Continental
Tribuna
Cum să alegi destinația pentru o vacanţă perfectă
Cum să alegi destinația pentru o vacanţă perfectă

Nici nu a venit bine primăvara şi deja îţi stă gândul la vacanţă? Este foarte bine tocmai pentru că acum ar trebui să te decizi unde ţi-o petreci anul acesta şi să cauţi cea mai potrivită ofertă. Iată câteva sugestii pentru un sejur de neuitat.


 

 

1. Stabileşte un buget

 

Este foarte important să ştii, măcar orientativ, câţi bani poţi aloca pentru vacanţă. Îţi doreşti un sejur de minim o săptămână în care să îţi  reîncarci bateriile pentru tot anul? Sau vrei mai degrabă să pleci în mai multe vacanţe de câteva zile tocmai pentru a avea ocazia să vizitezi o mulţime de locuri noi? Sau visezi de ani de zile la o destinaţie exotică şi pentru asta ai economisit bani o lungă perioadă de vreme? Oricare variantă ar fi cea potrivită pentru tine este important să ştii ce buget ai disponibil pentru următorul tău sejur. Ideal ar fi să ai deja o sumă de bani în cont pentru ofertele promoţionale sau pentru bilete de avion cu preţ redus. În plus, odată plecat în vacanţă, nu te sfii să plăteşti cu cardul acolo unde este acceptată o astfel de plată. Aşa vei putea ţine mult mai uşor evidenţa cheltuielilor.

 

2. Identifică  din timp perioada în care vrei să pleci

 

Într-adevăr, stabilirea perioadei este un prim pas destul de dificil,  dacă trebuie să ţii cont de concediul tău, concediul partenerului de viaţă, vacanţele copiilor sau disponibilitatea prietenilor voştri. Însă în funcţie de luna în care vreţi să plecaţi în vacanţă sunt calculate şi preţurile sejururilor. Puteţi însă beneficia de oferte excelente dacă vă hotărâţi din timp. Iulie şi august reprezintă în general vârful de sezon în ţările care au deschidere la mare, aşa cum este Italia, Spania, dar în special Grecia, Bulgaria şi Turcia, destinaţii preferate de cei mai mulţi dintre români. Însă vreme la fel de frumoasă puteţi prinde şi în mai, iunie sau septembrie. Dacă însă vă tentează Bali, ar trebui să mai aveţi răbdare până la iarnă, atunci când este perioada optimă pentru o vizită.

  

3. Fă-ţi o listă cu destinaţiile pe care ţi-ar plăcea să le vizitezi

 

La munte? La mare? În ţară? În străinătate? Destinaţie exotică? Cu siguranţă, fiecare alege să viziteze ceea ce îşi doreşte, ceea ce îl relaxează şi îi oferă acea energie pozitivă pentru perioada următoare. Fie că alegi să vizitezi Veneţia încercând să descoperi ceva din istoria Italiei, fie că îţi doreşti să guşti distracția în Ibiza, sau visezi doar la circuite în Vietnam, este important să alegi locul care îţi va reîncărca bateriile şi îţi va oferi deconectarea de care ai atâta nevoie.

Şi pentru a nu intra în pană de inspiraţie, îţi poţi face o listă a destinaţiilor pe care ţi-ar plăcea să le vizitezi măcar o dată în viaţă. Acel bucket list pe care îl poţi îmbogăţi permanent în aşteptarea celei mai bune oferte. Şi oare ce satisfacţie mai mare poţi avea când vei începe să tai destinaţii de pe listă?

 

 

4. Caută, compară preţuri, ai răbdare

 

Nu spune nimeni să ai răbdare până în preziua plecării, însă ca să poţi totuşi pleca, trebuie să găseşti cea mai bună ofertă. Şi nici nu este greu, dacă ai tenacitatea de a căuta printre miile de sejururi pe care le găsești online

.

Pentru a reuşi să te decizi, poţi utiliza şi unele portaluri de metasearch, renumite pentru faptul că înglobează la un loc mai multe site-uri ale agenţiilor de turism, având astfel posibilitatea să compari ofertele.

 

Este important de ştiut că în absenţa oricărei promoții, preţul cel mai bun poate fi obţinut dacă vă faceţi o rezervare cu minimum 50 de zile înainte de plecare. Astfel, veti beneficia de o reducere în medie de 26% faţă de preţul de listă. Dacă nu contează prea mult ziua în care plecaţi în vacanţă, cel mai ieftin este să vă începeţi sejurul într-o zi de marţi şi cel mai scump, dacă alegeţi sâmbăta. Diferenţa este de aproape 12 procente.

 

Şi, când te-ai hotărât, nu mai sta pe gânduri! Indiferent unde alegi să mergi, cel mai important este să te simţi bine, să te relaxezi şi să te întorci cu cât mai multe amintiri frumoase din vacanţă.

 

Surse foto:

https://www.shutterstock.com/image-photo/couple-family-traveling-together-on-cliff-1044339595

https://www.karpaten.ro/oferta-cazare-circuit-vietnam-circuite-vietnam-vietnam/circuit-vietnam/

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia