Tribuna
Curs de formare profesională pentru cei ce doresc să-și înființeze sau să lucreze într-un punct gastronomic local
Dan FRÂNCU
560 vizualizari
Curs de formare profesională pentru cei ce doresc să-și înființeze sau să lucreze într-un punct gastronomic local

Locuitorii Țării Oltului (zona de sud a județului Sibiu), ce doresc să-și deschidă un Punct Gastronomic Local au posibilitatea de a face un prim pas în această direcție prin participarea la „Cursul de formare profesională destinat persoanelor care deservesc punctele gastronomice locale” organizat de Primăria comunei Racovița în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane.

Cursul se va desfășura în perioada 14 – 17 octombrie, în format online și va dura zilnic șase ore., în urma participării fiecare cursanty urmând a primi un atestat, document necesar pentru înregistrarea unui Punct Gastronomic Local.

Înscrierea pentru participarea la curs se desfășoară în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, prin apel la numărul de telefon 0751866613 (Laura Andraș), sau prin e-mail la adresa: racovitaprimaria@yahoo.com.

Conform prevederilor Legii nr. 412/2023 pentru înfiinţarea şi funcţionarea punctelor gastronomice locale, Punctul gastronomic local este o unitate de valorificare a producţiei primare locale, situată într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse alimentare, după reţete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 15 persoane simultan. Produsele alimentare din oferta punctului gastronomic local se prepară din materii prime disponibile pe plan local, provenite în principal din producţia primară de la nivelul exploataţiei proprii, de la producători, pescari, vânători, culegători şi colectori de produse forestiere nelemnoase.

Punctul gastronomic local poate funcţiona în incintele existente în locuinţe particulare, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, adăposturi pescăreşti, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexuri de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor şi fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, precum şi în alte construcţii şi amenajări dintr-o localitate rurală, unde se desfăşoară una sau mai multe activităţi conexe cu producţia primară de produse agricole, pescuitul, vânătoarea, recoltarea sau colectarea produselor forestiere nelemnoase.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Intre sine si bani

Sibiu Opera Festival

Astra Film Festival

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna
Licitatie publica