi reprezintă şi au cam stat acasă) ar fi comic doar. Ar fi doar ceva funny pe facebook la care am comenta şi mai funny. Dar să ajungi ca un politician să se răţoiască la oameni de parcă ar fi supuşii lui sau membrii lui de partid, nu mai e comic, e odios, chiar dacă ideea e tot comică.

Concret. În contextul controversatei legi a educaţiei sexuale, vicepremierul Dan Barna (USR-PLUS; dacă mai e nevoie să adaug) se răţoieşte la oameni. Adică nu la toţi oamenii, ci la părinţi. Că cică părinţii sunt aşa de proşti încât au rămas în Evul Mediu cu capul şi nu îi lasă pe progresişti să se ocupe cu educaţia lor. Educaţie, desigur, sexuală.
Pentru că sistemul de învăţământ e aşa de mai mult ca perfect, pentru că toţi sunt experţi, atât la predat ca virgulă cadru didactic cât şi ca elev "emininke" (vorba domnului Marius Chicoş-Rostogan via I. L. Caragiale). Pentru că nu mai ai loc de olimpici la orice. Pentru că licenţiaţii diverselor facultăţi sunt gata pregătiţi profesional şi chiar nu au probleme de limba română scris-citit. Pentru astea şi pentru cât mai multe e normal să se facă reclama la viitoarea materie numită "educaţie sexuală". Iar cine nu e cu educaţia sexuală e împotriva ei, a României, a Europei şi a lumii întregi. Iar cine are dubii, e în Evul Mediu.

Dan Barna, părinţii şi Evul Mediu

Pe concrete, ştiţi care e problema? Dan Barna e foarte revoltat că legea educaţiei sexuale prevede ca orele în care înveţi că nu te-a adus barza ci din cauză că mami şi tati au făcut bunga-bunga, despre explorarea corpului, plăcere şi masturbare şi, finalmente  despre babardeală, să le faci ca elev şi copil, CU ACORDUL PĂRINŢILOR. Barna nu e de acord ca părinţii să decidă ce e mai bun pentru copiii lor, ci alţii să decidă ce e obligatoriu pentru ei. Adică un fel de ceauşism-comunism mascat, că nu degeaba se spune despre USR-PLUS că sunt neomarxişti.
Ne pălim aici, ca de obicei, de dubla măsură: adică pe cât Barna & USR tună împotriva orelor de religie, pe atât fulgeră pentru orele de educaţie SE-XU-A-LĂ. De sus una şi jos alta, în loc de cale de mijloc. Ei bine în acest context Dan Barna - USR-PLUS, a spus că "E de neacceptat (hai chiar? n.n.) ca exact acei copii care sunt cei mai vulnerabili (adică, concret care?, n.n.) să nu poată participa pentru că părinţii lor nu sunt conectaţi la agenda publică, ca ( "publiCĂ CA..." felicitări n.n.) să fiu elegant". Deci prima insultă la adresa unor părinţi. Că nu sunt în trendul pe care-l doreşte "agenda publică". Adică sunt nişte proşti, ca să nu fiu elegant? Şi ce e aia agendă publică, ce prevede ea şi de când părinţii trebuie să-şi supună copiii la ea? Şi Barna mai spune că "Exact acei copii" cică "nu au şansa să participe la ore de educaţie sexuală (sl.ns) pentru că legea prevede că la ora de educaţie pentru sănătate şi desigur, implicit educaţie sexuală, "un copil participă doar dacă părintele merge cu el de mână şi îşi dă acordul". Păi ideea e că acel copil e al părintelui.
Şi mai spune Barna despre copii, că văd că tare e preocupat de ei, că "Trebuie să ne gândim la copii şi nu la himerele medievale ale părinţilor (sl. ns)". Cei care trăiesc încă în Evul Mediu (sl. ns) pot să-şi asume lucrul ăsta, dar să-şi asume retragerea copilului, nu statul să vină să spună copiii n-au dreptul la edu­caţie sexuală şi doar părinţii înţelepţi şi cărora le pasă de copii pot să-şi ducă copilul la oră".
Aţi priceput, bă, părinţi? Dacă nu vă daţi obligatoriu copiii la orele de educaţie sexuală, sunteţi nişte medievali, nu nişte înţelepţi. Trăiţi în Evul Mediu, nu în brava Românică de lume nouă cu mască pe mutră, cu "înjurătura care ne uneşte", cu dublu standard devenit normalitate, cu PNRR devenit minge de ping-pong (pe care tot noi îl plătim, poate nu ştiaţi) discriminări de orice fel inclusiv pe bază de vaccinare-nevaccinare şi cu politicieni care rezolvă tot ce e în ţară cu o singură postare pe facebook cu multe poze.
Dar care e şmecheria asta cu Evul Mediu?

Evul Mediu - fetiş pentru comunişti şi progresişti

Înţeleg că progresiştii au false super-spaime despre Evul Mediu. Aşa aveau şi comuniştii. Astfel, acea perioadă istorică relativ calmă şi OK în realitate, a devenit un fel de fetiş-baubau. În Evul Mediu nu exista social media şi smartfon, deci oamenii nu se puteau exprima. Nu erau nici trotinete nici restaurante vegane. Nu-ţi puteai face selfie şi nu puteai avea pozar de serviciu. Nu erau frontiere clare, ca să te poţi lăuda că ai călătorit "dincolo". Erau catedrale, nu spitale. Toată ştiinţa era în mâna popilor care ţineau oamenii într-un aspru întuneric şi te ardeau pe rug pentru orice literă care atenta la canoanele religioase. Ştiinţa era cvasi-interzisă, pentru că dacă popii nu-i ardeau pe savanţi la kil şi la vrac, am fi ajuns la 1400 pe Lună, la 1407 pe Marte, iar acum am fi dat cu capul de marginile Universului. Să nu uităm nici de inchizitorii perverşi care toată ziua chinuiau vrăjitoare sexy.
Sau de războaiele religioase care au omorât oameni. Sau de ciuma roşie, pardon neagră. Sau că nu erau autostrăzi. Sau că orice libertate era din start tăiată de la rădăcină, ca un copac "reabilitat" din cartierele de blocuri. Plus că oamenii erau foarte îndoctrinaţi religios (tot) de popi în loc să fie îndoctrinaţi politic-ideologic de şefi de partide, uniuni, de influenceri şi jurnalişti-activişti  Ce mai, dom­nule, era urât în evumediu. Aşa zic progresiştii. Şi comuniştii. OK, în Evul Mediu era rău, în comunism era superb, iar acum e magnific.
Acum, pe bune, ar trebui să vedem că tot ce nu le place la neomarxişti ca gndire, atitudine şi exprimare, e deja clasat la "evul mediu". Eşti religios, eşti de evumediu. Nu crezi că civilizaţia a distrus natura, eşti de evumediu. Nu crezi în atotvindecătoarea mască şi în restricţiile de noapte, negi medicina şi eşti de evumediu. Ca să nu o mai ocolim, crezi că unele materii ciudate pentru copilul tău au nevoie de acceptul tău ca el să facă, eşti de evumediu. Paradoxal, nu-i aud spunând ceva rău despre marxism şi comunism.
În fine, dacă mai crezi în drepturile tale ca om, încliusiv în libertate, am impresia că eşti clasat ca om de Evul Mediu, adică un prost care nu e cu aia, cu agenda publică.  
Oricum, dacă vreau pe bune să aflu despre cum era în Evul Mediu, nu voi cere vreodată părerea şi nu voi apleca urechea în zona Dan Barna sau altor asemenea. Sunt specialişti în domeniu: medieviştii. Care ştiu mai multe decât legendele propagandistice ale bulei activiste.

Care e treaba cu legea?    

În noiembrie trecut, preşedintele Iohannis a trimis înapoi în Parlament “legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului". Din motivul că a fost înlocuit termenul de "educaţie sexuală" cu "educaţie sanitară" şi că nu era obligatorie pentru copii, ci condiţionat participarea de acordul scris al părinţilor. Senatul a decis însă că rămâne aşa. Adică aşa, ca în Evul ăla Mediu, ca fiecare să decidă, nu ca în Era Supercivilizaţiei, ca fiecăruia să i se impună.


Drepturile sexuale şi drepturile omului

Nestând, ca de obicei, în gura declaraţiilor politicenilor, am căutat una-alta despre subiect. Am aflat astfel că omul nu are doar drepturi-drepturi, cele din Declaraţia Universală, ci şi drepturi sexuale. Printre ale sunt dreptul la sănătate sexuală, la cel mai ridicat standard posibil, dreptul la viaţă sexuală fără constrân­geri, discriminare şi violenţă; accesul la servicii de sănătate sexuală şi reproductivă; posibili­tatea de a căuta, a primi şi a distribui informaţii cu privire la sexualitate; accesul (deci "accesul", nu obligativitatea) la educaţie sexuală; respectarea integrităţii corporale; libera ale­gere a partenerului; dreptul de a hotărî dacă să fii sau nu activ sexual; dreptul la activităţi sexuale consensuale, dreptul la căsătorie consensuală; dreptul de a hotărî dacă şi când să aibă copii şi dreptul de a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare, sigură şi plăcută.
HAI să reamintim şi câteva din celelalte drepturi ale omului, poate învaţă şi USR ceva din ele:
Articolul 1: "Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi".
 Articolul 12: "Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare în viaţa sa personală, în familia sa, în domiciliul lui sau în corespondenţa sa, nici la atingeri aduse onoarei şi reputaţiei sale".
Articolul 18 (ăsta totdeauna doare rău, n.n.): "Orice om are dreptul la libertatea gândirii, de conştiinţă şi religie; acest drept include liber­tatea de a-şi schimba religia sau convingerea, precum şi libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerea, singur sau împreună cu alţii, atît în mod public, cît şi privat, prin învăţătură, practici religioase, cult şi îndeplinirea riturilor".
Articolul 26/1: "Orice persoană are dreptul la învăţătură. Învăţămîntul trebuie să fie gratuit, cel puţin în ceea ce priveşte învăţămîntul elementar şi general. (...)"
Articolul 26/2: "Învăţământul trebuie să urmărească dezvoltarea deplină a persona­lităţii umane şi întărirea respectului faţă de drepturile omului şi libertăţile fundamentale. El trebuie să promoveze înţelegerea, toleranţa, prietenia între toate popoarele şi toate grupurile rasiale sau religioase... (...)
Articolul 26 /3. "Părinţii au dreptul de prioritate în alegerea felului de învăţămînt pentru copiii lor minori".
Am avut o jenă să bag şi articolul ăsta, despre care nu văd nimic în guvernarea facebook a celor de acum. I-auzi:
 Articolul 251/1. Orice om are dreptul la un nivel de trai care să-i asigure sănătatea şi bunăstarea lui şi familiei sale, cuprinzînd hrana, îmbrăcămintea, locuinţa, îngrijirea medicală, precum şi serviciile sociale necesare; el are dreptul la asigurare în caz de şomaj, boală, invaliditate, văduvie, bătrâneţe sau în celelalte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistenţă, în urma unor împrejurări independente de voinţa sa.
Articolul 251/2. "Mama şi copilul au dreptul la ajutor şi ocrotire deosebite. Toţi copiii, fie că sînt născuţi în cadrul unei căsătorii sau în afara acesteia, se bucură de aceeaşi protecţie socială".
Aici chiar nu întreb cum mai e cu creşterea alocaţiei...

Educaţia sexuală, faza pe OMS: "bucuria şi plăcerea de a atinge propriul corp"

Biroul Regional OMS pentru Europa, împreună cu BzgA - Centrul Federal pentru Educaţie Sanitară au realizat un document intitulat "Standarde pentru educaţia sexuală în Europa. Un cadru pentru factorii de decizie politică, specialişti şi autorităţi din domeniul educaţiei şi sănătăţii".
Am intrat în el pentru a mă lămuri cum este treaba cu OMS care impune educaţia sexuală în şcoli şi dacă ce se rostogoleşte pe reţele despre cum la orele "sexuale" se dau lecţii
despre masturbare ori alte odioşenii sunt reale sau fake. Deci, repet, e documentul lor şi îl găsiţi aici: https://www.bzga-whocc.de/fileadmin/user_upload/Dokumente/BZgA_Standards_Romanian.pdf
OMS spune clar că acest document "descrie elementele necesare procesului de introducere sau modernizare a programului de educaţie sexuală". Şi că ghidul nu e OBLIGATORIU: "Deoarece nu există nici o abordare uniformă de tip universal, prezentul ghid va trebui adaptat situaţiilor şi necesităţilor specifice ale ţării". Şi că nu e o regulă de fier: "Scopul este de a facilita implementarea Standardelor pentru educaţia sexuală în Europa, fără a pretinde că acesta este singurul mod corect de a introduce educaţia sexuală". ŞI că fiecare ţară are dreptul să decidă cum e mai bine: "Mai presus de toate, ţările vor hotărî cum să folosească acest ghid conform propriilor necesităţi şi cerinţe".
Trist e că din toată beţia asta propa­gandistică de cuvinte, NIMENI nu te trimite la sursă. Trebuie să o cauţi tu, de nebun...
În cadrul documentului există şi o "matrice" de programă pentru orele de educaţie sexuală. Ele încep încă de la vârtsa de 0-4 ani... şi merg până la pubertate-adolescenţă. Am spicuit chestiile ce le consider interesante aici. Astfel bebeluşul-copil între 0 şi 4 ani va fi învăţat să devină conştient de identitatea de gen (OK...), să aibă "sentimente pozitive faţă de propriul sex şi gen (e bine să fii fată - sau băiat!)" (Super OK), să aibă "dreptul de a explora goliciunea şi corpul, de a fi curios" (hm...) şi "să facă dife­renţa între comportamentul privat şi cel public" (Aici mă gândesc involuntar la cum urlă prin mall).
Între 4 şi 6 ani, copilul va fi învăţat-informat despre "bucuria şi plăcerea de a atinge propriul corp" şi "despre masturbarea timpurie" (adică nu e prea fake faza cu masturbarea, nu?), să vorbească despre aspecte privind sexualitatea (OK) şi să îşi consolideze identitatea de gen (Super OK). Va mai înţelege despre sentimentele sexuale "(apropierea, plăcerea, excitarea) ca parte a tuturor sentimentelor umane" şi despre "experienţele bune şi rele ale propriului corp/ce te face să te simţi bine? (ascultă-ţi corpul)", ceea ce mie îmi miroase iar a "reclamă" la masturbare, ori oi fi şi eu un din ăla, medievalul...
La categoria 6-9 ani, printre elementele educaţiei sexuale se numără "ideea de bază a contracepţiei" şi "diferite metode de contracepţie", "sexul în media (inclusiv pe internet)" şi, iar, "bucuria şi plăcerea de a atinge propriul corp (masturbarea/auto-stimularea)". Se mai adaugă şi "prietenie şi dragoste faţă de persoanele de acelaşi sex" şi, ia atenţie aicea, "influenţa pozitivă a sexualităţii asupra sănătăţii şi bunăstării". Păi numai disecând fraza asta îmi mai iese de o pagină de ziar, spre nervii tovarăşilor agit-propagandişti.
Restul, mai citiţi şi voi, că documentul e pdf şi se poate descărca.  

Dan Barna şi (iar) Evul Mediu. Dar poate ne lămureşte ce e cu "himerele medievale"

Tot mergând cu netul înapoi în timp, am observat că Dan Barna are o obsesie de a folosi "evul mediu" la tot ce nu-i convine. În 2019, după o opinie a ministrului de atunci, Eugen Teodorovici, cum că tinerii să fie obligaţi să rămână în ţară după terminarea facultăţii, a spus că "Plecăm în galop spre Evul Mediu cu legarea de glie a tinerilor". Vezi aici:
https://www.g4media.ro/dan-barna-la-digi-plecam-in-galop-spre-evul-mediu-cu-legarea-de-glie-a-tinerilor-suntem-ridicoli-e-aberant.html


Când legea aceea a educaţiei SEXUALE a fost blocată de PSD şi PNL, Barna a spus, din nou, că ""Au vorbit de nişte motive din Evul Mediu". Vezi aici.
https://www.fanatik.ro/reactia-lui-dan-barna-dupa-ce-legea-educatiei-sexuale-in-scoli-a-fost-blocata-de-psd-si-pnl-au-vorbit-de-niste-motive-din-evul-mediu-19221471


Aştept ca Dan Barna sau oricine din USR-PLUS să ne explice nouă, Ca expert în Evul Mediu, care e treaba cu "himerele medievale" la părinţi. Aşa cum a cerut un cititor al său, pe pagina sa: "Domnule Barna, poate ne spuneţi mai direct la ce "himere medievale" vă referiţi, că unii dintre noi nu avem nici inteligenţa, nici studiile, nici experienţa dumneavoastră de viaţă, pentru a înţelege la ce vă referiţi. Să fie clar, până şi pentru cei care "nu sunt conectaţi la agenda publică", câtă grijă aveţi de copiii altora". Aşteptăm. Sau nu, că suntem medieval de indiferenţi.

© facebook/Dan Barna

© facebook/Dan Barna

© facebook/Dan Barna

 


comentarii
32 comentarii

Este doar o slugă a intereselor străine, nimic mai mult. Face și el ce i se dictează din afară, beneficiind de sprijinul ocultei care conduce lumea. Clonă teleghidată!
B.Utoru
17.06.2021 10:36
Barna a primit de la Dumnezeu numele. Sa te numești Barna(maro în limba maghiară) și sa te comporți ca un rahat... Nimic nu poate fi mai sublim...
Vasile
17.06.2021 11:24
Educatie sexuala inseamna sa le explici ca actul sexual nu este cel vazut de copii pe net. Ca acces au toti care poseda smartfonuri, si cu siguranta cei mai multi parinti n-au habar ce saituri acceseaza copiii.
Iara masturbarea se practica dinaintea evului mediu, nu trebe invatata la scoala.
rosu
17.06.2021 13:45
Curios cum sunt unii formati sufleteste sa importe toate spurcaciunile de afara, dar nu gasesc de cuviinta sa importe lucruri folositoare.

Ce jivine vascoase colcaie prin inima lor incat ei sa iubeasca pervertirea, anormalul, spurcaciunea? Si sa si lupte cu indarjire pentru promovarea spurcaciunii...

Astia care vor "o tara ca afara", revolutionarii astia de carton care lupta pentru Marea Resetare, lupta de fapt impotriva neamului lor. Impotriva copiilor aceste tari, ei neavand, de regula, copii. Pe vremuri, tatucii lor doreau "o tara ca afara" si luau de model bolsevicii din Uniunea Sovietica. Si au reusit sa impuna Dictatura comunista vreo 45 de ani. Astazi, nepotii ideologici ai celor de atunci, lupta sa instaureze urmatoarea dictatura, de data aceasta mondiala.

Nu pot sa le doresc mai mult decat le-a urat marele Mihai Eminescu:

Cine-au îndrăgit străinii,
Mânca-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casa pustia,
Și neamul nemernicia!

In vecii vecilor! Amin!
17.06.2021 14:36
Dan Barna în Evul Media
Dezvăluire: Cum a fost OBLIGAT un angajat român al Ambasadei Marii Britanii la București să meargă la o paradă gay după 8 ani de PRESIUNI. Mihail Neamțu: A fost o umilință la adresa poporului român
După cum se știe, în România ca și-n multe alte țări ale lumii, în fiecare an are loc parada homosexualilor, în cadrul unui „festival” dedicat acestei orientări sexuale.
Deși în România, activiștii bat monedă pe o presupusă oprimare și discriminare a acestor persoane, ies la iveală detalii care arată că dimpotrivă, situația este pe dos.
„Am cunoscut acum vreo 7-8 ani o persoană care lucra într-o ambasadă: ambasada Marii Britanii. Era o persoană care credea în Dumnezeu, provenea dintr-o familie protestantă. Această persoană a fost supusă 8 ani de zile unei presiuni de a mărșălui la manifestările gay pride din București.
I s-a spus o dată, a zis că-i plecată din oraș. A doua oară, a zis că are o obligație de familie. A treia oară și-a luat concediu. Și tot așa. După ani de zile, mi-a zis: „Mihai, n-am mai putut să zic trebuia să merg, era un ordin de serviciu”. Ca român, ca angajat al ambasadei Marii Britanii, i s-a cerut să meargă la această paradă.
Și am întrebat-o: „ce-ai făcut?”. Am primit mereu în jos, mi-a zis. În țara ta, la 30 de ani de la căderea comunismului, ai privit în jos, pentru că n-ai putut să spui nu. Pentru mine, a fost o umilință a poporului român.
Câți oameni din corporații nu au această presiune, ca să nu-și piardă jobul?”, a întrebat Neamțu în emisiunea „Dan Barna în Evul Media”
17.06.2021 15:41
Deseurile biodegradabile doar in pubela maro va rugam! Köszönöm!
2cents
17.06.2021 16:42
Barna e un papagal caraghios ,care ciripește non-stop : ,,evul mediu !,, evul mediu,, !! medieval ! medieval ! evul mediu !!
17.06.2021 17:31
sunt teribil de prosti si unii si altii, prin argumentele pe care le dau
eu inteleg ca educatia sexuala e ca sa faca pe adolescenti sa se gandeasca de 2 (sau mai multe) ori inainte sa faca sex. ca le prezinta clinic, asa, riscurile.
17.06.2021 20:51
@ 20:51

Daca tu crezi ca despre asta este vorba la orele de educatie sexuala, habar nu ai ce spui. Arunca o privire la tarile unde s-a implementat aceasta perversitate si vezi ca ii invata pe pana si pe copiii mici clasele 1- 4 despre toate perversiunile. Desprea homosexualiate, despre transgenderi, despre transexuali. Ce filme porno pun la liceu, nici nu mai spun.

Pe aia mici, ii pun pe baieti sa se imbrace in haine de fete si pe fete in haine de baieti. Pana si copiii de gradinita sunt invatati sa se joace cu jucarii "neutre" adica nu baietii cu masinute si fetele cu papusi, si le baga in cap ca nu sunt baieti si fete, ci ca pot sa fie ce vor ei. In occident este un numar imens de sinucideri in randul adolescentilor pacaliti sa ia hormoni si sa isi faca schimbare de sex. Apoi, cand isi dau seama ca si-au distrus viata, se omoara.

Nu mai credeti orice propaganda LGBT, mai informati-va si ce se intampla in alte parti, ca sa vedeti unde vor nenorocitii astia sa ne duca.
17.06.2021 22:56
Bravo lui, foarte bine! Ia sa nu mai facă unii pe pudicii, ca toți copiii au văzut scene de sex explicit pe net. Telefoane au toți, de scris știu scrie. Tastează sex sau.... altele și gata, s-au lămurit. Asta e adevărul. Ia nu mai fiți ipocriți, dragi părinți. Nu înseamnă că dacă nu vreți sa recunoașteți ceva, acel ceva nu exista. Asa ca e foarte bună inițiativa lui Barna. Suntem primii din UE la mame minore!!!! De ce? Ptr ca unii părinți sunt inafara vremurilor, adepții lui "ii rușane" și nu vor sa recunoască unele lucruri. Și când se întâmplă e prea târziu și se ajunge la distrugere de vieți.
Bravo Barna!
18.06.2021 00:07
Mai moaca-- noi nu avem nevoie de prostiile anormalilor -- parintii sunt cei ce invata copii nici decum astia care nu au copii sa porunceasca cum si ce -- voi anormalilor trebue sa fiti pusi la zid si terminati -- urlati ca nu aveti drepturi --- aveti prea multe dobitocilor mai rai ca animalele -- dupa voi copii stiu prea multa mat, fizica ,istorie si nu le mai trebuie decat educatie sex lasa ca vor invata cand vor fi mari -- mi-e greata de voi maimute infecte
2@la moaca de la 00; 07
18.06.2021 03:21
s-a gasit iar cineva sa faca apologia extremistilor inventand tot felul de sperietori cu "se face", "ii obliga" samd.
un obsedat care probabil nu a iesit din orasul lui niciodata mai si minte cu nerusinare despre continutul programului de educatie sexuala in alte tari.
pentru toti analfabetii care isi iau lumina de pe internet din site-uri obscure: EDUCATIA SEXUALA NU INSEAMNA FILME PORNO ! nici sa ii invete pe copiii din "clasele 1- 4 despre toate perversiunile" sau "ii pun pe baieti sa se imbrace in haine de fete si pe fete in haine de baieti" !?! cine spune asa ceva are probleme serioase la masarda !
intrati intr-o gradinita sau scoala din Germania, Franta, Anglia, Italia, SUA sau tarile nordice si mai vorbiti dupa aceea !

astea sunt niste minciuni crase care ar fi hilare daca nu ar fi de plans faptul ca Romania e campioana in Europa la numarul de fete pana in 14 ani care devin mame ! Avem CEA MAI TANARA BUNICA DE PE PLANETA la doar 23 de ani !

sa nu uitam ca atat participarea la aceste ore NU ESTE OBLIGATORIE iar materia predata nu va fi conceputa de acesti obsedati pedofili care posteaza pe aici.

Eminescu nu e chiar o persoana de dat ca exemplu privind comportamentul social si atitudinea morala.
Iar Mihail Neamtu este un conspirationist care, imbracat in haine de preot fara a fi hirotonit, a spus intr-o biserica "iubiti credinciosi vin din viitor" !!! Este un traseist politic care a marcat peste cinci partide in goana dupa ciolan si si-a schimbat opiniile mai des decat altii schimba ciorapii !
Neamtu inventeaza o poveste despre un roman protestant din Bucuresti (mai rari decat capsunile iarna) care a simtit "presiuni" dupa ce a refuzat de doua ori cica sa participe la "demonstratii" nu a patit nimic, nu i-a spus nimeni nimic insa s-a simtit amenintat si a participat "cu privirea in pamant". e buna povestea asta SF !

cat despre corporatisti auzim tot timpul placa asta de la cei care taie frunza la caini pe ajutoare sociale sau functii caldute la stat unde au ajuns pe pile via un partid sau altul desi incompetenta e la maxim !

are dreptate Barna: unii romani, din fericire putini desi cu gura mare, au ramas in Evul Mediu sau cazul mai recent ancorati in mentalitatea activistului de partid al pcr care stabilea pentru toata lumea ce au voie sa spuna si sa faca si toti cei care nu inghit minciunile sfruntante si inventiile LOR sunt infierati si criticati ba chiar amenintati cum face postacul de aici.
18.06.2021 08:27
Iar s-a activat homosexualul lui Barna, probabil partenerul lui de viata, ca de aia nu are copii. Copiii nu se fac pe cur. Iar a venit sa faca propaganda homalailor.

Are nesimtirea sa judece el si sa dea verdicte despre Eminescu. Astia urasc din tot sufletul lor murdar Romania si neamul romanesc. Ce nu plecati la homalaii vostri din occident? Cine va tine aici, gunoaielor?

A, banii pompati de organizatiile voatre de gay. Faceti un ban frumos pentru degradarea morala a copiilor. Iude nenorocite, iadul este un loc prea bun pentru voi.
18.06.2021 09:52
"Eminescu nu e chiar o persoana de dat ca exemplu"???
Parca afirmatia este scrisa de Patapievici sau Tismaneanu, bolsevicii pusi sa loveasca in simbolul nostru national, Mihai Eminescu.

Noi stim ca Eminescu este romanul absolut, indiferent de ponigririle la care l-au supus si inca il mai supun comunistii.
18.06.2021 11:17
din pacate pentru tine eu nu inghit pe nemestecate toate minciunile debitate de unii care nu sunt in stare sa argumenteze nimic, doar sa injure ca asa au invatat acasa !

Eminescu a fost un poet extraordinar dar din punct de vedere al caracterului a lasat mult de dorit.

Cat despre Romania si romani nu ai nici un drept sa ii insulti pe ceilalti doar pentru ca esti incapabil sa accepti alte pareri si argumente decat ale tale.
Dar, cum ziceam, asta ai invatat de la activistii de partid, asta ti-e nivelul si capacitatea: injuraturi, minciuni si generalizari la greu !

hai mai zi ca esti hilar ! cu astia ca tine si AUR pare un partid de intelectuali progresisti !

p.s. halatul ? cat e halatul ?
saracul obsedat face spume iar
18.06.2021 11:38
Probabil aveti voi curistii un fetis pervers cu halate, altfel nu inteleg de ce repeti mereu aceeasi imbecilitate. Sau o fi vreo gluma de-a voastra, de-a homalailor. De altfel, nici nu ma intereseaza ritualirile voastre sexuale si la ce flositi voi halatele. Imi pare rau ca nu iti pot fi de folos si nu stiu sa iti spun cat costa. Dar tu, insista cu intrebarea, poate te ajuta cineva din audienta.
Te-as sfatui totusi sa cauti un halat cu cordon, ca iti lipseste un cordon poate chiar doua de la bibilica. Iar daca nu vrei sa il folosesti la tartacuta, iti poate fi util sa te spanzuri cu el. Si asa faci umbra degeaba pamantului iar in afara de partenerul tau, Barna, nu iti va duce nimeni lipsa. O maimuta evoluata mai putin.
18.06.2021 15:07
nu te ambala prea tare ca nu e nici un alt papagal sa repete tampenii ca tine.

cat despre faptul ca nu pricepi si nu stii, asta e, nu e nici o rusine sa stai in pestera si sa iesi doar cu tichita de staniol pe cap, oricum lista cu ce nu stii sau poti e mult prea lunga !
poate mai intri si pe alt site decat stupidnews, pui si tu mana pe o carte, sa vezi cum e !!!

si ca sa nu te plictisesti: halatul ? cat e halatul ?

LMAO
ce sensibil esti monser
18.06.2021 16:16
In primul rand, "mon cher" esti cu Barna, nu cu mine. Nu iti fa probleme, nu mai spun la nimeni ce incult a scris "monser". Le spun ca a scris unul destept tare si original pe deasupra. Unul care inventeaza el expresii originale. Patentate. Un securist din USR cu orientari si preferinte dorsale.

Ai facut si o mare descoperire. Nu sunt original, ca nu inventez eu stirile. Eu doar postez ce spun specialistii. Miile de doctori, unii chiar laureati ai premiului Nobel, oameni de stiinta si cercetatori cu carti publicate, somitati in medicina. Decat original ca tine, mai bine postez stirile altora, mai destepti decat mine.
18.06.2021 17:35
saracul de tine. roman adevarat, cel mai inteligent, cel mai cult dintre dacopati si nu ai auzit de Caragiale ?
cauta si prin DEX (daca stii ce inseamna) si vezi daca exista sau nu monser si mai discutam dupa aceea.

dar na, pentru unul care face apologia pedofiliei si normalitatea ca o copila de 12 ani sa fie insarcinata ce pretentii poti sa ai !!!

ca "miile" alea de doctori exista doar in imaginatia ta, asta e.
ca nu vrei sa crezi studii facute pe milioane de oameni dar transformi orice caz izolat sau exceptie intr-o regula care confirma teoriile conspiratiei pe care le raspandesti, nu e decat o dovada in plus de cat de ipocrit si fals esti.

presupun ca printre miile alea de doctori ii incluzi si pe Andrew Wakefield, Michael Yeadon & Wolfgang Wodarg, oameni care au publicat studii falsificate pentru bani, mincinosi notorii, dar pe care presupun ca ii consideri experti in virusologie nu ?
Wodard e de ex un psiholog care a angajat si laudat pentru competenta un fals doctor care era de fapt zugrav fara nici un studiu in domeniu !
Yeadon a fost dat afara de la Pfizer in 2011 deci nu are nici o legatura cu vaccinul covid dar a gasit acum ocazia sa se razbune pentru concediere.
tot ei au sustinut in 2020 pe baza unui studiu din 1989 (?!?) ca vaccinul pt COVID cauzeaza infertilitatea la femei ! ca vaccinul si tehnica mARN nici nu existau atunci nu conteaza, doar cartile pline de minciuni pe care le vand credulilor ca tine. mai pomeneste-l si pe indian si e panoplia completa.
eventual sa il scoti din context si sa-l rastalmacesti si pe Luc Montagnier.

tu crezi ca daca strecori o jumatate de adevar printre zeci de minciuni te crede cineva ?
tu nu vezi ca in Sibiu cei mai multi adulti s-au vaccinat ?
pe tine nu te obliga nimeni dar tu mori de grija celorlalti ca tu, doar tu si numai tu stii adevarul !

de fiecare data cand iti citesc postarile ii dau dreptate lui Einstein cand a spus ca prostia e infinita !
dar ma faci sa rad asa ca ...

halatul ? cat mai e halatul fraiere ?
hai mai zi
18.06.2021 19:41
Da, toti mint si scot studii mincinoase. Numai Bill Gates ne poate spune adevarul cum e cu vaccinul. El este doctor in ce, ca am uitat? A, doctor in bullshit. Doar 20 miliarde a scos din vaccinuri inainte sa inceapa pLandemia. Are doar o gramada de actiuni in firmele producatoare de vaccinuri. Nu are nici un interes sa minta saracul. Nici un interes sa platesca doctorii angajati sa scoata studii mincinoase ca sa faca el saci de bani.

Iar studiile alea pe "milioane de oameni" sunt facute acum, din pix, inclusiv pe tine si pe cei vaccinati ca tine. Toata vaccinarea este un mare experiment.
18.06.2021 20:55
Misterul morții studentului de 21 de ani decedat după vaccinul Pfizer. Mama tânărului contrazice DSP: Fiul meu nu a murit de vreo intoxicație și nici nu avea obezitate morbidă - FOTO. INSP vrea să îngroape drama deceselor post-vaccin din România
ActiveNews a documentat nominal cel puțin 20 de cazuri de decese după vaccin în România. Marea Britanie recunoaște oficial, într-un Raport al Guvernului Majestății Sale din 9 iunie, 71 de decese survenite în urma a 390 de „evenimente” trombo-embolice cauzate numai de vaccinul experimental AstraZeneca. VaccineImpact nota luna aceasta 1.295 de decese post-vaccin în Marea Britanie, în Statele Unite 5.888 și în Europa tragica cifră de 13.867 decese după vaccinare. Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, a transmis ActiveNews că în România sunt zero decese cauzate de vaccin.
Numai la noi nimeni nu moare de miraculosul vaccin ”SIGUR” și „EFICIENT”, după cum îl prezintă propagandiștii lui, plătiți sau nu, în frunte cu colonelul Valeriu Gheorghiță, care, după ce a început injectarea iresponsabilă a copiilor și tinerilor, acum vrea să meargă cu înțeparea până la bebeluși de 6 luni.
Probabil acest abuz inimaginabil nu va înceta până când nu vor fi trași la răspundere direct, în Justiție, toți cei care, în clipurile lor propagandistice pentru niște companii ale Big Pharma cu jucători deveniți miliardari peste noapte, nu au prezentat și efectele adverse grave ale vaccinurilor experimentale, care merg până la moarte.
Din păcate, „va fi nevoie să mai moară oameni” pentru ca vaccinarea să se oprească, însă „toți acești nemernici vor plăti”, afirmă doctorul Răzvan Constantinescu într-o emisiune la Nașul TV marca Starea de Libertate.
18.06.2021 21:17
Adevarul este ca in momentul in care copiii ajung la pubertate ar trebui sa le explice cineva cum stau lucrurile.
Sexul nu e ca in filme> nu e nici romantic, nici salbatic , e ... dupa posibilitati...
18.06.2021 22:13
interesant ca tocmai pe doctorul Răzvan Constantinescu l-ai dat de exemplu.
el trebuie sa raspunda pentru cei care au murit de covid contractat la el in sectie pentru ca nu a implementat masurile necesare de protectie ?
culmea, tocmai sectia lui a fost focar de infectie covid iar restul sectiilor nu au avut probleme pentru ca acolo s-au respectat regulile.
a, si asta a fost o inscenare nu ? cabala mondiala si bill gates au vrut sa il pedepseasca !

cat despre stupidnews numai minciuni si interpretari gasesti acolo.
numai cineva care nu stie statistica elementara poate crede concluziile tampite scoase din context.
inainte de pandemie (2019) rata mortalitatii in Romania a fost de aproximativ 11.9 la mie pe an adica cam 1 la mie pe luna. in Romania s-au vaccinat aproape 1 milion de persoane pe luna. asta inseamna ca aproximativ 1000 din ele vor muri din diverse alte cauze la maxim o luna de la vaccin. si tu vii cu un caz scos din context !
dupa tine si daca te calca masina pe trecere dupa ce ai facut vaccinul se cheama ca ai murit din cauza vaccinului, nu ?

si ia sa vedem cum e cu cele 20 miliarde castigate de bill gates. inventezi o cifra absurda si crezi ca impactul e mai mare. pretul mediu al unui vaccin (inainte de covid) e 5-10$. marja de profit e intre 10 si 100% in functie de numarul de doze vandute. deci luand o medie tu spui ca a vandut bill gates vreo 10 MILIARDE DE VACCINURI adica a vaccinat toata planeta de doua ori !!! si toti banii i-a bagat el in buzunar pe sestache ca doar e singurul actionar la firmele producatoare si banii aia sunt bani negri, nedeclarati nicaieri si cu care poti pleca in buzunar nu ?

cu tanarul de 21 de ani iar inventezi. a murit de intoxicatie cu monoxid de carbon. dar da, stii tu ca a murit din cauza vaccinului.
esti ca radio erevan. ori esti prost ori rastalmacesti cu rea-vointa ! tind sa cred prima varianta.
dar na, trebuie sa iti faci numarul ca altfel nu-ti mai primesti palariutele de staniol gratis.
mai taie din ele
18.06.2021 22:28
Trebuie sa li se spuna adolescentilor si nu numai lor clar: daca faci sex, poate aparea in majoritatea cazurilor un bebelus... Apoi ai de leganat si de crescut...
19.06.2021 00:12
@ 19.06.2021 00:12

Lasa ca asta le pot apune parintii acasa, nu este nevoie de "ora" de educatie sexuala la scoala. Tu ai vrea sa iti trimiti copilul la scoala si sa invete toate perversitatile? Toate fanteziile degeneratilor si bolnavilor mintal?
19.06.2021 08:13
Doctorul Razvan Constantinescu este unul din cei mai respectati doctori de la Iasi. Il atacati furibund si aruncati cu minciuni asupra lui pentru ca nu va face jocul murdar, criminalilor. Daca ati fi avut o singura dovada, cat de mica, pana acum ar fi fost dat afara din spital si calcat in picioare de sistemul vostru mafiot. Dar nu aveti nimic, doar minciuni si cu minciuna este mai greu sa distrugi pe cineva. Desigur, nu imposibil. Doavada sunt zecile de doctori de renume din intreaga lume calomniati si persecutati de Big Pharma.

Si iar esti mizerabil, ca de obicei. Ce treaba are rata mortalitatii in Romania? Ca nu mureau oamenii sanantosi, mureau batranii si cei cu afectiuni cronice, grave. Acum sunt nenumarate cazuri in care au murit oameni tineri sau de varsta medie, fara nici o problema inainte de vaccin. E plin de declaratii si marturisiri ale celor care au avut probleme grave dupa vaccin.

Marea Britanie recunoaste oficial in raport mortii legati de vaccin. SUA la fel. In UE iarasi sunt recunoscute morti din cauza vaccinului. Bineinteles, poate doar o parte din numarul adevarat, dar totusi recunosc un fapt.

Numai la noi USR-ul lui Barna fluiera si canta minciuna cu eficient si sigur. La noi NIMENI nu a murit de la vaccin, desi oamenii spun aceste lucruri. Minciuna ca baiatul ala a murit de la monoxid de carbon nu mai tine. Pana si autoritatile au schimbat versiunea. Mai intereseaza-te, vezi ca folosesti o minciuna veche, demonst4rata ca minciuna. Cauta si tu ultima minciuna, INCA nedemonstrata ca atare.

Crezi ca daca stai si arunci cu minciuni in stanga si in dreapta ai dreptate? Activenews este una dintre cele mai bune publicatii din Romania. Arunci cu mizerii pentru ca va deranjeaza. Toata presa voastra comunista, mincinoasa, a luat bani grei de la guWerner sa scrie ce vreti voi. Ei, dar unii au verticalitate. Nu si-au vandut sufletul ca cei din presa ta sodomita si mincinoasa.
19.06.2021 08:45
Părinții tinerilor care au murit din cauza vaccinurilor Covid își spun public povestea: Cazul lui Benjamin Goodman, decedat la doar 32 de ani după injectarea cu serul Johnson&Johnson. The Story of Benjamin Goodman. A Covid Vaccine Victim. RIP
Ceea ce se întâmplă în România cu obliterarea completă în presa oficială a cazurilor de decese provocate vaccin nu este act deliberat singular. Cazul revoltător al decesului tânărului student de nici 22 de ani Bogdan Daniel Berki, după injectarea cu serul Pfizer, despre care ActiveNews a relatat azi cu amănunte, nu și-a făcut loc la nici o televiziune din România, deși a trecut aproape o lună de la consumarea tragediei iar anchetele IML și ale Poliției nu sunt nici azi finalizate.
Pe măsură ce vaccinările în rândul tinerilor se intensifică, mii de familii din lume - cărora li s-a interzis să își împărtășească poveștile pe majoritatea platformelor de socializare - se exprimă prin intermediul unor canale alternative.
19.06.2021 10:26
Cu ce-i mai bun Evul liberal/progresist/comunist de cât Evul Mediu?
Un cititor
19.06.2021 10:38
Citesc comentariile si-mi vine in minte o intrebare: V-a pus popa azi la slujba sa scrieti cate un comentariu in Tribuna?
Gigi
19.06.2021 23:37
Consecințele lipsei de cultura pot duce la barza gripa , dar poate ca la materia asta ar fi binevenita lipsa orelor de practica.
20.06.2021 11:56
@ Gigi
Deci crezi ca ai minte, de te-a lovit intrebarea chair acolo?
Mare-i gradina Domnului. A dat minte si maimutelor cuvantatoare, sa se mire de ce nu au coada.
Bravo Gigele.
20.06.2021 18:19
Bun articol, acest om si multi altii din acest partid au o gandire si actiune de tip neomarxist.
Andrei
20.06.2021 22:47
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia