Tribuna
Sevis
Cum organizezi un mini-bar acasă? Sfaturi pentru o amenajare reușită
Cum organizezi un mini-bar acasă? Sfaturi pentru o amenajare reușită

Mini-barul este o zonă a casei pe care multe persoane doresc să o amenajeze pentru a-și primi invitații într-un mod cât mai plăcut. Acolo poți să-ți ții colecțiile de băuturi sofisticate, pe care să le servești în mod profesionist la fiecare petrecere. De asemenea, e un prilej de a pune în valoare alegerea designului mobilei, pentru că toți îți vor aprecia inventivitatea.

 

Mini-barul este situat adesea în living, lângă dining room sau chiar în bucătărie. Indiferent de localizare, trebuie să urmezi câțiva pași pentru a obține un mini-bar cu aspect reușit, care să se integreze perfect în peisajul locuinței. 

 

Iată ce trebuie să ai în vedere când amenajezi un mini-bar acasă:


 

Poți să folosești mini-barul pentru a delimita două camere

 

Dacă ai o locuință mică și crezi că nu ai destul loc și pentru un bar, poți să amenajezi unul de dimensiuni reduse, la granița dintre două încăperi deschise, pentru a le delimita. De obicei, este plasat între bucătărie și living, iar băuturile se țin jos, într-un dulap încastrat în perete.

 

Amenajează un bar intim într-un colț

 

O altă idee este să profiți de unghiurile neobișnuite ale pereților. Dacă ai o zonă îngustă în living sau în bucătărie, unde nu încap prea multe lucruri, poți să amenajezi un mini-bar reușit, pentru savurarea într-un cadru restrâns a băuturilor.

 

Ia în considerare designul eco

 

Designul eco presupune folosirea unor materiale cât mai apropiate de natură. Dacă ai fonduri financiare limitate și vrei un bar simplu, poți să folosești chiar paleți de lemn, pentru realizarea unei amenajări care va atrage privirile prin creativitate. Astfel, obții o amenajare modernă minimalistă, decorată cu câteva plante, care poate fi realizată chiar în locuri foarte înguste, precum spațiul de lângă scări.

 

Rafturile pot să lipsească, dacă ești în lipsă de spațiu

 

Atunci când te gândești la un mini-bar, probabil că nu lipsesc din imagine și rafturile cu băuturi aranjate cu grijă. Acestea pot să lipsească, din lipsă de spațiu sau atunci când îl amenajezi cu bani puțini. Poți plasa sticlele în partea de jos, pentru un aspect cât mai degajat.

 

Alege mobilă care se detașează de ceea ce se află în jur

 

Pentru ca mini-barul să fie cât mai bine delimitat de alte piese de mobilier din jur, este indicat să alegi dulapuri care ies cât mai bine în evidență prin culoare și forme. Alege mobilă care contrastează la nivel vizual cu restul încăperii în care e amplasată. Dacă vrei să-l construiești în dreptul scărilor sau lângă o ușă pentru interior, ia în considerare și aceste elemente. 

 

Când alegi design-ul acestei zone a casei, poți, de asemenea, să-ți lași imaginația să zboare, lipind pe suprafețe un autocolant în culori vii, care conferă un aspect interesant și modern.

 

Corpurile de iluminat joacă un rol important

 

Corpurile de iluminat potrivite sunt importante pentru a pune în valoare alegerile în materie de mobilă. Alege pendule joase cu lumină difuză, pentru o atmosferă intimă și ia în considerare opțiuni neobișnuite, precum ghirlandele de beculețe colorate pentru rafturi. Poți găsi o mulțime de variante pentru iluminarea barului pe Hornbach.ro.


 

Amenajarea unui mini-bar nu necesită o investiție foarte mare sau realizarea unor schimbări majore în designul general al casei tale. El poate fi plasat în living sau poate despărți încăperile de tip open-space. Luând în considerare felul în care este structurat spațiul în locuința ta, poți găsi cea mai bună variantă pentru servirea băuturilor într-un mod rafinat.

 

Sursă foto: Pixabay.com.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia