Tribuna
TRIBUNA 130
Cortina a căzut. Povestea merge mai departe
Andra MARINESCU
3330 vizualizari
Cortina a căzut. Povestea merge mai departe
TRIBUNA a încheiat anul aniversar - cel în care a celebrat un secol şi trei decenii de la apariţia primului număr - într-o atmosferă de sărbătoare, între prieteni şi colaboratori, cu momente artistice de marcă şi alături de o parte dintre cititorii săi. Gala "Sibiu şi Tribuna, împreună de 130 de ani", a început aseară, la ora 18, la Sala Thalia, iar preţ de aproximativ două ore spectatorii au putut să o admire pe cunoscuta actriţă Maia Morgenstern, să îi asculte pe soliştii Adrian Neamţu şi Robert Târnăveanu, alături de Orchestra Ansamblului Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului", să se răsfeţe pe muzica Cvartetului Intermezzo şi să îi aplaude pe cei pe care i-au desemnat "Omul anului 2014", provenind din diferite domenii.

Ultima manifestare menită să săr­bătorească cei 130 de ani de exis­tenţă ai cotidianului TRIBUNA s-a încheiat aseară, în jurul orei 21, la Sala Thalia. Gala "Sibiu şi Tribuna, împreună de 130 de ani", a început ieri, în jurul orei 18, în prezenţa su­telor de spectatori, printre care dragi cititori ai ziarului nostru, colaboratori, prieteni şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţ, din diferite domenii. Evenimentul, prezentat de Alexandru Bălan, a început prin vizionarea unui scurt film despre TRIBUNA, după care au urmat două decernări de premii. Cititorii noştri au ales ca "Omul Anului 2014", la secţiunea "Adminis­trativ", să fie Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, iar la categoria "Politic" l-au ales câştigător pe Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului şi actualul preşedinte ales al României. Cel care a înmânat distincţiile a fost Mircea Biţu, directorul general al TRIBUNEI, care le-a mulţumit câşti­gătorilor pentru frumoasele lucruri pe care le fac pentru Sibiu.

Cvartetul Intermezzo
a dat startul...

Momentul a continuat cu un scurt concert al Cvartetului Intermezzo, când viorile, violoncelul fetelor şi vocea puternică a tenorului au făcut ca Sala Thalia să răsune, prin cele trei piese interpretate.
În continuare, directorul Mircea Biţu a acordat premiu domeniului "Cultural", unde câştigătoare a fost Silvia Macrea, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Pro­movarea Culturii Tradiţionale "Cin­drelul - Junii" Sibiului şi coregraful Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului", care sărbătoreşte anul acesta 70 de ani de existenţă. Distincţia pentru secţiunea "Educaţie" a mers la prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.
 
Folclorul a continuat...

Silvia Macrea nu a venit sin­gură la Gala TRIBUNEI. I-a adus cu ea pe soliştii Adrian Neamţu şi Robert Târnăveanu, alături de Orchestra Ansamblului Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului". Ultimul premiu a fost acordat în domeniul "Sport", lui Alexandru Barbu, care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, unde a obţinut locul 21 în proba de slalom şi a terminat pe locul 48 la proba de slalom uriaş.
Gala "Sibiul şi TRIBUNA, de 130 de ani împreună" a urcat pe scenă şi sponsorii care au fost alături de noi tot anul, printre care pe Liviu Necşu­lescu, patronul SC Jidvei SRL, repre­zentanţi ai Atlassib, BRD Groupe Société Générale, Meridiana Trans­fer de Bani, şi ai partenerilor Transcar, Transmixt, Clinica Poli­sano, mulţumindu-li-se, totodată, şi celorlalţi parteneri, Buonavista Catering&Banqueting, Agro-Crinţ, Seviş şi Bricomat.

... Şi teatrul a încheiat!

Evenimentul s-a încheiat cu un moment de răsfăţ teatral, de circa o oră, cu îndrăgita actriţă Maia Mor­genstern, care a stârnit, ca şi ceilalţi invitaţi, ropote de aplauze. La final, spectatorii au putut să îi aplaude şi pe cei care, zi de zi, fac posibilă apariţia cotidianului TRIBUNA: colec­tivul TRIBUNEI, cu redactori, corec­tori, reprezentanţi ai departamentului Marketing şi tot ce înseamnă familia TRIBUNA. În jurul orei 20, ei şi invitaţii au închinat, în holul Sălii Thalia, un pahar de vin de Jidvei şi au gustat din bunătăţile Buonavista Cate­ring&Banqueting.
Gala a fost parte din proiectul "Împreună din 1884", cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agen­da Culturală 2014. Programul a de­butat în luna aprilie, aducând ateliere pentru copii, realizarea unui film, două seri de concerte în Piaţa Mare, în iulie, cu "Junii Sibiului", Nico­lae Furdui Iancu şi Orchestra "Crai Nou", Antract, Compact şi Elena Gheorghe.
Despre atmosferă şi urările partenerilor şi invitaţilor noştri din gala "Sibiu şi Tribuna, împreună de 130 de ani" puteţi citi în ediţia de luni a ziarului nostru.






comentarii
1 comentarii

scolarei si scolarite
baietei si voi fetite,
hai la scoala
sa-nvatam,
sa cantam,
si sa dansam
de la filozoful mare
care-i nenea cel mai plesu,
si de la nenea cel vadim
ca-i domnghiu cel mai cinstit
(cu manuale noi sau vechi:
corpus hypercubus,
vedere de sus in jos)
c-o cutie de conserva de tocana de legume,
ramasa de la aprozar
si care tocmai acum e gata
pentru postul de craciun,
ca-a ramas in luminis
(nicidecum din paltinis)
si de ai nevoie ,draga,
ca sa stii ca sa citesti
doar trebuie sa vezi pe cutie
care-i termenul de garantie.
de te duci scufita rosie
pe la domnghi la bucuresti(M.A.N.)
spune-i la mamica ,draga,
ca sa-ti puna-n cosulet
si-o prescura gata coapta
si o cana cu coliva
si bine fixata cos
cu-o bucata de japita.
c-au taiat padurea ,draga,
si le-a iesit in luminis
numai fragi si numai mure.
caci ,vai, nenea vadim nu stie
ca-n coliva nu se pune
nici capsuni
si nici slanina.
daca stii , nenea vadim,
care-i semnul ce se pune
intr-o cana cu coliva?
globuletul de craciun
07.12.2014 12:52
Din aceeasi categorie
Abonamente

Deposib

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
Filarmonica de Stat Sibiu
Comunicat de presa