Tribuna
PNL
Copiii de la Rusciori au o nouă bibliotecă şcolară
Copiii de la Rusciori au o nouă bibliotecă şcolară
Ieri, de Ziua Drepturilor Omului, o nouă bibliotecă şcolară şi-a deschis porţile în Şcoala Gimnazială din Rusciori, care adaugă astfel un plus de valoare în ce priveşte accesul copiilor din mediul rural la un drept esenţial: dreptul la educaţie, prin cărţi şi activităţi care să le lărgească orizonturile. Pentru dotarea bibliotecii din cadrul Şcolii Gimnaziale din Rusciori s-a mobilizat un actor din mediul privat care se dedică deja de mai mulţi ani educaţiei pentru copiii dezavantajaţi din judeţul Sibiu: compania KeepCalling, cu sprijinul fundaţiei KeepGiving, dar şi cu implicarea Consiliului Judeţean Sibiu şi a angajaţilor săi.

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a fost prezentă marţi la deschiderea bibliotecii cu cadouri pentru noul spaţiu educativ, dar şi cu cuvinte de încurajare pentru copiii pe care i-a ascultat încântată cum citesc: "Vă încurajez să citiţi cât mai mult, pentru că aşa veţi ajunge oameni mari şi inteligenţi şi veţi putea face schimbări în bine pentru comunitatea în care trăiţi".
Vlăduţ, din clasa a IV-a a citit pentru colegii lui cartea Mihaelei Coşescu - "E şi treaba mea!", al cărei mesaj îi îndeamnă pe copii să se implice în rezolvarea problemelor din jur.
Din 2014, copiii din Rusciori, comuna Şura Mică, au la dispoziţie o şcoală modernă, care cuprinde o grupă de grădiniţă, dar şi clasele I-IV. Una dintre clase a fost acum amenajată ca bibliotecă, iar fundaţia KeepGiving s-a ocupat de donaţia de cărţi noi şi adaptate nevoilor de învăţare ale copiilor, dar şi de mobilier. O mare parte dintre cărţi a fost donată de către persoanele care participă la orele de yoga din cadrul studioului KeepGiving Yoga. "Felicit cadrele didactice de la Rusciori care au apelat la ajutorul nostru pentru bibliotecă: în felul acesta v-aţi luat nişte sarcini în plus, dar aveţi şi o mulţumire mai mare. Nu vom putea îmbunătăţi rezultatele la teste precum PISA decât prin implicarea tuturor", a declarat la mica festivitate de deschidere Andreea Miron, vicepreşedinta Fundaţiei KeepGiving.
Dotarea bibliotecii face parte dintr-un proiect mai amplu al fundaţiei care aduce cărţi în mâinile fiecărui copil nevoiaş din judeţ, dar le şi îmbogăţeşte vieţile cu experienţe valoroase de învăţare. Anul trecut, fundaţia a derulat proiectul "Fiecare copil merită o poveste" prin care s-au donat câteva mii de cărţi grădiniţelor din judeţ, iar voluntari din companii şi instituţii sibiene i-au vizitat pe copii la clasă şi le-au citit, pentru a oferi un model pozitiv şi părinţilor. În 2019, proiectul a continuat prin organizarea de vizite la muzeu şi la teatru pentru copiii de vârstă şcolară din mediul rural, în special pentru cei care nu păşiseră niciodată afară din localitatea în care s-au născut.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia