Tribuna
Fabrica Sevis
Credincioşii din Rod şi-au primit noul preot paroh
Credincioşii din Rod şi-au primit noul preot paroh

Comunitatea parohială din Rod a trăit clipe de bucurie
    duhovnicească în duminica a cincea din Postul Mare. În
    această zi, credincioşii din Rod şi-au primit noul paroh, părintele Ştefan Claudiu Raicu, care a fost hirotonit preot de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Mărginimea Sibiului, spun reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.
Potrivit acestora, Mitropolitul a săvârşit Sfânta Liturghie în locaşul de cult din Rod, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian şi alţi slujitori ai sfintelor altare. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a săvârşit hirotonia diaconului Ştefan Claudiu Raicu întru preot precum şi hirotonia întru diacon a teologului Gheorghe Şamu.
În cuvântul de învăţătură, ÎPS Laurenţiu Streza a prezentat mesajul Duminicii a cincea din Postul Mare şi a prezentat viaţa şi virtuţile Sfintei Maira Egipteanca.
"Doi dintre ucenicii Săi, Iacov şi Ioan, fiii lui Zevedeu, I-au cerut Mântuitorului să le acorde lor întâietate înaintea celorlalţi ucenici, ca unul să primească onoarea de a sta de-a dreapta Lui, iar celălalt de-a stânga, în împărăţia pe care ei o credeau lumească. Această dorinţă a celor doi a provocat supărare celorlalţi ucenici, de aceea Mântuitorul îi vindecă pe toţi de vanitate şi de pretenţii de întâietate deşartă, mustrându-i mai întâi pe Iacov şi Ioan, spunându-le: "nu ştiţi ce cereţi!" (Marcu 10, 38). Apoi, fără a nega că este Împărat, dar altul decât credeau ei, Iisus le-a arătat ucenicilor că în Împărăţia Sa cea din ceruri Tatăl rânduieşte întâietatea slujirii, zicându-le: "A şedea de-a dreapta Mea, sau de-a stânga Mea, nu este al Meu a da, ci celor pentru care s-a pregătit" (Marcu 10, 40). Pentru a-i apropia mai mult pe ucenicii Săi de adevărata slujire smerită şi jertfelnică, Iisus le descoperă încă o dată Jertfa Sa care va sta la temelia Împărăţiei Cerurilor, întemeiată de El", a spus ÎPS Streza.
La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Ardealului a oficiat ceremonia instalării noului paroh din Rod. Ierarhul i-a înmânat părintelui Ştefan Claudiu Raicu o Evanghelie, o Cruce şi o cheie, simbolizând cele trei slujiri la care este chemat preotul, cea de învăţător, cea de săvârşitor al Sfintelor Taine şi cea de păstor, de conducător al credincioşilor către Împărăţia Cerurilor.
Noul paroh a rostit un cuvânt de mulţumire şi a făgăduit că îşi va îndeplini cu multă sârguinţă misiunea la care a fost chemat, exprimându-şi recunoştinţa faţă de ÎPS Laurenţiu Streza, faţă de familia sa şi faţă de credincioşii încredinţaţi acum spre păstorire.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia