Tribuna
CTP, Djokovici, şi poterele online de ultraşi vaccinişti
Dumitru CHISELIŢĂ
994 vizualizari
CTP, Djokovici, şi poterele online de ultraşi vaccinişti
© facebook/Cristian Tudor Popescu
Bine, am înţeles, Novak Djokovici este un periculos care umblă nevaccinat prin lume şi era NORMAL ca atunci când a ajuns în Australia sa fie băgat la coteţ, ca orice emigrant plin de boli şi paraziţi, că nu e el din categoria aia de "refugees welcome" care îţi intră în casă fără să-i inviţi, iar dacă îi scoţi afară, poliţia se ia de tine şi te amendează pentru naţionalism extremist.

Ba e şi normal să nu mai joace tenis. Sau să nu mai plece din Serbia aceea ultrana­ţionalistă şi şoşocară care îl lasă pe "Nole" nevaccinatu' să infecteze un continent întreg precum frumoasa Australie, străveche vatră geto-dacă şi leagăn al democraţiei şi spărgătoare de recorduri în materie de lockdown şi mătrăşit violent proteste anti. Sau măcar să-l interneze într-un lagăr pentru din ăia şi să fie obligat acolo să citească zilnic ştirile de la posturile Asociaţiei Pandemistan TV Romania, ştirile concernului Pandemistan News punct-ro, editorialele lui CTP şi comentariile ultraşilor certificaţi verde. Adică şi sârb, şi orotodox, şi nevaccinat, e totuşi deja prea mult pentru lumea în care trăim.

 Nu îmi place sportul. Nu ştiu să vă numesc cinci fotbalişti din Liga 1 şi mi se rupe de asta. Nu omor telecomanda hoinărind pe multiplele canale de sport ca nu cumva să ratez cine ştie ce derbi din Cupa lui Peşte Oceanic. Nu mă uit la Formula 1, 2 sau 3. Turul Franţei mă lasă mai indiferent decât un discurs festiv la dezvelirea unei statui. Pe Municipal am văzut doar o repriză dintre Inter şi Gloria Buzău care parcă intenţionat s-a terminat cu 0-0. Despre tenis, ce să povestesc, mi se pare un joc lung şi plictisitor şi nu am mai urmărit ceva pe tema asta de la Marea Finală de la Wimbledon dintre Borg şi McEnroe din 1980.

Ultima chestie mai cât de cât din sportul cu racheta ce am remarcat-o a fost atunci când Simona Halep poza vindecată de Covid, alături de unii îmbrăcaţi în cosmonauţi, ea neavând nici fir de echipament de protecţie pe ea, ceea ce m-a amuzat foarte tare. Iar dacă acum două-cinci luni mă luai pe rapid cu "da' tu ştii cine e Novak Djokovici" puteam să bănuiesc că e un cântăreţ de "narodna mujika" de la ex-iugoslavi. Deci departe de mine să mă aventurez în comentarii sportive în general şi tenismene în special. Dar "Cazul Djokovici", deşi are legătură cumva cu tenisul, nu mai ţine de tenis. Ci de o anume atitudine extremistă a ceea ce sunt acum ultraşii vaccinului.

Nu mai spunem care e chestia care l-a făcut pe tenismanul Novak Djokovici detestatul unora şi eroul altora. Cert e că în Superba Australie treburile s-au încurcat birocratic, sanitar şi legislativ, iar ceea ce putea fi normal a deviat într-o isterie în care nici medicina şi nici logica nu mai aveau treabă sau argument. Faptul că Djokovic nu e vaccinat e considerat ca fiind ceva mai grav decât masacrele dintre neamurile Hutu şi Tutsi din Rwanda. Faptul că deşi nevaccinat (şi deşi mai mult ca sigur, acceptat aşa de către organizatorii turneului lui Open, că nu s-o fi dus de nebun, ştiind că nu are voie, doar ca să aibă CTP material de păreri şi subiect de panaramă cetăţenii din Romanistan) a avut TUPEUL să ÎNCALCE INTENŢIONAT MĂREŢELE LEGI ale Australiei care, vorba diverşilor deontologi, bune sau rele, trebuie respectate (parcă îi văd în Germania de după 1933 sau în România de după 1950 explicând acelaşi lucru).

 

Djokovici Eroul versus Djokovici Dujmanul

Deci Djokovici a trecut dincolo de tenis şi a devenit subiect de controverse. Normal să existe controverse într-o lume controversată plină de măsuri controversate. Şi e la fel de normal să vedem aici rânjind politicul dincolo de o falsă faţadă medicală.

Dacă era problemă pandemistă cu Djokovici Nevaccinatul sau, na, Novax Djokovici, cum i se spune mai nou, treaba, conform normalului şi (chiar) a logicii măsurilor de protecţie anti covid, ar fi fost aşa: testat. Îl testai (mai ales acum, când iată, deja le scapă şi oficial, Omicronul se lipeşte de vaccinaţi, deci poţi împrăştia de voie cu tot certificatul ăla al tău de fiinţă superioară la purtător) şi tu, ca organizator, spuneai: eşti negativ, joci; eşti pozitiv, salut calu', nu joci, stai in carantină apoi gohome cu tine. şi nimeni nu ar mai fi comentat nimic. Mai ales în Ţara Comentacilor, România.

Şi uite aşa, un eveniment din seria "diverse" a rubricii sport, a devenit un eveniment marcant în lupta pro/anti vaccinare şi în clasarea oamenilor în funcţie de acest act care ar fi trebuit să fie doar o chestie medicală, nu pretexte pentru segregări sociale.

Pentru "antivaccinişti", Djokovici a devenit un erou care se luptă cu Noul Sistem şi care demască anormalul situaţiilor din Noua Lume. Este şi sârb, şi ortodox, deci e de-al nostru. Şi e nevaccinat, ceea ce nu ar trebui să fie o problemă mare, atâta timp cât se poate afla dacă e contaminat sau nu şi prin alte metode. Deci, un erou, un simbol. Chiar dacă, în realitate, el e mai mult o victimă a unor îmbârligături legislative şi ale unei paranoia globale. Iar tertipurile de a participa cumva la Open-ul ăla sunt cât se poate de puţin eroice. Dar, totuşi, să vezi că un ortodox nevaccinat e campion mondial, e totuşi o victorie de când vezi tot felul de sportivi luaţi din senin cu targa de pe teren.

Pentru ultraşii provacşi, "Nole" este un sub-om, unul care vrea să fenteze puritatea pandemistă a evenimentului, să tulbure armonia vaccinală de la Australian Open în special şi de la Australia în general. Toţi urlă că e "antivaccinist" aşa cum bunicii lor strigau despre gospodarul statului că e "chiabur" sau "manist". Mai e şi ortodox, ceea ce clar că îi confirmă apartenenţa la o categorie inferioară a societăţii, ştiindu-se că doar ortodocşii merg la biserici şi pelerinaje şi umplu mapamondul de covid, cu popii ăia ai lor care intră din casă în casă ca să le dea covid, că au capul în Evul Mediu, urăsc tot ce e ştiinţă şi tehnică, de la opaiţ la tunerul TV DVB-C-T2 şi nu îşi dau copiii să fie educaţi sexual încă de la grădi'. Plus de asta, e sârb, deci un criminal înnăscut pentru că Bosnia, Croaţia, Kosovo, ocuparea Banatului după Primul Război şi moartea lui Mihnea cel Rău. Plus că tatăl său e un naţionalist, nu un "european", e şi el evident, ortodox şi el plus că şi-a comparat fiul cu Iisus, ceea ce e o blasfemie pentru orice progresist liber cugetător care vrea spitale unde să stea la ATI nu catedrale unde să se roage fără cerere înregistrată la secretariat. Deci, Novak Djokovici, campion mondial la tenis, dacă nu e ca noi, să stea în pana mea acasă şi să joace tenis la el în curte iar în pauze să bea şliboviţă şi să mănânce pleşcaviţă. Nu e loc pentru ciocoi, în republică la noi. Jucăm tenis fără nevaccinaţi şi împotriva lor.    

 

Ilie Năstase, expert în legislaţie australiană

Fostul tenismen Ilie Năstase în înfierează cu mânie vaccinistă pe Djokovici. "Vina este total a lui Djokovic" şi spune că nu s-ar fi suit în avion ("să hi stat acas', vorba sibianului) dacă ştiam că trebuie să fii vaccinat ca să participi la Australian Open. "Toată vina este a lui". Plus că, evident, dujmanul de la fileu nu vrea să se vaccineze aşa că "Ce vreţi mai mult?". De apreciat cunoştinţele de legislaţie sanitară australiană şi de imigraţie ale domnului Năstase. Şi nu uităm uniforma aia de la Wim­bledon, care a fost un deliciu, deşi ea trebuia purtată doar la ceremonialuri militare, din câte ştim.

Apropo, Ilie Năstase pare singurul om de pe mapamond căruia Covidul i-a făcut bine: "Ilie e mai bine decât înainte! Nu ştiu ce i-au băgat în spital, ce tratamente i-au făcut, dar e într-o formă de zile mari! Taie şi cară lemne toată ziua", a declarat soţia sa, citată de DIGISport vezi aici

https://www.digisport.ro/tenis/ilie-nastase-un-om-schimbat-dupa-infectarea-cu-covid-19-nu-stiu-ce-i-au-bagat-in-spital-cara-lemne-toata-ziua-1441393?fbclid =IwAR0_HiAqB93WFLI2CSYMFP swaQAfqnAnz7RuBhlV92vWQF2pVGmfsL64snU

 

CTP, foarte supărat că i s-a făcut dreptate lui "Nole"  

 

Cristian Tudor Popescu, evident fiind vorba de(spre cineva din) tenis, una din specialităţile sale (alături de cinematografie), nu a ezitat să comenteze verdictul favorabil dat lui Djokovici. Marfă era destulă şi cum am mai zis: sârbul, ortodoxul, nevaccinatul, ultimele două calităţi fiind extrem de înfierate în general de către cunoscuta "Personalitate jurnalistică" (aşa scrie la pagina lui de facebook că e CTP).

CTP se plânge într-o postare că, vai, faptul că i s-a dat un verdict favorabil lui Djokovici, va face ca lumea să nu se mai vaccineze (???). Un argument foarte medical, venit de la un specialist. Dar CTP nu se lasă să nu mai elibereze şi anumite flegme tradiţionale la adresa ortodocşilor, pentru că aşa e meniul şi aşa este jurnalistic. ""Nole Hristos a învins şi vaccinul! Încă o victorie a lui Novak Djoković, pe lângă cele care îl fac să fie cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor: pe întreaga planetă, un număr uriaş de oameni vor refuza să se vaccineze (sl. ns.)după hotărârea judecătorului Kelly, prin care Djoković poate să intre nevaccinat în Australia. Nu mai contează respectarea sau nu a legii australiene sau dacă Djoković va ajunge sau nu să joace la Melbourne - adică tenisul."Antivacciniştii, conspiraţioniştii, naţionaliştii agresivi antioccidentali din Estul Europei, şi din România", triumfă punându-şi-l în frunte pe Nole Spartacus, pe Nole Iisus Hristos, pe Contele de Monte Carlo, scăpat din închi­soarea în care îl ţineau "ăştia". Marele Novak ridică trofeul deasupra capului şi fără ajutorul rachetei!"

O postare demnă de Scînteia anilor '50. Uite, în loc de chiaburi îl punem pe Djokovici, în loc de burjui punem antivaccinişti, în loc de moşieri punem conspiraţionişti, în loc de capitaliştii aglo-americani şi lacheii lor titoişti punem "naţionaliştii agresivi antioccidentali", ne iese, că limbajul de lemn doar a făcut update.

Interesant e că CTP avea cu totul alte păreri despre starul sârb prin iunie anul trecut: "În această noapte, Novak Djokovic este cel mai mare jucător de tenis al planetei, fie şi numai pentru stopul ireal pe care a avut nervii, inima şi mâna să-l pună la 6-5, minge de set 3 - cel mai frumos set văzut pe un teren de tenis de câţiva ani încoace - pentru Rafa.

Privindu-i pe aceşti doi zei antici ai sportului mondial cum joacă la 34 şi 35 de ani, nu rămâne decât să ne amintim ce-a răspuns Nole după finala de la Roma, câştigată de Nadal, întrebat ce părere are de tinerii jucători Next Gen: "Next Gen? Noi suntem Next Gen, Rafa şi cu mine"! Ei, dar părerile se pot schimba atunci când e cazul, nu?

Ok, înţeleg supărarea personalităţii jurnalistice, că s-au adunat prea multe şi la el, uite sunt oameni neascultărori care nu se supun şi chiar ortodocşii ăia uite ce e de capul lor şi mai ales naţionaliştii agresivi antio­ccidentali din Estul Europei, şi din România, spre desebire de internaţionaliştii paşnici şi pro-occidentali din Vestul Europei şi din aceeaşi Românie. Înţeleg că "nu mai contează respectarea sau nu a legii australiene" că în contextul ăsta, legea confiscării bunurilor etnicilor germani de după război a fost ceva excelent, pentru că era lege, deci trebuia respectată, la fel şi legile care te băgau în puşcărie dacă tu nu aveai puritatea rasială de a te căsători cu o persoană albă (nu nu e vorba de Germania nazistă, ci de SUA, statele din sud, în aceeaşi perioadă). Plus că, ghinion, un judecător australian, conform legilor austra­liene, a decis ca "Nole" să fie repus în drepturi. Dar, când legea îi dă dreptate nevaxului Djokovici, atunci precis legea e rea. Acum înţeleg că se caută chichiţe să i-o tragă lui Nole pe chestii de procedură şi nu ştiu ce rahat în decla­raţii cum că nu a fost unde a fost. Însă e prea târziu. Australienii spun că prin povestea asta şi-au făcut praf imaginea (câtă o mai aveau şi pe aia). Doar ai noştri, betmen betmen...

Păi ca să nu mai facă zgomot poterele şi brigăzile de vaxiultraşi, eu zic să se facă două cupe, una cu vaxaţi, alta cu nevacşi şi fiecare să se uite la cine-i place. Am înţeles că, la fel ca în cazul măsurilor anti-pandemie şi a certificatului verde, în tenis se pricep oricare alţii decât specialiştii.

Apropo, i-am dat follow lui "Nole". De aia. Că de nu eraţi voi, habar nu aveam de viaţa lui. 

Ultima oră. CTP; desigur şi din nou:" În continuare cred că ar trebui să vorbească (despre Djokovic,n.n.), ar fi foarte important. Dacă nu, atunci se situează pe poziţia antivaccinistului. Asta este, de fapt, problema". OK, deci nu mai e vorba că are boală, că răspândeşte, că poate infectează. Ci de o atitudine. Ştiam.  

 

comentarii
27 comentarii

Nu mai are nime curaju sa comenteze.
rosu
12.01.2022 14:15
Luuung.... Divagatii si comparatii fara rost...
12.01.2022 15:09
pai da, sa ne dea noua dreptul sa ne facem institutiile, reataurantele, spitalele etc noastre. De ce sa decida vaccinatii pentru noi?!
@15.09
daca tu citesti mai greu, asta e.
12.01.2022 18:20
Citesc mai repede decat tine, fraiere, dar m-am saturat de aceleasi poante rasuflate... Ca sa zica ceva o ia pe ocolite si atata ocoleste pana a uitat de unde a plecat si ce-a vrur sa spuna...
@18:20
12.01.2022 18:33
Vorba lunga, saracia omului:legea e lege pentru toti , si se respecta.In Australia.
Mihai
12.01.2022 18:43
Mai, va tot contrati ba ca scrie pe lung, ba ca scrie adanc, ba ca e pesedist, comunist si uite asa dl. Chiselita face vizualizari... Nu cumva asta e si scopul?
12.01.2022 20:28
Si eu cred ca acest jurnalist infectat cu NOVAX , are ca scop ca si toti Sosotii, sa fie Gica-contra la vaccin indiferent de realitate si evidenta - Romania in valul 3, zeci de mii de morti , record absolut in Europa, majoritate zdrobitoare : 90% NEVACCINATI.
Referitor la Djokovici, sarbul neste vinovat si va plati cu inchisoare pentru ca si-a falsificat testul Covid , nu a respectat carantina, si a mintit in formularul de intrare in Australia.
Stefan
12.01.2022 21:15
Am vazut-o si pe asta: useristi citind articole lungi.
13.01.2022 01:37
Dragi romani(intoxicati) din cap de sat,

daca va sta autorul articolului in gat, fugiti cat vedeti cu ochii pe alte site-uri de soare si vaccinati pline. Punct. Daca va irita ca are a naibii de dreptate, atunci n-aveti decat sa faceti gargara cu vorbe goale comentand ba ca-i lunga, ba ca-i laie, ba ca-i balaie opinia Dumnealui, dar tot pe voi va doare inima de ce carcotiti acolo. Apropo, nu l-am vazut pe sarbul asta jucand tenis niciodata, dar auzindu-i povestea il pup ca de la ortodox la ortodox, desi eu nu m-as fi dus la capatul lumii sa ma inchida inchisii aia la minte pe motiv ca nu ma las controlat. Hai sictir baieti: aici nu e vorba de virusel sau vaccinel, ci control. Normal ca cei care controleaza turba daca cineva li se opune, iar controlatii latra la cei care nu se lasa controlati precum s-au predat ei.
proChiselita
13.01.2022 01:59
Maestrul Chiselita cerea săptămâna trecută un link de unde sa rezulte ca e antivacccinist așa cum am zis eu . Pai iată ca singur mi-a ridicat mingea la fileu, că tot suntem la tenis: articolul de mai sus e propaganda antivaccin și anti reguli sanitare cap-coada. Daca tu îl susții pe Djokovici care si-a falsificat testul covid , a mințit în documentul de intrare în tara și nu a respectat masurile de izolare( asta dacă testul e real pozitiv, eu zic ca nu), nu mai are rost sa comentam.Sa vedem azi ce face idolul său , mare minune sa nu fie expulzat din Australia , ar putea ajunge și la inchisoare pentru uz de fals .
kokos
13.01.2022 08:07
Ai o problemă mare, gravă, d-le Chisăliță! Se numește grandomanie.
Fabian
13.01.2022 09:40
Cum poti sa-l faci Maestru pe acest ziarist ? Se spune prin targ ca nu a vizitat nici o tara straina, si merge doar pe jos si cu autobuzul. Este foarte limitat . Habarnist dupa cum singur zice la Sport.
Si apoi sa ai tupeul sa-l critici pe CTP si un intreg continent vaccinat ,Australia, cu argumente AUR-iste antivacciniste, fractura mare de logica elementara.
@kokos
13.01.2022 12:21
Crezi ca vizitarea unei tari straine iti da intelepciune si inteligenta? Cei mai multi se duc sa faca plaja si sa mance la allinclusive, in loc sa viziteze, sa ia seama la obiceiurile si mentalitatile oamenilor de acolo. Asa ca chestia cu vizitarea unei tari straine n-are nicio legatura. In ceea ce priveste mersul pe jos - e sanatos. Nu striga toata lumea sa facem miscare? Iar daca circuli cu autobuzul gasesti material didactic pt. o teza de doctorat atatea lucruri ciudate sau interesante vezi. Asa ca daca n-ai argumente legate de articole, nu face atac la persoana!
@@kokos
13.01.2022 13:33
Citesc si ma amuz. Dl Chiselita stie negru pe alb, o data in plus, cine-l iubeste si cine nu. Astia n-au nici o treaba cu tenismenul, ci cu autorul articolului.
Dle Chiselita, eu zic sa initiati un articol cu o tema la intamplare, gen
" Efectul nociv al paralelismului liniilor de cale ferata asupra ciclului menstrual la cartita". Nu scrieti mai mult de un paragraf si sa vedem atunci comentarii!
proChiselita
13.01.2022 14:47
Istet esti, bre! Ce texte scoti! Dl. se lalaie in articole pt. ca, probabil, e platit la nr. de semne, asa ca...
@pro chiselita
13.01.2022 18:48
Atâta înverșunare a celor care s-au vaccinat pe ceilalti.... Și a celorlalți pe primii...' Sa moară și capra vecinului'. sa fim contra celor care nu gândesc ca noi. Oare nu trăim toți în acelsi loc sub soare ? Ce iese bun din asta? Iese ceva?
silviu
13.01.2022 20:21
Se uita un lucru, un ziarist prin scrierile sale este un factor de influentare important, mai ales la acest ziar care are multi abonati, pensionari si batrani.
Si apoi Mitica scrie bine si cu talent.
Dar... fiind antivaccinist, ma intreb cum mai poate dormi noaptea , stiind ca poate articolele sale au influentat pe multi oameni cu probleme medicale si care sunt vulnerabili la aceasta infectie , nu s-au vaccinat , si...au murit.
@silviu
13.01.2022 20:59
Cu talent, cu talent, dar mai pe scurt!
@@silviu
13.01.2022 22:42
Stie cine-l iubeste... Cine sa-l iubeasca? Nevasta...
@pro Chiselita
13.01.2022 22:43
Mă dobitocilor, antivacciniştilor, confundați doctorul, medicul cu virusologii, care s în domeniu cu microbul ăsta puternic şi pervers, exact ca voi! Spuneți lui babacul un virusolog corect care zice ce ziceți voi? Niciunul măi fățarnicilor, ce prin inpertinența voastră ati omorât atâta lume.
Fix ori'sau ics
14.01.2022 10:10
Este trist sa vezi ca un jurnalist , formator de opnie se opune cu inversunare unei realitati totusi decente chiar in Romania noastra needucata. Sibiul are o majoritate de oameni care sunt normali, respecta regulile pandemiei si s-au vaccinat.
Este lipsa de respect sa-i faci ,, ultrasi ,, pe oamenii responsabili si sa nu realizezi ca ai o gandire gresita .
Mihai
14.01.2022 15:10
Mai fraiere, de unde le stii tu pe toate? Ai dreptate: virusul e la fel de pervers ca si cei care l-au creat si i-au dat drumul sa se multiplice! Dar mi se pare ciudat ca intr-o familie 2 membri sa se imbolnaceasca iar ceilalti doi sa n-aiba nimic! Plus ca atunci cand sunt sarbatori sau e sezonul vacantelor, incidenta infectarilor scade, virusul asta pervers ia o pauza de la perversitate si ne lasam sa ne cheltuim banii, apoi aprig se arunca pe alt val!
@fis sau ics
14.01.2022 16:52
Oau! Ce de comentarii! Parca niciodata sau macar de cand il citesc eu, dl. Chiselita n-a avut atatea comentarii! ce s-au incins spiritele!
14.01.2022 20:53
Lung, dar bun!
Pentru cei ce se "bat" pe tema pro sau contra vaccin:
Poate sá-mi spuná cineva, dacá cineva e vaccinat, trebuie sá se mai teamá de cineva nevaccinat? Cáutati sá vá ráspundeti singuri si nu vá abateti de la întrebare.
Si încá o întrebare: care e definitia "imunizárii"? Altfel spus, ce înseamná a fi "imunizat"?
Un Sibian
15.01.2022 01:05
Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.

...

Tu rămâi la toate rece,
De te-ndeamnă, de te cheamă;
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera şi nu ai teamă;
Te întreabă şi socoate
Ce e rău şi ce e bine;
Toate-s vechi şi nouă toate:
Vreme trece, vreme vine.
15.01.2022 16:00
Foarte potrivite strofele din Glossa, mai ales de ziua lui Eminescu si a culturii nationale... Pacat ca in curand nu va mai exista national, vom fi cu totii o gloata...
@16:OO
16.01.2022 08:52
Lung si in zadar! Novak va fi deportat!
16.01.2022 16:57
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia