Tribuna
Cu diriga în bar
Cu diriga în bar
* 24 de elevi au fost prinşi ieri de poliţiştii sibieni în baruri şi Internet cafe–uri, în perioada în care ar fi trebuit să se afle la şcoală * Printre ei, şi câţiva elevi dintr–o clasă a XI–a de la Colegiul Pedagogic, aflaţi într–un bar în compania dirigintei lor * Situaţia dirigintei va fi discutată la Pedagogic luni, într–un consiliu de administraţie *
Poliţiştii sibieni şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au avut ieri o surpriză, în timpul unei razii în cadrul căreia au căutat elevi care erau în baruri şi internet cafe-uri, în loc să fie la orele de curs. Într-un bar de pe bulevardul Magheru au găsit mai mulţi elevi de clasa a XI-a, însoţiţi de către diriginta lor. Aceasta a motivat că nu face nimic ilegal, că restul elevilor din clasă sunt într-o excursie şi că dânsa a ales, cu cei rămaşi, să ţină ora de dirigenţie în barul respectiv. Diriginta a mai spus că nimeni nu a fumat şi nici nu s-au consumat băuturi alcoolice.

A încălcat regulamentul liceului

Situaţia dirigintei va fi discutată la Pedagogic luni, în cadrul unui consiliu de administraţie. "Am discutat cu doamna Silvana Pop, marea ei greşeală a fost că n-a venit să mă anunţe înainte de a pleca din şcoală. A încălcat prevederea regulamentului conform căreia nimeni nu iese din şcoală decât cu acordul directorului. Vom discuta această problemă în consiliul de administraţie. Pe de altă parte, ţinând cont că elevii au fost sub supraveghere, asemenea ieşiri se pot desfăşura. De obicei copiii sunt mai comunicativi când îi scoţi dintre pereţii sălii de clasă", spune Rodica Ţâlnariu, directoarea Colegiului Pedagogic.

Demersuri repetate, rezultate sub aşteptări

Nu este prima dată când elevii sunt găsiţi în baruri şi internet cafe-uri, în loc să se afle la ore. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) spun că de cele mai multe ori, în timpul raziilor, chiulangii sunt cam aceiaşi, şi că măsurile luate ulterior nu par să-i afecteze foarte tare, nici măcar atunci când acestea implică scăderea notei la purtare. "S-au făcut notificări de fiecare dată către conducerile şcolilor, organele de Poliţie au făcut către familiile acestora şi rezultatele cred eu că nu sunt cele aşteptate, întrucât de fiecare dată găsim elevi în aceste locaţii. O să facem din nou aceleaşi demersuri către conducerile şcolilor, o să le solicităm şi acestora punctul lor de vedere, şi un răspuns scris pentru ceea ce am găsit astăzi în aceste locaţii", a spus inspectorul şcolar Sorin Joantă.

24 de elevi în ofsaid

În urma acţiunii de ieri a poliţiştilor sibieni, 24 de elevi au fost prinşi pe picior greşit. "În cazul elevilor care au fost identificaţi în internet cafe-uri şi baruri, se va face comunicarea către ISJ şi către unităţile de învăţământ, şi de asemenea vor fi anunţaţi şi părinţii acestora, urmând a se lua măsurile legale împotriva lor", precizează agentul Adrian Rociu, din cadrul Poliţiei de Proximitate.
comentarii
24 comentarii

niste comunisti.

Fiecare e liber sa faca ce doreste. Doar in Sibiu sunt astfel de actiuni, pentru ca doar la Sibiu Politia mai actioneaza dupa siteme comunisme.

Libertate, stop comunism
20 de ani de democratie
18.10.2008 00:33
totusi nu se poate!cum sa nu te duci la scoala?dc nu vrei la sc du-te la lucru dar nu mai sta sa cheltuiesti banii parintilor ptr "scoala".am terminat si eu liceul la pedagogic acum ceva ani si stiu ca sunt destui profesori acolo care nu i-au in serios aceste probleme iar opinia d-nei talnariu mi se pare superficiala!
x
18.10.2008 01:31
Buna!

Alo, oameni buni ati innebunit! Oare comunismul si codul eticii si echitatii socialiste nu sunt de domeniul trecutului?!...Oare barurile nu sunt si ele localuri publice in care poare intra oricine?!
Cand vor inceta "raziile" astea comuniste?! Politia chiar nu mai are nimic altceva de facut?! Domnilor, nu mai confundati moralitatea cu legea!!!! Poate ca nu e moral ca niste tineri sa stea in bar, mai ales cand ar trebui sa fie la scoala, dar cu siguranta nu e ilegal. Doamna diriginta in cauza va poate da oricand in judecata pt patarea imaginii si aducerea de prejudicii! Treziti-va dragi MILITIENI!!!
Traziti-va dragi MILITIENI!!!
18.10.2008 04:30
Educatia nu are nimic cu comunismul!! comentariile voastre insa,cu siguranta ,da.
Alarmant este faptul ca desfasurarea orei de dirigentie in bar este considerata normala,fireasca,in timp ce nimanui nu pare ca i-ar fi trecut prin cap[cu atit mai putin acelei diriginte sau directoare]ca in timpul"liber"[???]sa faca o vizita la o librarie,sau la o biblioteca..AAA,da,astea sunt practici comuniste...uitasem! Si ne mai miram de nivelul de pregatire al elevilor,al studentilor,de calitatea oamenilor,de cresterea fenomenului infractionalitatii,de nivelul de cultura si de gradul de civilizatie al acestui popor!
P.S. ,oare majorarea cu 50% a salariilor profesorilor ,a vizat acoperirea orelor desfasurate in circiumi ,??
I.Blaga
18.10.2008 09:52
politia sibiu un exemplu de comunism curat.
stroie
18.10.2008 10:32
atita vreme cit copiii au fost supravegheati, au fost in ora de dirigentie (ora ce presupune si educatie nonformala), nu au consumat bauturi alcoolice si nu au fumat de fata cu diriginta, nu vad de ce au facut ceva ilegal. ilegale sint doar actiunile dumneavoastra, prin care vrei sa va faceti imagine: mai bine cascati ochii la delicventii juvenili autentici, care ii bat si lasa fara bani pe elevii din clasele mici, bullies, la citiva metri de vajnicii gardieni in parcul tineretului! ati strat de vorba cu diriginta ca sa vedeti tema discutiei din ora de dirigentie? dimpotriva, cred ca a facut enorm pentru tineri, ducindu-i acolo si aratindu-le toate aspectele vietii sociale, cu buunele si relele lor, pentru a intelege complexitatea vietii care ii asteapta. este exact acelasi lucru cu inexistenta educatiei sexuale in scoala, ii va lua pe nepregatite prima iesire cu prietenii in bar. ok, sa revenim, unde sa se duca diriginat cu elevii pentru o ora mai nonformala daca nu exista alternative: ati construit vreun centru cultural de cartier, pe linga scoli, unde o clasa de elevi sa isi poata desfasura un proiect social-cultural? au acces gratuit la salile din casa de cultura a sindicatelor? hai sa nu mai fim ipocriti!
plecati cu pluta
18.10.2008 10:55
ziarul tribuna dispne de documentul legalizat, semnat de catre elevi prin care ei accepta sa li se faca publica imaginea in rubrica tribuna tv? conform legilor internaionale dreptul la propria imagine prevaleaza dreptului la informare, astfel ca propun elevilor sa actioneze pe cale juridica daca li s-a facut publica imaginea de catre oricine a luat aceste imagini, fara acceptul lor explicit.
o precizare
18.10.2008 11:06
Politia Comunista singura instutie ce trebuie sanctionata.

Trezirea, militeni putorosi. Sunt 20 de ani de democratie, la voi poate nu e valbil inca.
sfdg
18.10.2008 12:21
Sunt parintele unei eleve din clasa a X-a. Am avut onoarea sa o cunosc pe Doamna profesoara Silvana Pop, un model de onestitate si corectitudine, cum Romania a uitat demult sa mai produca. Presa cauta senzationalu, acolo unde nu este nimic senzational. Daca ne gandim putin, ceea ce scoala nu ne invata, ne dam seama ca barul e o cafenea si cafeaua e de fapt ciocolata calda. Cine suntei d-voastra d-le inspector? Ce ati facut concret pana acum, in afara faptului ca va duceti elevii la scoala cu politia? Zilnic imi intreb copilul cum a fost la scoala. Raspunsul invariabil este PLICTISITOR (cu exceptia orelor de romana). Ati sesizat ministerul ca nu isi face treaba, ca nu exista o strategie, o viziune, programa moderna care sa reuseasca sa modifice raspunsul fiicei mele? Eu o admir pentru efortul urias de a sta 8 ore in banca doua zile pe saptamana si alte 7 ore in celelalte zile. V-ati informat superioarii despre aceasta aberatie a sistemului? Sau e mai confortabil sa intrati in jocul lor de denigrare a profesorilor?
un parinte contribuabil
18.10.2008 12:27
de ce nai aruncat cu cana de cafea pe cameraman D.Profesoara sau pardon trebuia sal chemi si pe ei la o cafea poate te lasau in pace sa le fie rusine , poate sunt si chiulangi dar acum e alceva si imediat a inceput ancheta ca pe timpul comunismului cind te cauta MILITIA prin cafebaruri sa caute si prin alta parte si prin parcuri sau sa amenajeze ceva pt, bieti copilasi sau acuma cum vad un MILITEAN caintra in cafebar sa fuga rusine.
un cititor
18.10.2008 14:56
intai invata sa scrii ba elevule. Minorii nu au voie in cafenele sau baruri. Acolo nu intra orice prichindel
@un cititor
18.10.2008 15:56
POLITIA TREBUIE SA PRINDA HOTI , NU SA ADUCA COPII LA SCOALA ... DE AIA PLATIM POLITIA ?!
E PROBLEMA FIECARUIA DACA VREA SA MEARGA LA SCOALA SA NU VREA SA MEARGA, DAR SE PARE CA AICI E PUTIN ABUZ DIN PARTEA POLITIEI ROMANE, DEOARECE INGRADESC LIBERA CIRCULATIE A CETATEANULUI DE A SE DEPLASA LA ORICE ORA DIN ZI SI DIN NOAPTE PE TERITORIUL ROMANIEI( VEZI CONSTITUTIA ) ...pai sa fi fost eu elev sa vina politia dupa mine prin baruri, va spun eu ca bine nu era..cine vrea sa invete sa invete, nu sa fie dus intr-o institutie de invatamant cu forta de catre POLITIE.
Si se pare ca pe aceasta pagina de internet se stereg opiinile cititorilor si asta imi da un semn de gandit cu privire la libertatea de exprimare a acestui ziar.
prostie mare
18.10.2008 16:40
Ce e aici. Uni spun ca elevi trebuia sa mearga la biblioteca, alti ca au facut bine, ca diriginta e asa. Ce aveti mai, trzitiva la realitate. Unde va credeti in secolul XIX sau XX suntem in secolul XXI. Secol ai internetului si noi ne plagem ca 24 de elevi si o profesoara au iesit la o ora de dirigentie intr-un bar. Vai de capu nostru. Acesti elevi stau aproximativ 36 de ore pe saptamana la scoala cu o medie de 6 ore pe zii. Da, ajung acasa, mamanca si trebuie sa se apuce de lectii. Daca scapa la 2 ajunge acasa la 3, la 4 juma sau 5 se apuca de lectii. Ce timp mai are acest copil pentru alte activitati. Credeti ca sta o ora la scris. Cel putin 4 ore daca nu are test a doua zii. Ne intrebam de ce copii sunt grasi, ne intrebam de sunt diabetici. Pentru ca nu mai au timp pentru alt ceva. Este fix un servici acelasi lucru in fiecare zii. Pai copii nu sunt roboti si nici adulti. Un copil se plictiseste mai repede decat un adult. Tot noi suntem gresala, pentru ca scoala a ajuns un servici. Si elevi si profesori fac acelasi lucru. Scopul este ca elevul sa treaca clasa si profu sa ia bani. Nu se mai face scoala de dragul scolii, nu se mai citeste o carte ca inainte. Pentru ca acuma exista PC si internetul. O alternativa. Asa ca elevu nu mai trebuie sa afle ce e sexu, alcoolu sau fumatu sau violeta. Afla de aici asa ca lasati-o moale, politia sa isi vada de treaba ai si sa verifice barurile, dar nu daca sunt elevi ci daca beau alcool sau fumeaza. ISJ sa nu mai dea cu sanctiuni si nici scolile ci sa se candeasca cum sa atraga ,, angajatii" la servici. Iar dascali sa isi faca treaba pe care trebuie sa o faca nu din punct de vedere financiar ci din punct de vedere al elevului. Pentru ca astea daca nu isi vad de treaba ramana fara ,, forta de munca" sau au forta de munca dar slab pregatita. Si aici nu prea poti aduce din alte tari. Parerea Mea.
Alo, Alo, Dragi tovarasi
18.10.2008 17:40
Cand citesc comentarii atat de idioate precum majoritatea celor de mai sus, imi dau seama de ce Romania se afla in starea in care o stim cu totii. Asta e rezultatul manelizarii sistemului de invatamant. Si din pacate, suportam cu totii consecintele.
Exista atat de multe variante de a desfasura o ora de dirigentie, incat asta cu iesitul la bar mi se pare de un prost gust desavarsit.
De ce nu a ales profesoara respectiva o vizita la Muzeul Bruckenthal? Sau la Biblioteca Astra? Sau o vizita la Muzeul Satului? De ce nu a ales sa desfasoare o auditie muzicala, sau sa vizioneze un documentar educativ? (cum ar fi despre avort). Sau poate sa intreprinda o actiune pentru folosul comunitatii? Pana si o plimbare in Parcul Sub Arini ar fi fost o idee mai buna decat sa stea sa piarda vremea prin baruri. Si ar mai fi avut, slava Domnului, o gramada de solutii practice si cu adevarat educative.
Sper ca profesoara respectiva sa fie sanctionata aspru.
eul
18.10.2008 19:19
akm ce vina au elevii dak diriginta ii scoate la suc....credeti k ei sunt asa de prosti sa se duca in baruri din acestea(la vedere)...ei sau dus acolo k asa o vrut, ma gandesc, diriginta lor....copii nu au nici o vina...sa sanctioneze profesorul!!!!!!!
me
18.10.2008 19:27
Am terminat Peda acum 3 ani si am primit o educatie foarte buna de la fosta diriga. Nicidecum nu am vazut baruri la dirigentie dar am chiulit de la alte clase iar acum imi doresc sa nu fi facut asta sau macar sa fi avut profesori care sa ma sanctioneze ptr lipsit de la ore precum fizica etc... Cum iti asterni asa dormi dar cand esti in liceu ar trebui sa fii sanctionat ptr chiulit ptr k pur si simplu nu te duce capul ca ora respectiva s-ar putea sa-ti influenteze viata mai tarziu...
graduated from peda
18.10.2008 20:10
Eu zic ,ca nu se face educatie cu forta.Totusi se poate merge la bar si dupa ore,si nu cred ca ''militia'' ar trebui sa intervina.
BBG
18.10.2008 21:03
Halal diriginta!!! O ora de dirigenie tinuta intr-un parc la curatul de toamna ar fii contribuit la intarirea spiritului civic la o virsta cind asta se mai poate face. Ce educatie civica poti acumula intr-un local? Ca sa nu mai vorbim ca in USA profa in cauza ar fii infundat vreo 4-5 ani de puscarie garantat si nici cel mai dibace avocat nu ar fii salvat-o de oprobiul public. Nu cred ca sistemul juridic si executiv in USA sunt comuniste.
E trist de tot ca sunt atita tembeli pe forumul acesta care sprijina actiunile ei de o iresponsabilitate crasa si dezarmanta. Sunt adeptul unui capitalist feroce ( finacial analyst in usa) dar ramin la convingera ca politia sibiana ar trebuii sa faca asemnea razii mai frecvent, iar pedepsele sa fie mai aspre. Chiar nu se intreba nimeni de ce 90% din romanii care pleaca in vest ajung ospatari, cameriste, menajere, soferi, culegatori de fructe.. iar '"jegurile" de indieni ajung toti doctori si ingineri si analisti financiari?! Asta este "rodul" educatiei asa cum se face ea in romania post decembrie 1989.
maxi
18.10.2008 21:31
ala nu-i bar ci e o CAFENEA. ala nu-i bar ci e o CAFENEA. ala nu-i bar ci e o CAFENEA. ala nu-i bar ci e o CAFENEA.
ala nu-i bar ci e o CAFENEA. ala nu-i bar ci e o CAFENEA. ala nu-i bar ci e o CAFENEA. ala nu-i bar ci e o CAFENEA.
18.10.2008 21:46
ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.ba e bar.
noi
18.10.2008 22:13
Scoala, in Pedagogic e in cadere libera !! Majoritatea profesorilor sunt dezinteresati si parcurg materia intr-un mod superficial..dar majorare de salariu toti vor...RUSINE!Nici nu-mi vine sa mai merg la scoala stiind ca ajung in clasa si pierd timpul cu ore libere nejustificate si nerecuperate. Mi se pare lipsa de respect, sa ceri elevului sa isi inchida telefonul in ore, dar in schimb porfesorul sa raspunda fara pic de jena. Scoala Europeana?! Ar vrea ei,..mai degraba Bastilia!! Pestele de la cap se-mpute... Haos total si bataie de joc..
lenutza
18.10.2008 23:05
Nu pot sa nu ma intreb cu amaraciune: Oare atat sa merite un dascal dupa 25 de ani de munca?
cadru didactic
19.10.2008 13:24
deci nu pot sa cred asa ceva!in prumul rand nu un siplu bar e un caffe-bar...si nu inetelg ce vina are dirginta si nici elevii!mai da-o incolo de treaba ca doar suntem o tara libera...si cine nu stie situatia sa nu mai tot comenteze.....ca poate sa ise intaple oricui asa ceva....mai stiu si eu proferori care ies cu elevii la un suc sau o cafea mai povestesc si ei doamne da n-or dat in cap la nimeni!!
trezirea!!
19.10.2008 15:33
am terminat si eu peda anu trecut.....in a12a mergeam prin baruri zilnic....cand vedeam o masina a politiei ne luau transpiratiile, aruncam tigariile, ascundeam berea...ce mai distractii....
eu
19.10.2008 17:24
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia