Tribuna
Cum îți poți amenaja o locuință în stil contemporan, care îmbină confortul, eleganța și cele mai noi tehnologii și materiale?
Cum îți poți amenaja o locuință în stil contemporan, care îmbină confortul, eleganța și cele mai noi tehnologii și materiale?

Stilul modern este cu siguranță cel mai cunoscut și întrebuințat, când vine vorba de amenajările de interior. Popularitatea acestuia se datorează versatilității ideilor de design, precum și aspectului simplu și elegant al acestuia.

 

În afară de acesta, o idee de luat în considerare este și amenajarea în stil contemporan. Chiar dacă au trăsături comune, acestea se diferă în mod esențial în câteva puncte. Acesta vizează, chiar mai mult decât stilul modern, eliberarea spațiului și crearea unei impresii de lejeritate, dar nu exclude confortul și sobrietatea.

Iată cum poți amenaja o locuință în stil contemporan:

 

Materiale cheie

 

Principalele materiale, care constituie marca acestui stil, sunt metalul și oțelul, sticla, plasticul și betonul. Dacă dorești un stil cât mai pur contemporan, este recomandat să limitezi utilizarea de materiale naturale ca lemnul și pielea. Pentru o atmosferă care favorizează, pe lângă stilul contemporan, și elementele tradiționale, poți apela totuși și la o abundență de obiecte de acest fel, dar cu aspect modern.

 

Obiecte high-tech

 

După cum indică și denumirea, stilul contemporan este preocupat de tot ce este nou, atât la nivelul materialelor, cât și al obiectelor din încăpere. Poți amenaja, de exemplu, un home cinema cu tehnologie și design de ultimă generație sau chiar crea o cameră „conectată”, în care lumina, temperatura, jaluzelele sau sistemele de securitate să poată fi controlate printr-un ecran sau de la distanță.

 

Lumina suficientă

 

Interioarele contemporane trebuie să fie cât mai luminoase, de aceea există de obicei multe ferestre. Dacă amenajezi o cameră întunecată, în care nu este posibil să ai multă lumină naturală, poți crea o ambianță plăcută prin corpuri de iluminat elegante și discrete, precum lampadarele sau suspensiile.

 

Culori

 

Pentru orice obiecte din încăpere, trebuie să ții cont de faptul că cele mai propice sunt tonurile neutre, dar poți adăuga și tușe de culori contrastante care să creeze dinamism. Poți aduce un element inedit atmosferei din locuință prin culorile de vopsea lavabilă neconvenționale, precum galbenul aprins sau movul. Consultă paleta de nuanțe Benjaminmoore.ro, pentru a găsi varianta optimă pentru starea de spirit pe care vrei să o ai când stai în încăperea pe care o amenajezi.

 

Proporționalitatea mobilei

 

Într-un spațiu în stil contemporan, proporțiile potrivite sunt importante pentru menținerea unui aspect unitar. Asigură-te că dimensiunile mobilei și ale celorlalte obiecte sunt potrivite cu cele ale încăperii și că o parte a camerei nu este prea încărcată, de exemplu lângă geamuri.

 

Forme asimetrice

 

Chiar dacă se pune accent pe ergonomia canapelelor și a fotoliilor, precum și pe liniile drepte și simple, nu este exclusă asimetria, care creează efecte interesante. Poți încerca și jocuri de linii curbe și frânt care creează un ansamblu dinamic.


 

Acestea sunt câteva dintre caracteristicile amenajărilor în stil contemporan, pe care poți încerca să le pui în aplicare în locuința ta. Acest stil este o soluție pentru cei pasionați de tot ce este nou,care vor să aducă elemente inedite în casa lor.

 

 

 

Sursă foto: Shutterstock.ro

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA