Tribuna
AFF
Cum să amenajezi o cameră primitoare pentru bebelușul tău cu doar câteva lucruri
Cum să amenajezi o cameră primitoare pentru bebelușul tău cu doar câteva lucruri

Urmează ca tu și jumătatea ta să treceți la pasul următor al relației, acela de a da naștere unui copil și vă întrebați cum ar trebui să arate camera lui? În primul rând trebuie să nu te stresezi, ci doar să iei în calcul câteva condiții simple pe care orice încăpere în care cel mic stă trebuie să le îndeplinească: siguranță, confort și atmosferă plăcută. 

    

Camera pe care tu acum o gândești pentru el se va schimba de foarte multe ori de-a lungul anilor, așa că alege să investești în necesități clare pentru creșterea lui de la acest moment, nu te bloca asupra unor detalii neimportante. Startul optim în viață depinde în mod fundamental de primii ani de existență.

 

    

Uite o listă cu priorități pentru camera bebelușului

    

Un covor sau o mochetă pufoasă

După ce pregătești pereții corespunzător - îi dai cu un strat proaspăt de lavabilă non-toxică și te hotărăști la o culoare care să dea o atmosferă calmă încăperii: alb, bej, roz pudrat, alege să cumperi covoarele potrivite camerei. Acestea trebuie să se potrivească cromatic cu pereții și să acopere cât mai mult din suprafața podelei, pentru a diminua posibilitățile de accidentare atunci când plimbi tu copilul sau când el va învăța să meargă singur.

    

    

Un pătuț potrivit 

 

Piesele de mobilier trebuie să se asorteze și ele în nuanță cu restul camerei, pentru a nu deranja ochiul. Pătuțul are oricum foarte multe criterii pe care să le îndeplinească: să fie extensibil, să nu fie produs din materiale periculoase, să aibă o saltea ergonomică, într-o dimensiune ideală de 120x60 cm. Așa că atunci când vine vorba de culoare, îl poți lua într-o nuanță de alb, versatilă în multe situații. Vei putea să compensezi printr-o lenjerie de pat pentru bebeluși de 120x60, cum sunt cele de la babyneeds.ro, care vin în multe modele plăcute vizual și în materiale perfecte pentru bebeluși, ca bumbacul.

 

    

Scaun și masă pentru alăptare și schimbatul scutecelor

 

După pătuț, un ansamblu pentru alăptare și schimbarea bebelușului așezat chiar în camera lui îți vor face viața mai ușoară în primul rând ție, ca mamă, dar îl va face și pe copilașul în creștere să priceapă care sunt zonele în care doarme și cele în care este hrănit sau schimbat. Ține cont de același aspect legat de design, apoi așază-le în locuri potrivite în cameră: masa de schimbat către o sursă de lumină și scaunul într-un colț din apropierea patului, în cazul în care bebelușul va fi atât de relaxat încât va adormi în brațele mamei. 


 

Acestea sunt prioritățile pe care trebuie să le ai în vedere pentru camera nou-născutului. Ele sunt lucruri esențiale fără de care dezvoltarea corespunzătoare, într-un mediu plăcut, a copilului nu mai poate fi atinsă la fel de ușor. Înainte de a te avânta în a cumpăra elemente de decor, rame foto și alte detalii minuțioase, asigură-te că ai îndeplinit prima și cea mai grea parte din amenajare.

 


 

 

 

sursa foto: pixabay.com

 
comentarii
1 comentarii

Cam scump pentru un simplu articol de ziar-- Pai sa mergi pana in China sa faci o poza - costa nenicule -- Sau sa chinatizat Romania????
13.01.2023 03:03
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA