Tribuna
Curăţenie cu micii voluntari, la Săcădate
Dan FRÂNCU
2034 vizualizari
Curăţenie cu micii voluntari, la Săcădate
Sâmbăta trecută, cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntariatului, recent înfiinţata Asociaţie „Vatra Satului - Săcădate” a organizat o acţiune de igienizare a frumosului sat de pe malul drept al râului Olt. Înarmaţi cu mănuşi, saci manajeri şi mult entuziasm, un grup de copii, alături de câţiva membri ai asociaţiei au luat la pas uliţele satului şi au adunat toate gunoaiele aruncate de oamenii necivilizaţi pe marginea drumurilor, trotuarelor sau prin rigolele pentru scurgerea apelor pluviale.

Acţiunea, un exerciţiu de sensibilizare a membrilor comunităţii în ceea ce priveşte stoparea obiceiurilor necivilizate, ce denotă lipsă de respect pentru semeni, natură şi nu în ultimul rând, pentru locul în care trăiesc, s-a finalizat după câteva ore, „recolta” strânsă fiind, din păcate, destul de bogată. Prin grija celor mari, s-au luat toate măsurile necesare pentru ca sacii cu gunoaie strânse de cei mici din Săcădate să ajungă acolo unde le este locul. La final, efortul copiilor a fost răsplătit cum se cuvine, asociaţia oferind fiecărui participant cadouri dulci.
În urma acestei acţiuni, satul Săcădate a rămas mai curat, cu mai mult verde. De asemenea, voluntarii asociaţiei „Vatra Satului -  Săcădate” au promis că, în perioada următoare, acţiunile lor vor fi mai vizibile şi diversificate.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA