Tribuna
Cu flori şi emoţii, la început de an şcolar în Agnita
I. BÂRSAN
1538 vizualizari
Cu flori şi emoţii, la început de an şcolar în Agnita

Începutul noului an şcolar a adus un plus de animaţie în oraşul de pe Hârtibaci. Copii veseli cu flori în braţe şi părinţi emoţionaţi au umplut curţile celor două şcoli, Colegiul „August Treboniu Laurian” şi Şcoala Gimnazială „G.D. Teutsch”.

Toate şcolile şi grădiniţele din Agnita, Coveş şi Ruja au fost pregătite să-i primească pe cei 1140 de elevi înscrişi în noul an de învăţământ. În clasele pregătitoare s-au înscris 44 de prichindei, iar în clasa a XII-a, vor încerca să ia examenul de Bacalaureat 45 de absolvenţi. În patru clase din ciclul primar de la Gimnaziul „G.D. Teutsch” elevii vor învăţa în limba germană.

La Colegiul Tehnic „A.T. Laurian” sunt şi cinci clase profesionale în care 100 de elevi vor învăţa meseriile de confecţioner produse textile şi electronist – aparate şi echipamente. Pentru electronişti se preconizează o colaborare cu firma Harting, unde elevii vor face practică, cu şanse reale de a avea un loc de muncă după absolvire.

De pregătirea elevilor se vor ocupa 76 de profesori şi învăţători, din care doar doi sunt în curs de a obţine calificarea necesară.

Le dorim succes elevilor şi cadrelor didactice la acest nou început.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia