Continental
Tribuna
"Cuplurile de aur” au fost sărbătorite la Avrig
Dan FRÂNCU
1889 vizualizari
Duminica trecută, la Sala "Pavilion” a Casei de Cultură Avrig a fost „Nunta de Aur” pentru cuplurile din oraş ce au împlinit 50 de ani de căsătorie. La festivitatea din acest an au fost invitate toate „cuplurile de aur” a căror aniversare a fost în anii 2013- 2015, ultima dată când a fost organizat un eveniment similar fiind în anul 2012.

Chiar dacã programul festivitãţii a fost puţin diferit faţã de cel stabilit iniţial (au lipsit muzica şi spectacolul folcloric, din cauza doliului naţional instituit pe teritoriul ţãrii, în semn de respect şi compasiune pentru victimele incendiului de vineri noap­tea, din Bucureşti şi familiile acestora), sãrbãtoarea a fost una deosebitã, exact aşa cum  meritã oamenii cãrora le-a fost dedicatã.
Alãturi de sãrbãtoriţi, în aceastã zi specialã au fost prezenţi primarul oraşului, Arnold Gunter Klingeis, administratorul public al oraşului, Marinela Oprenea, consilierul local Adrian David, precum şi mai mulţi local­nici, rude sau membrii fami­liilor sãrbãtorite. Amfitrionul festivitãţii a fost bibliotecarul Maria Grancea.
În alocuţiunea rostitã cu prilejul acestui eveniment, edilul şef avrigean şi-a exprimat bucuria participãrii la un asemenea moment, a felicitat „cuplurile de aur”, le-a urat sãnãtate şi fericire. Arnold Gunter Klingeis a menţionat cã multe dintre familiile sãrbãtorite cu acest prilej au avut o contribuţie deosebitã la clãdirea imaginii şi statutului Avrigului de astãzi şi şi-a exprimat dorinţa de a întâlni cât mai multe cupluri ce vor ajunge sã trãiascã momentul sãr­bã­toririi „Nunţii de Aur”.
De la festivitate nu a lipsit nici momentul de rugãciune, preotul paroh Ovidiu Vili Stroe oficiind o scurtã slujbã întru binecuvântarea, ferici­rea şi sãnãtatea tuturor cuplurilor ce au dovedit, cinci decenii, cã iubirea, tenaci­tatea, înţelegerea, rãbdarea şi înþelepciunea sunt senti­mente şi stãri ce pot învinge timpul.
Punctul culminant al ceremoniei a fost sosirea celor douã torturi ale mirilor. Acestea au fost porţionate simbolic de douã dintre cuplurile sãrbãtorite, dupã care, fiecare participant a primit câte o felie.
Un alt moment impresio­nant a fost cel în cadrul cãruia s-a acordat „Diploma de statornicie” fiecãrui cuplu. Sãrbãtoriţii au fost felicitaţi de primarul Avrigului şi de celelalte oficia­litãţi prezente, fiind ciocnit şi câte un pahar de şampanie.
A fost o manifestare reu­şitã, cu momente emoţio­nante şi interesante, în ca­drul cãreia participanţii s-au bucurat de o dupã amiazã frumoasã, au socializat, au schimbat diverse opinii şi-au revãzut prietenii din tinereţe, au depãnat amintiri şi au oferit sfaturi sau diverse pilde de viaţã.
Conform hotãrârii Consi­liului Local Avrig, fiecare cuplu sãrbãtorit în cadrul festivitãţii de duminica trecutã, precum şi „cuplurile de aur” a cãror sãrbãtorire a fost în anul 2012, vor primi cadou suma de 300 lei. Banii vor putea fi ridicaţi de la sediul Primãriei oraşului Avrig, în perioada 9 – 13 noiembrie.
„Nunta de Aur” a fost organizatã de Primãria şi Consiliul Local Avrig.


comentarii
1 comentarii

OPORTUNITATE! Acum ai posibilitatea sa-ti asiguri un venit suplimentar lucrand acasa. Nu este necesara experienta. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal de comision. Fii curajos, incearca si tu! Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Nicu
04.11.2015 13:25
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia