Tribuna
PNL
Cum să te bucuri de activitățile în aer liber alături de copilul tău?
Cum să te bucuri de activitățile în aer liber alături de copilul tău?

În ultima perioadă, lumea înconjurătoare a devenit din ce în ce mai dominată de tehnologie, copiii petrecând majoritar timpul lor liber în casă în fața unui dispozitiv digital. Acest lucru poate fi foarte dăunător pentru dezvoltarea lor fizică și psihică. De aceea, odată cu venirea vremii mai frumoase, ar fi recomandat să încurajăm copiii sa petreacă cât mai mult timp afară și eventual să ne alăturăm și noi acestei activități, care ne va aduce amintiri de neuitat. 

 

Iată câteva idei de activități destinate copiilor, care o să le transforme timpul petrecut afară în experiențe memorabile și educative!

 

Plimbări în natură

       O activitate pe care o poți efectua alături de copilul tău poate fi organizarea unei plimbări în natură. Alege un loc cât mai liniștit și aerisit, cum ar fi parcuri, păduri amenajate, alei liniștite, unde te poți bucura de un aer mai curat decat în mijlocul orașului aglomerat. În astfel de medii, copiii pot explora și observa flora și fauna locală, învățând și câte ceva nou. Lasă-ți copilul să fie curios, să descopere insectele, să culeagă frunze și să-și lase imaginația să fie cât mai liberă.

 

Mișcare în aer liber

   Copiii au nevoie de aer proaspăt și de activitate fizică pentru a-și dezvolta sănătatea. Există multe metode distractive prin care aceștia își pot consuma energia, de la jocurile copilăriei până la anumite activități sportive. Un dispozitiv care ar putea fi folosit în aer liber este trotineta pentru copii, care reprezintă o modalitate distractivă și captivantă de mișcare în mediul exterior. Fiind ușor de manevrat, va stârni entuziasmul copiilor, aducând cu aceasta și beneficii fizice, precum dezvoltarea echilibrului și coordonării.

 

Picnicuri de neuitat

       O altă idee poate fi un picnic în aer liber. În acest mod poți îmbina o plimbare în natură cu transformarea unei simple mese într-o experiență de neuitat. Încearcă să pregătești gustări sănătoase și sățioase, care sporesc energia, după care bucurați-vă împreună de o zi relaxantă în natură. De asemenea, poți găsi și alte activități pe care să le faceți odată cu această oportunitate, care o să vă aducă timp de calitate petrecut ca o familie.

 

Jocuri captivante

  Jocurile destinate aerului liber sunt o idee potrivită dezvoltării abilităților sociale și fizice ale copiilor. Poți organiza concursuri de alergat, de sărituri sau diferite jocuri cu mingea, care o să îți aducă timp petrecut cu cel mic, sau îl poți lăsa să se joace în parc cu alți copii, dar sub supraveghere, dacă este cazul. Aceste jocuri încurajează mișcarea și cooperarea, învățându-i valori precum spiritul de echipă.

 

Sesiune de creație 

    Organizarea unei sesiuni de creație în aer liber poate fi o idee care va ajuta copilul să își dezvolte abilitățile creative, dar care să fie efectuată și într-un mediu prielnic. Prin acest intermediu, se va ivi și o ocazie perfectă de a conecta arta cu mediul înconjurător, fiind un loc de inspirație. Procură un bloc de desen, câteva creioane și acuarele și lasă-l pe cel mic să se exprime așa cum dorește.

 

   Așadar, timpul petrecut de către cel mic într-un mediu exterior este esențial pentru dezvoltarea sa atât fizică, cât și psihică. Oferă-i libertatea de a se exprima liber și alătură-te și tu acestei călătorii frumoase!

 

Poză de Allan Mas pe Pexels.com

 

comentarii
1 comentarii

Nu stiu cine a scris acest articol dar esti pe lnga domnisorule-- cand eram mici dupa ce ieseam de la scoala trebuia sa mergem pe jos catva chilometri sapam adunam puii de cucuruz -- si cu sacii plini acasa -- curatat cotetul fiert oala la porci pentru a doua zi-- -- mergeam cu vacile cand ne venea randul -- adunam buruieni la porci si pasteam mieii asta educatie fizica bun pentru trup si minte azi voi vorbiti doar de joaca si haleala -- de aia aveti burtile cat baloanele si capetele mici-- veti zice ca stati la oras - pai in timpul comunistilor ne ducea de la fabrica sa culegem porumbul-la cap-- azi campurile sunt pline de ierburi-- adunati copii si la defrisat si cultivat papica nu mai aduceti din alte tari-- va asteapta bunicii cu bucurie - sau cam ruguinit sapele si coasele - treceti si le slefuiti -- apoi ce somn dulce va asteapt-- si mai ales veti cunoaste adevarata valoare a banutului--
22.02.2024 20:16
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA