Tribuna
Dacian Cioloş versus Joseph R. Biden
Adrian POPESCU
2555 vizualizari
Dacian Cioloş versus Joseph R. Biden

Cotidianul TRIBUNA prezită cititorilor săi câteva repere din vizita pe care o întreprinde premierul Dacian Cioloş în SUA, în perioada 22-25 mai a.c. Practic vizita este una punctuală, fiind vizate două oraşe, anume Detroit şi Washington.

De facto, subiectul este unul convergent, vizând spaţiul relaţionar economic. Punctul de reper este compania Ford. În prima zi a avut loc dineul informal oferit de John Rakolta Jr., consul general onorific al României la Detroit (n.n. la reşedinţa familiei Rakolta). Să nu uităm că aici, în Detroit, are loc anual Salonul internaţional din Michigan -salon vizitat în acest an şi de Barak Obama - preşedintele SUA. Marţi, la ore matinale, premierul României, Dacian Cioloş, a vizitat "Centrul de cercetare-inovare de la Ford Motor Company". Primul ministru a mai avut în program o întâlnire cu inginerii români şi o întâlnire (n.n. în cadrul unui dejun de lucru) cu reprezentanţi ai unor companii americane. Această ultimă întrevedere a fost găzduită de Hotel „The Henry”. Din programul vizitei nu a lipsit întrevederea cu Mark Fields, de la CEO Ford Motor Company. În finalul zilei am notat şi dineu informal de la Washington (ora 19) la care au fost prezenţi foşti ambasadori americani în România, dar şi alţi prieteni apropiaţi ai României din Washington.

Marţi, 24 mai, Premierul Dacian Cioloş are o întâlnire cu Tom Vilsack, Secretarul Departamentului Agriculturii, întâlnire urmată de dialogul economic purtat cu Penny Pritzker, Secretarul Departamentului de Comerţ. Momentul crucial al vizitei îl constitie întânirea cu Joseph R. Biden, Jr., Vicepreşedinte al Statelor Unite (n.n. care are loc în Eisenhower Executive Building). Importantă este şi masă rotundă cu personalităţi din mediul de reflecţie organizată de Atlantic Council (n.n. în sediul Atlantic Council). La finalul zilei de miercuri este programată întâlnirea - recepţie cu membrii comunităţii româneşti din zona Washington (n.n. recepţie găzuită de Ambasada României). Miercuri e ora de bilaţului. Premierul Dacian Cioloş se întâlneşte, tot la Washington, cu Ernest Moniz, Secretarul Departamentului Energiei. După dejun de lucru cu reprezentanţii mediului de afaceri (n.n. ne referim la AMRO şi companii nemembre AMRO), premierul susţine o conferinţă de presă la Ambasada României din Washington.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA